Ünlü Yatırımcı da havaalanı istiyor

Doktor Kıyamet’ olarak da anılan ünlü yatırımcı MarcFaber’in geçtiğimiz yıl Türkiye ekonomisi üzerine yaptığı değerlendirme Ramazan Bayramı’nda yeniden gündeme geldi.

09 Temmuz 2016 Cumartesi 10:44
Ünlü Yatırımcı da havaalanı istiyor

Doktor Kıyamet’ olarak da anılan ünlü yatırımcı MarcFaber’in geçtiğimiz yıl Türkiye ekonomisi üzerine yaptığı değerlendirme Ramazan Bayramı’nda yeniden gündeme geldi.

Mustafa Demirer imzalı habere göre, bayram tatili nedeniyle memleketlerine gelen bazı Çorumlular, Yatırımcı MarcFaber’in Türkiye’nin finans değil, havacılık merkezi olması gerektiği yönündeki sözlerini hatırlatarak, Türk Hava Yolları’nın  yükselişi ve yeni havaalanı yatırımlarının önemine dikkat çektiler. Çorumlular, ünlü yatırımcının sözlerinden yola çıkarak Çorum’un müstakil bir havaalanına sahip olması gerektiğine işaret ettiler.


Çorum için savunma sanayi ve havacılık sektöründe  arge ve üretimde yüksek teknolojili ürünlere yoğulaşılmasının gerekliliğini ifade ettiler.


MARC FABER 
NE DEMİŞTİ?

Sermaye Piyasaları Kongresi'ne konuşmacı olarak katılan Faber, İstanbul'un bölgesel bir finans merkezi olması konusunda, “Türkiye bir finans merkezi olmak istiyorsa, bol şans. Ama ben olsam finans merkezi olmayı çok dert etmezdim. Onun yerine ekonomik kalkınmayı hedefleyin. Çünkü o zaman zaten herşeyin de merkezi olursunuz. Bana kalırsa Türk Hava Yolları'nın son yıllardaki atılımı ve yeni havalimanı projelerini de göz önüne alarak finans merkezi yerine havacılık merkezi olmaya odaklanması daha iyi olur. Çünkü bunu başarması daha kolay” dedi.

Son Güncelleme: 09.07.2016 16:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.