Üyük'ten Vali'ye teşekkür

Üyük Köyü Muhtarı Ali Yalvaç, köyde faaliyet gösteren taşocağı işletmesiyle ilgili valilik ziyaretinde yaşananların bazı basın kuruluşları tarafından kastı aşan şekilde ifade edildiğini bildirdi. Köylüler VAli Mustafa Çiftçi'nin samimi ilgisine teşekkür etti.

20 Haziran 2019 Perşembe 18:54
Üyük'ten Vali'ye teşekkür

Üyük Köyü Muhtarı Ali Yalvaç, köyde faaliyet gösteren taşocağı işletmesiyle ilgili valilik ziyaretinde yaşananların bazı basın kuruluşları tarafından kastı aşan şekilde ifade edildiğini bildirdi.

İşte o açıklama;

“Kköyümüz içme suyu yakınlarında faaliyete başlayan taç ocağı işletmesiyle ilgili taleplerimizi iletmek üzere gittiğimiz Valilik ziyareti ile ilgili haberler, ne yazık ki kimi basın kuruluşlarında kastı aşan şekilde ifade edilmiştir.

Söz konusu haberlerde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ve Sayın Valimiz’i yuhaladığımız gibi algılar oluşturulmuş, konu siyasi malzeme yapılarak AK Parti aleyhtarlığına vardırılmıştır.

Köy halkımızla birlikte gittiğimiz valilik ziyaretinde, herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadık, hatta Sayın Vali yardımcımız tarafından istememiz durumunda içeride misafir edilebileceğimiz dahi söylendi.

Orada tek olmaması gereken konu, Sayın Vali Yardımcımız’ın aracına binerek ayrılacağı sırada, bir yuhalama söz konusu olmuştur. Bunu da üzüntüyle ifade ediyoruz ki, ne bize ne de köylümüze yakışmamıştır. Burada tek konu, toplum psikolojisinden ve su kaybı yaşamak gibi bir riskle karşı karşıya olmamızın verdiği gerginliktir.

Bahsedildiği gibi Valimizi ya da Bakanımız’ı yuhalamak asla söz konusu olmamıştır. Bizim tek kaygımız suyumuzun kesilmemesidir. Halimizi anlatmak için Sayın Valimiz’e yaptığımız ziyarette, kendisi Ortaköy’de bulunduğu için görüşemedik. Sayın Valimiz devletin şefkatini ve büyüklüğünü göstererek, Ortaköy programı dönüşü köyümüze uğramış ve tüm taleplerimizi samimiyetle dinlemiştir. Köyümüzün problemlerine gösterdiği ilgisi ve insani duruşu için teşekkür ediyorum.

Son bahisle, konunun Valimiz ve İç İşleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun yuhalandığı, AK Parti’ye tavır konulduğu gibi yansıtılması bizleri derinden üzmüştür. Bizim meselemiz siyasi değil, hukuki ve idari bir meseledir. Bu sebeple konumuzun siyasi malzeme olarak lanse edilmesi ve yapılmayan şeylerin yapılmış gibi gösterilmesi kabul edilmez”

Son Güncelleme: 20.06.2019 18:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.