Vali acı tabloyu açıkladı

Vali Mustafa Çiftçi, muhtarlarla istişare toplantısında acı tabloyu açıkladı.

28 Aralık 2021 Salı 17:46
Vali acı tabloyu açıkladı

Vali Mustafa Çiftçi, muhtarlarla istişare toplantısında acı tabloyu açıkladı.

Vali Mustafa Çiftçi, muhtarlarla istişare toplantısında bir araya geldi. Vali Çiftçi, Covid-19 salgınında 2 yılın geride kaldığına işaret etti. İki yılın yoğun bir mücadeleyle geçtiğini belirten Çiftçi, “Salgın sürecinde 1491 vatandaşımız Hakk’ın rahmetine kavuştu, Allah’tan rahmet diliyorum." dedi.

Vatandaşların aşı yaptırmasının salgınla mücadeledeki en etkili yöntem olduğunun altını çizen Çiftçi, “Salgın sürecinde bizi rahatlatan, bizi güçlü kılan en büyük silahımız aşı. Bu hafta itibariyle 18 yaş üstü vatandaşlarımızdan aşı olanların oranı yüzde 82,1. Oldukça yüksek bir orandayız. 12 yaş ve üzerinde ise yüzde 80,2. Bu da yüksek.” diye konuştu.

Çiftçi, muhtarların köylerinde vatandaşları organize etmeleri durumunda mobil aşı ekiplerinin köylerde toplu aşılama yapabildiğini hatırlatarak şunları dile getirdi:

“Son yaptırdığı aşının üzerinden 3 ay geçmiş vatandaşlarımıza köylerimizde toplu aşı yapabiliyoruz. Vatandaşları bir araya getirip, İl Sağlık Müdürlüğüne de haber verirseniz mobil aşı ekipleri köylere gelecek, vatandaşlarımız hiç hastaneye gelmeden aşı yaptırabilecek. Köy muhtarlarımız bu konuyu dikkate alırlarsa salgınla mücadelede elimizi biraz daha güçlendirmiş oluruz."

Vali Çiftçi, 2021 yılının deprem, sel, orman yangınları, kur yükselişleri gibi sorunlarla mücadele içinde göz açıp kapayıncaya kadar bittiğini belirterek, 2022’nin devlet ve millet için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Son Güncelleme: 28.12.2021 18:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2021-12-28 18:32:10

Madem çorumun %82'si aşı olmuş kaldırın şu maske, sosyal mesafe yasağını

Avatar
Çorumlu ya 2021-12-28 19:17:49

Valla arkadaş halen maske yasağı var mı bilmem. Ama artık yasak kalksa bile ben kalaba yerlerde takarım maskeyi. Artık devletten çok biz gerekli yerlerde kendimizi korumaya bakmalıyız.

Avatar
Yalan yalan 2021-12-28 19:18:03

Annem covit 19’dan rahmetli oldu. Ölüm raporunda ise öyle bir şey yazmıyordu. Bu sayılara inanan var mıki? Niçin gerçek sayılar açıklanmıyor. Bu kandırmaca kim tarafından yapılıyor. Amaç ne?