Uyuşturucu ile Mücadele Kurulu toplandı

Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu dün Hitit Üniversitesi Rektörlük Salonu’nda toplandı.

28 Şubat 2017 Salı 22:16
Uyuşturucu ile Mücadele Kurulu toplandı

Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu dün Hitit Üniversitesi Rektörlük Salonu’nda toplandı.


Vali Necmeddin Kılıç başkanlığında düzenlenen toplantıya Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Vali Yardımcısı Alp Aslanargun, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.


Toplantıda konuşan Necmeddin Kılıç, Hitit Üniversitesi bünyesinde ‘Uyuşturucu ile Mücadele Merkezi’ kurulması teklifinde bulundu.


Söz konusu merkezin uyuşturucu ile mücadele çalışmalarının beyni konumunda olacağına işaret eden Vali Kılıç, “Halk Sağlığı Müdürlüğü ve AMATEM’le koordineli çalışacak bu bilimsel merkez, tedbirlerin planlanması ve hayata geçirilmesinde önemli bir rol alabilir” dedi.


Akademisyenlerin görev alacağı Uyuşturucu ile Mücadele Merkezi’nin yurt dışındaki çalışmaları inceleyip Türkiye’ye uyarlayabileceğini belirten Kılıç, “Başarırsak, bu işin motoru oluruz” diye konuştu.




Madde bağımlılığı ile mücadelede toplumun tüm kesimlere önemli sorumluluklar düştüğünü anlatan Kılıç, konuyla ilgili duyarlılığın ve farkındalığın artırılması gerektiğini vurguladı.


“Gençliğimizi, geleceğimizi, yarınlarımızı uyuşturucu bataklığından korumalıyız” diyen Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü:


“Uyuşturucu kullanımına karşı okullarda yaygın ve yoğun bir bilinçlendirme çalışması yürütmeliyiz. Söz konusu alandaki sorumluluk sahibi kurum ve kuruluşlar bu hususta çok iyi çalışmalı. Uyuşturucu madde kullananların ailelerinde de çeşitli problemlerin yaşandığı biliniyor. O nedenle gerçekleştirilecek çalışmaların geniş kapsamlı olarak yürütülmesi gerekiyor. Ülkemizde uyuşturucu madde kullanım oranı Avrupa’ya göre düşük gibi görünse de yayılma potansiyeli son derece yüksek. Bu yüzden gençlerimizi kaybetme riski ile karşı karşıyayız. Eğer 20 yıl boyunca bu devletin dinamik gücü olan gençlerimize sahip çıkabilirsek, geleceğin süper gücü oluruz. Zira Avrupa bitti, yaşlanan nüfusu yüzünden son demlerini yaşıyor. 
Madde bağımlığına karşı özellikle okul çevrelerindeki tedbirleri artıracağız. Terörle mücadele kadar önemli olan bu meselede başarıya ulaşmak için elbirliği ile çalışacağız.”

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE AVRUPA
BİRLİĞİ VE FRANSA STRATEJİLERİ


Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, ‘Uyuşturucu ile Mücadelede Avrupa Birliği ve Fransa Stratejileri’ konulu bir sunum yaptı.


Sunumunda, uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele alanında yurt dışında yapılan başarılı uygulamalardan örnekler veren Nurcan Baykam, Çorum’da uygulanabilecek stratejilerin belirlenmesi hususunda yol gösterici açıklamalarda bulundu.


Ulusal Uyuşturucu ile Mücadele Strateji Belgesi (2016-2018)’nden bahseden Prof. Dr. Baykam, verdiği istatistiki bilgilerle Fransa-Türkiye kıyaslamasını yaptı.


Rektör Yardımcısı Baykam ayrıca eğitim kurumlarında ve toplumsal yaşamda uygulanabilecek tedbirlerden bahsederek çözüm önerilerini sıraladı. Baykam, sunumu sonrası konuyla ilgili soruları cevapladı.


Yeşilay Haftası’nda Çorum’da yapılması planlanan etkinliklerin de görüşüldüğü toplantı, Kurul üyelerinin görüş ve önerilerini dile getirmelerinin ardından sona erdi. (Haber Merkezi)


Son Güncelleme: 28.02.2017 22:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165