'Uygurların mücadelesine destek olacağız'

Ülkü ocakları il Başkanı Ahmet Hattap İmal, Doğu Türkistan’a ibadet yasağı getirilmesi üzerine konu ile ilgili açıklama yaptı.

30 Haziran 2016 Perşembe 15:39
'Uygurların mücadelesine destek olacağız'

Ülkü ocakları il Başkanı Ahmet Hattap İmal, Doğu Türkistan’a ibadet yasağı getirilmesi üzerine konu ile ilgili açıklama yaptı.


İmal, açıklamasında;


“Doğu Türkistan, kadim devirlerden beri Türk'ün toprağı Türk'ün öz yurdudur. Doğu Türkistan kültür ve medeniyetimizin beşiği ata toprağımızdır. Bu coğrafya Sultan Satuk Buğra Karahan'dan beri İslam beldesidir. Bu coğrafya Kaşgarlı Mahmutları, Yusuf Has Hacipleri, Ali Şir Nevaileri ve daha nicelerini yetiştirmiş münbit, velut bir sahadır. Ancak bugün bu kutsal ata toprağı Kızıl Çin emperyalizmi tarafından dini, milli ve kültürel alanlarda sistemli olarak asimilasyona tabi tutulmaktadır. Müslüman-Türk Uygur kardeşlerimize kendi dillerini konuşma, dinlerini, inançlarını özgürce yaşama hakkı tanınmamaktadır. Doğu Türkistan'dan gelen haberler şartların her geçen gün daha da ağırlaştığını baskının daha da arttığını göstermektedir. Zalim Çin hükümeti öğrenci ailelerine, çocuklarına oruç tutturmamaları konusunda tehdit mektupları göndermekte, camilerde Çin uşağı görevlilerce namaz kılan Uygur kardeşlerimiz fişlenmektedir. Bu fişlemenin neticesinde ise soydaşlarımız ya hapishanelere atılmakta ya da Çinli cellatlarca kurşuna dizilmektedir. Gelen son haberler onlarca soydaşımızın bu mübarek ramazan ayında katliama tabi tutulduğu yönündedir. Katil Çin Doğu Turkistan'da Müslüman-Türk varlığına son vermek için asimilasyon politikası yürütmekte bu asimilasyona karşı direnenleri de katlederek soykırım yapma yoluna gitmektedir. Fok balıklarının, deniz kaplumbağalarının katline bile sessiz kalmayan hür dünya ise söz konusu Doğu Türkistan olduğunda üç maymunu oynamaktadır. Hür dünya ne kadar kör olsa da bizim yüreğimiz 30 milyon soydaşımızla birlikte vurmaktadır. Bizler inanıyoruz ki Katil Çin emperyalizmi son bulacak,büyük medeniyetler inşa eden Uygur halkı yeniden uygarlığa öncülük edecektir. Ülkücü Türk gençliği olarak; bu haklı davada her zaman Satuk Buğra Karahan'ın, Yakup Bey'in, Osman Batur'un, İsa Yusuf Alptekin'in evlatlarının yanında yer alacağız. Kanımız pahasına canımız pahasına Uygur kardeşlerimizin mücadelesine destek olacağız. Yaşasın tam bağımsız Doğu Türkistan.” dedi

 

Son Güncelleme: 30.06.2016 17:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165