Üniversiteye 128 milyon bütçe

Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Hitit Üniversitemizin 2017 yılı bütçesi Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonunca kabul edildiğini söyledi.

25 Kasım 2016 Cuma 18:38
Üniversiteye 128 milyon bütçe

Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Hitit Üniversitemizin 2017 yılı bütçesi Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonunca kabul edildiğini söyledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunca kabul edilen Hitit Üniversitesi Bütçesinin 127.717.000 TL olduğunu söyleyen Uslu, “Komisyon görüşmeleri bugün (25.11.2016) tamamlanan 2017 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda 5 Aralık Pazartesi günü itibariyle görüşülmeye başlanacak. Hızla gelişen ve büyüyen üniversitemiz için merkezi bütçeden sağlanan ödenek her yıl artırılmaya devam ediyor. 2011 yılında 39 Milyon olan Bütçemiz 2017 yılında Yüzde 225 artışla 128 Milyon TL’ye ulaşmıştır. 2011 öncesi merkezi bütçeden ayrılan ödeneklerin kullanılma oranları yüzde 66’lara kadar düşmüşken 2011 sonrasında yüzde 135’lere kadar çıkmıştır.

2017 Yatırım Bütçemiz 44 Milyon TL


2011 yılı sonrasında Rektör hocamızla koordineli ve ekip çalışması ile Üniversitemizin ana sorunu olan kampüs çözülmüş, fiziki alt yapılarının projelendirilmesi ve ihale edilmesi sağlanmış, yeni modern binalarda eğitim çalışmalarına başlanmıştır. Yapımları devam eden, Sungurlu Meslek Yüksekokulu, Kapalı Spor Salonu, Isı ve Enerji Merkezileri, Merkez Yemekhane, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Kuzey Kampüs Altyapı ve Giriş Kapılarına ilaveten 44 Milyon TL’lik Yatırım Bütçemizde;


Obruk Su Sporları Merkezi Yatırım Programında


Oğuzlar ilçemizi Su Sporlarında tanıtımına katkı sağlayacak, Obruk Barajı kıyısında 34.448 m² alanda planlanan, uluslararası organizasyonların da yapılabileceği Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Araştırma, Eğitim ve Uygulama Tesisi,


Mühendislik Fakültesi Yatırım Programında


Yeni modern Mühendislik Fakültesi binamız, 1000 araç kapasiteli Merkezi Kapalı Otopark ile Sağlık Kampüsü etüt ve proje çalışması da yer almaktadır. Hükümetimiz ve bizler şehrimizin, üniversitemizin gelişmesi ve büyümesi için gereken her türlü desteği ve katkıyı sağlamaya devam edeceğiz. 2011 yılında “Üniversitemizin adı var Kampüsü yok” denilirken bugün öğrenci sayısının 19 binleri bulduğu, 2 adet kampüsün gerçekleştiği, Üniversite-Şehir bütünleşmesinin sağlandığı günlere eriştik. Hem Üniversitemizin kurulması, hem gelişmesi, hem de Çorum’da Üniversitemizi Uluslararası etkinliklere taşıyarak, bilimsel ve kültürel kazanımlarımıza katkı verenleri şükranla anıyoruz” dedi. 

Son Güncelleme: 25.11.2016 20:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165