Vali başlattı, Çorum seferber oldu

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Elazığ merkezli 6,8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası başlattıkları kampanyaya yapılan yardımları açıkladı.

04 Şubat 2020 Salı 13:58
Vali başlattı, Çorum seferber oldu

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Elazığ merkezli 6,8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası Valilik İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde bölgeye gönderilmek üzere bir yardım kampanyası başlatıldığını bildirdi.

Hayırsever ve hamiyetperver Çorum halkının kampanyaya canı gönülden destek verdiğini açıklayan Çiftçi, şu bilgileri verdi; “Depremden zarar gören vatandaşlarımızın anlık ihtiyaçlarını karşılamak üzere ilk etapta; 26 Ocak tarihinde ilimiz sanayicilerinden Nejat Atalay, Mehmet Özdoğan, Eyüp Yetik, Selahattin Karakaş, Uzay İnşaat ve Ali Dost bir adet mutfak konteyneri ile 1 tır dolusu gıda, battaniye, giyim ve hijyen malzemesi göndermiştir.

26.01.2020 tarihinde Çorum Belediye Başkanlığı 2 tır, 1 kamyon ve 1 minibüs gıda ve giyim malzemeleri göndermiştir.

28.01.2020 tarihinde Çorum Sungurlu İlçe Belediyesi tarafından 3 tır gıda, battaniye, giyim malzemesi gönderilmiştir.

30.01.2020 tarihinde Çorum Ticaret ve Odası Başkanlığınca toplanan 1 kamyon gıda, giyim, hijyen malzemeleri ve Soğan Yetiştiriciliği Birliğinden 1 tır ve 1 kamyon soğan gönderilmiştir.

31.01.2020 tarihinde Merkez Gülabibey Mahallesi Muhtarlığınca 2 tır gıda, giyim, battaniye, ısıtıcı ve hijyen malzemesi gönderilmiştir.

01.02.2020 tarihinde Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliğince 1 tır gıda, giyim, soba, temizlik ve hijyen malzemeleri deprem bölgesine gönderilmiştir.

Yine depremin meydana geldiği bölge AFAD Müdürlüğü ile irtibatımız devam etmekte olup, talep edildiği takdirde ihtiyaç duyulan yaşam malzemeleri Valiliğimizce bölgeye sevk edilmeye devam edecektir.

Çorumlu vatandaşlarımızın bu duyarlı davranışlarını takdirle karşılıyor, depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.”

Son Güncelleme: 04.02.2020 14:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.