Uslu'nun sözleri üzerine birkaç soru

AK Parti Milletvekili Salim Uslu'nun attığı tweet dikkat çekti

23 Mart 2018 Cuma 00:00
Uslu'nun sözleri üzerine birkaç soru

MUSTAFA DEMİRER

Çorum’da son günlerde belediye mücavir alan sınırları içinde bulunan bazı hazine arazileri, arsa ve hobi bahçesi konumlu alanlar ihaleyle satışa çıkarılıyor, yine şehir merkezinde yeni konut projeleri gündeme geliyor. Uygulamanın Özel İdare’ye kaynak temini için hayata geçirildiği belirtiliyor.

Geçtiğimiz günlerde Vali Necmeddin Kılıç, milletvekili, belediye başkanı, iktidar partisinin il ve merkez ilçe başkanı Melikgazi Toplu Konut Projesi’nin yapılacağı alanda inceleme yaptılar.

Burada dikkati çeken AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu’nun Hoy Hoy Tepesi’nde yapılan inceleme sırasında sosyal medya hesabı Twitter’den yaptığı paylaşımdı.

Uslu, paylaşımında “Cumhurbaşkanımızın ‘Dikey yapılaşmaya illerimizde, ilçelerimizde müsaade etmeyelim. Bizim mimari anlayışımızda yatay mimari esastır’ sözünden yola çıkarak çalışmalarımıza başladık.” diyordu.

Uslu’nun sözleri elbetteki doğru. Ancak insanın aklına da şu sorular gelmiyor değil;

*Sayın Uslu, son iki dönemdir uygulanan imar planlarını inceleme fırsatı buldu mu?

* İmar düzenlemelerinde ilgili kuruluşlara görüş soruluyor mu?

* Çevre Düzeni Planı deliniyor mu?

* Yatay yapılaşmanın en somut örneği mevcut bağlarda son yıllarda dikkat çeken yapılaşma neyin işareti?

*Tarım arazileri imara açılırken, dikey yapılaşmanın sayısız örnekleri hayata geçirilirken yerelde Uslu ve Uslu gibi sorumluluk makamında bulunanların bu uygulamalardan haberi var mıydı?

* Kent mücavir alan sınırları içinde eski Binevler ve Silmkent dışında yatay yapılaşmaya örnek bir tane alan gösterilebilir mi?

Mevzuyu biraz daha açalım isterseniz…

15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminden sonra hükümet askeri alanların yeşil alana açılması yönünde karar alırken, Kışla arsası lüks dikey konuta açıldı. Yerel siyasi irade yapılaşma yoğunluğunun had safhaya ulaştığı bölgede bu tasarrufu şehir lehine farklı bir hizmetle kullanamaz mıydı?

Veya mevcut şehit stadı ve müştemilatı altı ticaret merkezi üstü 20-25 katlı -ultra dikey- yapılaşmaya açıldı. Çorumlu’nun ekseriyeti kararı eleştirirken konu siyasilerimizin gündemine neden gelmedi?

Evet, Çorum belediyecilik anlamında önemli yatırımlar kazandı. Ancak bilerek veya bilmeyerek bugüne kadar kişiye özel veya genel aykırı bazı imar planlamaları yapılırken birinci derecede sorumlu olanlar maalesef sessiz kalmayı tercih etti.

Demem o ki, sinyalleri şimdiden hissediliyor, yakın gelecekte bu şehirde yaşayanları ciddi şehircilik problemleri bekliyor.

Son Güncelleme: 23.03.2018 00:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sakın Yorulma 2018-03-23 07:43:46

Evet zaman zaman vatandaş yoruluyor ümitsizliğe kaplıyor belki ama basın yorumlamalı gerçekleri vatandaşın sesi olup dile getirmeli.

İmar düzenlemelerin de vatandaşın kafasında çooook sorular var

Avatar
Vatandas 2018-03-23 08:22:02

Sana yediğin ekmek helal be kardeşim yaz o kadar güzel değinmişsin ki her konuda olduğu gibi imar konusunda da kanayan yaralara Allah sonumuzu hayır etsin parasinin hesabini yapamayan bir kesim caddeye nazır oturup türk kahvesi içecek diye yada birileri bu anlamsız ve tehlikeli yapılaşmadan rant sağlayacak die özellikle stat yanına yüksek binalar dikilmesine bu siyasi ekip izin verirlerse çorum onlari ölselerde affetmeyecek

Avatar
ANALİZ 1 2018-03-23 08:32:23

çoruma imar yönünden öyle bir ihanet yapıldıki,zaman geçtikçe çorumlu anlayacak ama çok geç olacak. Öyle kötü planlar yapıldıki hem maddi hem manevi zararlarını çorumlu zaman geçtikçe görecek yaşayacak. isterseniz hafızanızı tazeleyelim.
1-ahçılar bağlarını imara soktular. Dsi'nin olumsuz görüşüne rağmen su taşkın alanını imara soktular.bu kadar mı? hayır. Yollara bakın bazı yerlerden 1 araba geçemiyor. daha bitmedi önceki yapılaşmanın sosyal donatı alanlarını cami okul park yeşil alanını konut yaptılar. 3 kere plan değiştirdiler daha nasıl rantabl olur diye.
2-ptt ek tesisi alanını kamu alanı iken resmi kurum alanı iken, satışa çıkarıp trilyonlarca devlete zarara uğrattılar. Sonra imarını değiştirdiler. Önce değiştirselerde ucuza alınmazdı. Planı zaten görüyorsunuz.

Avatar
ANALİZ 2 2018-03-23 08:33:12

3-ahlatçı yurdu, o bölgede eviniz olduğunu düşünün böyle bir rezalet olamaz. Konut alanlarının içine o devasal kitle oldumu. Ha yatırımcıyı tabi destekleyeceksin ama kanun yönetmelik tanımamazlık bu kadar olmaz.
4-atış alanı jeolojik sakıncalı alan zemin yapısı uygun değil, 7 kat verildi.
5-K.S.S nin arkasındaki yer jeolojik sakıncalı alan toprak kayıyor yüzlerce dükkan yapıldı.
6-hastanenin yeri stadyumla beraber olması yoğunluk konusu

Avatar
ismail baş çamlıca 2018-03-23 08:40:47

ben bu haber birşey anlamadım sadece ilbaşkanının medyada bu yapılaşma ile ilgili çok ilbaşkanının çok açıklamasını okudum salim uslu sizin sitenizde 30 ocaklı acıklaması ilbaşkanına üstü kapalı bir mesaj mı

Avatar
ANALİZ 3 2018-03-23 08:40:52

7-otopark sıkıntısı
8-binevler bölgesindeki yatay yapılaşmanın yer yer dikey yapılaşmaya cevrilmesi(binevler tip projelerinin bozulması) eğer bir değişiklik yapılacaksa kişiye göre değil bölgesel düşünülmeli ve yapılmalı.
9-valiliğin yaptığı hobi bahçeleri corumun girişini mahf ettiğiniz gecekondu bölgesi gibi eski mamak gibi oldu.
10-eski stadın yerini yükseklik sonsuz konut alanı yapıldı.
tek tesellim daha uygulamaya gitmedi.
11-avm nin yeri oldumu sizce
12- yeni belediye binasının yeri. plandaki yerinde niye değil hiç düşündünüzmü.anket yapılmışmış. herşeyi anket yapın o zaman

Avatar
ANALİZ 4 2018-03-23 08:42:36

bunları niye yazdım belki bir yetkili görür okur inceler sorgular
hiç olmazsa tedbir alır.Daha çok en az 20 tane daha yazarımda kim okur kim anlar kim ne yapar böyle gelmiş böyle gider.
YAZIK MEMLEKETE !!!!!!!

Avatar
rantcı rantör 2018-03-23 08:44:13

millet askeri alanları yeşil alan yaparken bizimkiler TOKİ ye vermeye çalışıyor. anlamak zor