Vali'den ilk açıklama

Vali Mustafa Çiftçi maden ocağında yaşanan göçükle ilgili açıklama yaptı. İskilip Belediye Başkan Vekili ise ocağı ve hastaneyi ziyaret etti.

13 Ekim 2020 Salı 11:10
Vali'den ilk açıklama

Vali Mustafa Çiftçi İskilip’in Çomu köyünde faaliyet gösteren bir maden ocağında yaşanan göçükle ilgili açıklama yaptı. İskilip Belediye Başkan vekili Hatun Çürük ise, hem maden ocağını hem de hastanede bulunan yaralı işçileri ziyaret etti.
İşte Vali Çiftçi’nin o açıklaması:
“Bugün saat 06.30 sıralarında İskilip ilçesi Çomu köyünde faaliyet gösteren Yılmaz Madencilik işletmesinde yerin 300 metre altında (raylı mesafe 700 metre) maden kazası esnasında gaz sıkışması olarak tabir edilen gaz püskürmesi olayı sonucu patlama meydana geldiğini belirten Çiftçi; şöyle dedi; “Patlama sonucunda Ö.K, E.A, V.K ve B.F isimli madencimiz yaralanmış, yaralılara ilk müdahale sonucu şahıslar maden içerisinden tahliye edilerek İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanesine sevk edilmişlerdir. İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen yaralılardan Veli Karaduman vefat etmiş, diğer yaralılar ise Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmiş olup, yaralıların hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Maden kazasında hayatı kaybeden Veli Karaduman’a Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.” 
BAŞKAN VEKİLİ OCAĞA VE HASTANEYE GİTTİ
İskilip Beediye Başkan Vekili Hatun Çürük ise Çomu Köyü’nde meydana gelen göçük sonrası maden ocağına giderek yetkililerle görüştü. Başkan Vekili Hatun Çürük, Çomu köyü dönüşünde İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan yaralı işçilerin son durumları hakkında bilgi alarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Son Güncelleme: 13.10.2020 12:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.