Uslu’dan Aydoğan ve Tangazoğlu’na 30. Yıl kutlaması

Hattuşa’nın UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesine alınışının 30. Yıldönümü etkinliklerle kutlandı.

03 Ekim 2016 Pazartesi 15:54
Uslu’dan Aydoğan ve Tangazoğlu’na 30. Yıl kutlaması

Hattuşa’nın UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesine alınışının 30. Yıldönümü etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler için ilçeye giden Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Boğazkale Kaymakamı Osman Aydoğan ve Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu’nu ziyaret etti.

Ziyarette Kaymakam Aydoğan ve Belediye Başkanı Tangazoğlu ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek, turist sayısında artış sağlanması için tanıtıma önem verdiklerini belirttiler.

Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, “Hattuşa Anadolu’nun kalbinde, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesine alınmış ülkemizdeki 9 değerden biridir. Boğazkale ilçemizin adının tarihine uygun Hattuşa olması için TBMM'de ve Kamuoyunda gündeme getirdik. “Kadim Anadolu Başkenti Hattuşa’dan Modern Çağın Başkenti Ankara’ya" sloganıyla TBMM’de ziyaretler gerçekleştirerek tanıtımına önemli katkılar sağladık.

Hattuşa antik kenti girişinde yaklaşık 1 Milyon TL yatırım bedeli ile Çevre Düzenlemesini ve Ziyaretçi karşılama merkezini de içine alan bir Kompleks yapıyoruz. 1 Milyon 100 Bin TL’lik Hitit Köyü projemizde sözleşmeler imzalandı. İhale süreci devam ediyor. Japon Bahçesi projemiz, Yazılıkaya Kafeterya ve Satış Büfeleri Projeleri bitti açılışa hazır hale geldi. SİT alanındaki konutların sorununu çözmek için 78 TOKİ konutu için projelendirme ve ihale çalışmalarımız devam ediyor.  İlçe Merkezinden geçen Budaközü Deresi Taşkın Koruma Tesisinin yapımını tamamladık ve tarihi dokuya uygun Hitit desenli korkuluklar yaptık” dedi.

Engellilere yönelik belediye içerisinde Braille Alfabesi uygulamasından dolayı Boğazkale Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu’nu tebrik eden Uslu, tüm belediyelerimize ve kamu kuruluşlarına örnek olmasını temenni etti. 

Son Güncelleme: 03.10.2016 15:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165