Vali açıkladı, bakanlıktan talimat bekliyoruz

Vali Mustafa Çiftçi, Çorum-Sungurlu arasında alt yapısı tamamlanan ortalama hız sistemi Ankara’dan talimat beklendiğini açıkladı.

11 Ocak 2022 Salı 13:49
Vali açıkladı, bakanlıktan talimat bekliyoruz

Vali Mustafa Çiftçi, Çorum-Sungurlu arasında alt yapısı tamamlanan ortalama hız sistemi ile ilgili Ankara’dan talimat beklendiğini açıkladı.

Ortalama hız ve EDS’nin şehir içindeki geçişleri kapsamadığını belirten Çiftçi; şu bilgileri aktardı: “Geçtiğimiz günlerde Karayolları teşkilatımız tabelaların kurulumlarını gerçekleştirdi. Şu anda Sungurlu’nun çıkışından Çorum’un girişine kadar yaklaşık 61 bin 190 metrede koridor oluşturulmuş durumda. Çorum’un çıkışından Sungurlu’nun girişine kadar 61 bin metrede de ortalama hız sınırı oluşturuldu. İçişleri Bakanlığı’ndan talimat bekleniyor. İçişleri Bakanlığı Trafik Başkanlığı’nın sorumluluğunda bu iş yürütülüyor. Talimat geldiğinde sistem devreye alınacak. Bu EDS şehir geçişlerini kapsamıyor. Sungurlu ve Çorum içindeki şehir içindeki geçişleri kapsamıyor. İleride 2.etap olarak bunlarda sisteme dahil edilebilir. İçişleri Bakanlığı’ndan sisteminin devreye alınması talimatı geldiğinde ortalama hız İl Trafik Komisyonu’nun alacağı karar ile belli olacak.”dedi.

Son Güncelleme: 11.01.2022 14:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorum'lu 2022-01-11 14:13:37

SÜLEYMAN SOYLU'dan ÇORUM için bir şey beklemeyin, hatta hayal bile etmeyin. Örnek ÇORUM POLİS OKULU ve ÇORUM POLİS MORAL EĞİTİM Merkezi hepsi yalan oldu. ÇORUM HÜKÜMETİN umrunda bile değil. Nasıl olsa her seçim ÇORUM ÇANTADA KEKLİK

Avatar
Çorumu rezil etmeyin. 2022-01-11 16:47:27

Samsundan çoruma kadar eds ortalama hız tespiti yokken, samsunlu vekiller buna razı değilken çorumlular buna razımıdır. OSMANCIK bakın bu sistemden geri adım attı. Osmancığın adı kötüye çıktı. Kötü isimle anılmak kolay ama temizlemek çok çok zordur. Eds olmadan hız tespiti zaten radarla yapılıyor. Jandarmalar neden radar atmıyırda hep yatıyor. Polisten başka radar atan görmedim hiç. EDS HALKA TUZAKTIR.

Avatar
KamuG 2022-01-12 09:11:07

Jandarmanın sorumluluk bölgesi ayrıdır polisin-bölge trafiğin sorumluluk alanı başkadır. Herkes kendi sorumluluk bölgesinde uygulama yapar.