Vali Kara’dan bayrak çağrısı

Kısa süre önce göreve başlayan Vali Ahmet Kara, Çorum’da kamu kurum ve kuruluşlarına ait bazı...

09 Ekim 2014 Perşembe 18:01
 Vali Kara’dan bayrak çağrısı


Kısa süre önce göreve başlayan Vali Ahmet Kara, Çorum’da kamu kurum ve kuruluşlarına ait bazı binaların önündeki bayrak direklerinde bulunan Türk bayraklarının yıprandığını ve renginin solduğunu gözlemlediğini belirterek, gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi.


Türk Bayrağı Kanunu’nun Yasaklar başlıklı 7. maddesinde “Türk Bayrağının yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya lâyık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamayacağı” cümlesinin özellikle vurgulandığını belirten Vali Kara, şöyle dedi;


“Bağımsızlığımızın, milli birlik ve beraberliğimizin sembolü şanlı bayrağımıza saygı, hiç kimsenin ihmal ve tereddüt göstermemesi gereken bir husustur. Bu nedenle; bayrağın kullanımı konusunda kamu kurum ve kuruluşlarımızca gereken titizliğin gösterilmesi, bayrağın, özel kuruluş, işyeri ve konutlara usulüne uygun biçimde asılması ile ilgili hususların gerek güvenlik birimleri gerekse Belediye Zabıtası tarafından denetlenmesi, bayrağın yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya lâyık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılmasına meydan verilmemesi hususunda gereğinin yapılmasını rica ederiz.”





Son Güncelleme: 09.10.2014 18:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.