Uslu’dan ev toplantısı

AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, 16 Nisan’ın önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

09 Nisan 2017 Pazar 14:07
Uslu’dan ev toplantısı

AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, 16 Nisan’ın yaşanmış acılar, kimi zaman kanlı tecrübelerin, istikrarsızlıklar, kısa ömürlü hükumetler dönemi, çift başlılığın yol açtığı kavgalar, krizler, sandalye ve KİT paylaşımlı koalisyonların sona ereceği önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, referandum çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. AK Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir ile Üçdutlar Mahallesinde ev ziyaretleri gerçekleştiren Uslu, vatandaşlarla bir araya gelerek yeni anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi hakkında bilgiler verdi.

Cumhurbaşkanlığı hükumet sisteminin yürütmenin, yasamanın yapısı ve işleyişi, yargının yapısı ve işleyişi mevcut sistemdeki aksaklıklar ve ihtiyaçlar dikkate alınarak yeniden düzenlendiğini dile getiren Uslu, parlamenter sistemde olduğu gibi meclisin denetim görevini sürdürmeye devam edeceğini söyledi. 


Yeni Anayasa ile meclisin yasama ve denetim, Cumhurbaşkanı icra ve temsili, yargı da yürütmeyi ve Anayasal yargı açısından yasamayı denetleyerek adaleti sağlayacağını dile getiren Uslu, “Hâkimler ve Savcılar Kurulu Adli ve idari yargıda atamalarda ve mesleğe kabul etmede yine belirleyici kurum olmaya devam edecektir. Milletvekili sayısının 550’den 600’e çıkartılması hem büyüyen nüfusun ihtiyacını karşılayacak hem de Nitelikli çoğunluk oranını aşağı çekmiş olacaktır. 18 yaşını dolduran ve askerlikle ilişiği olmayan gençlere seçilme hakkının getirilmiş olması gençliğe verilen önemden kaynaklanmıştır.

Seçimlerin 5 yılda bir ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile birleştirilmiş olması İstikrar ihtiyacından kaynaklanmıştır. Yeni Türkiye ve Türkiye'nin büyümesi, güç kazanıp rol model ülke olmasını istemeyenlere Cevap için 16 Nisan referandumu tarihi bir fırsattır.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi tamam millidir. Sadece Ülkemize özgüdür” dedi. Uslu daha sonra Çorum'a yapılan yatırımlar hakkında bilgiler vererek soruları yanıtladı.

Son Güncelleme: 30.07.2018 01:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.