Uslu, Kenya'nın bağımsızlık yıl dönümüne katıldı

Kenya'nın 53. bağımsızlık yıl dönümü, Kenya'nın Ankara Büyükelçisi Julius Kiema Kilonzo'nun ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

13 Aralık 2016 Salı 16:11
Uslu, Kenya'nın bağımsızlık yıl dönümüne katıldı

Kenya'nın 53. bağımsızlık yıl dönümü, Kenya'nın Ankara Büyükelçisi Julius Kiema Kilonzo'nun ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyonla kutlandı.


Resepsiyona Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Adına Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Ak Parti Grup Başkanvekili Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, TBMM Kenya Dostluk Grubu Başkanı Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, İçişleri Komisyon Başkanı Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak, diplomatik misyon temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. Resepsiyonda, ülke marşlarının çalınmasının ardından İstanbul'daki terör saldırısında ve Kenya'daki tanker patlamasında hayatında kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.


Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Adına Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Kenya'nın Ankara Büyükelçisi Julius Kiema Kilonzo’yu bağımsızlıklarının 53. Yıl dönümünden dolayı tebrik etti.


Resepsiyonda Ak Parti Grup Başkanvekili Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Türkiye ve Kenya'nın siyasi, ekonomik ve kültürel alanlarda güçlü ilişkiler yürüttüğünü söyleyerek, "Kenya'daki potansiyeli görüyoruz ve Türk iş adamlarımızı Kenya'da yatırım yapma konusunda teşvik ediyoruz." ifadesini kullandı.


İstanbul'da düzenlenen terör saldırısını ve FETÖ'nün darbe girişimini lanetleyen Elitaş, yaklaşık 160 ülkede faaliyette bulunan FETÖ'nün Türkiye'nin yanı sıra bu ülkeler için de bir tehdit olduğunun altını çizdi.


Büyükelçi Kilonzo da Türk hükümeti ve halkına bu zamana kadarki tüm destek ve iş birliği için teşekkür etti. Kenya'nın güçlü bir yatırım noktası olduğunu belirten Kilonzo, geçen yıl iki ülke arasında 144 milyon dolar olan ticaret hacminin gelecek 5 yıl içerisinde 1 milyar dolara çıkarılması gerektiğini kaydetti.


Dünyanın adalet ve barışa ihtiyacı olduğunun altını çizen Kilonzo, her iki toplumun da terörizm yüzünden acılar ve kayıplar yaşadığını söyledi.


Kilonzo, "Kenya, demokrasinin kuvvetli bir destekçisi ve Türkiye'nin demokratik kurumlarıyla dayanışma içinde." diye konuştu.

 

Son Güncelleme: 13.12.2016 16:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165