Vali Kılıç’a ziyaret

KHK ile Maliye Bakanlığı Çorum Defterdarlığında çalışan Ertuğrul Alper’ in memurluktan çıkarılması ve OHAL döneminde memurlar hakkında yürütülen idari soruşturma ve diğer uygulamalar konusunda CHP ve Çorum’ da faaliyet yürüten Dernek, Sendika ve Sivil Toplum Kuruluşları Vali Necmeddin Kılıç’ı makamında ziyaret etti.

25 Kasım 2016 Cuma 14:07
Vali Kılıç’a ziyaret

KHK ile Maliye Bakanlığı Çorum Defterdarlığında çalışan Ertuğrul Alper’ in memurluktan çıkarılması ve OHAL döneminde memurlar hakkında yürütülen idari soruşturma ve diğer uygulamalar konusunda CHP ve Çorum’ da faaliyet yürüten Dernek, Sendika ve Sivil Toplum Kuruluşları Vali Necmeddin Kılıç’ı makamında ziyaret etti.


CHP ve Çorum’ da faaliyet yürüten Dernek, Sendika ve Sivil Toplum Kuruluşları, gerçekleştirilen ziyaret hakkında şu bilgileri verdi:


“Bilindiği gibi devlet içinde uzun yıllardan bu yana yerleşmiş ve tüm devlet olanaklarını kullanmış ve en sonunda da darbe yaparak gerçek yüzünü bizlere göstermiş olan bir örgütle karşı karşıya olduğumuz bir gerçektir. Devlet olanakları ile büyüyen örgüt 15 Temmuz geçeside halka silahlarını doğrultmuş ve yüzlerce insanımızı şehit etmiştir. Darbeden sonra tüm siyasi partilen ve toplum darbeye karşı gelmiş ve bunu da en açık şekilde göstermiştir. Devlet içine yerleşmiş ve yerleştirilmiş bir örgütle ile normal hukuk düzeninde ki yasal düzenlemelerle mücadele etmek/ baş etmek imkânsızdır. Bu nedenle OHAL öncelikle anlayışla karşılanmış ve kabul edilmiştir.


Fakat OHAL ve onun verdiği yetki ile çıkarılan KHK uygulamaları bazı hak kayıplarına ve mağduriyetlere neden olmuştur. Devlet ve Hükümette bu yanlış kararları görmüş ve şikâyet ve talepleri değerlendirmeye başlamıştır. Görevden alınan bazı kişiler iade edildiği gibi tutuklanan bazı kişilerde serbest kalmıştır. Özellikle Devlet içinde yerleşen bu örgüt haksız ve hukuksuz yere birilerinin görevden alınmasını ve tutuklanmasını da sağlamaktadır. Bu nedenle yapılan soruşturmaların ve alınan kararların çok iyi etüt edilmesi gerektiğine inanıyoruz.


Bu bağlamda Ertuğrul Alper hakkında alınan kararın ve halen yürütülen bazı idari soruşturmaların haksız ve adaletsiz sonuçlar doğurduğuna ve doğuracağına inanıyoruz. Adı geçen Ertuğrul Alper ve diğerlerinin hiçbir yasadışı faaliyeti olmadığı gibi bir örgüt ile de bağlantısı yoktur.


Yıllardan bu yana kamuoyunda sendikal faaliyet yürütmektedirler. Bunun dışında Devletimizin bilmediği ya da gizlenen bir çalışmaları yoktur. Daha önce yaşandığı gibi FETÖ örgütünün üyesi birçok idari ve adli amirin haksız yere listeler hazırladığı bilinmektedir. FETÖ örgütü sıradan bir örgüt olmadığını gördük, bunlar toplumsal barışın bozulmasını istemekte o nedenle suçsuz insanları da bu işin içine katmaya çalışmaktadır.


Yukarıda da açıkladığımız gibi OHAL baskı ve yıldırma aracı olarak kullanılmamalıdır. OHAL darbeye kalkışan yapan FETÖ örgütünün temizlenmesi ve cezalandırılması için kullanılmalıdır. Ayrıca uzun yıllar FETÖ örgütünün yöneticisi ve faaliyetlerini yönlendirenler ortada iken Ertuğrul Alper gibi insanların görevden alınması kabul edilemez bir hata olduğunu düşünmekteyiz.


Bilindiği gibi bizler bu kentte yaşayan insanların üyesi olduğu parti ve sendikalar ve sivil toplum kuruluşları olarak barış ve kardeşlik içinde yaşamaktayız. Çorum diğer illerden farklı sosyal ve kültürel yapıya sahiptir. Fakat bu farklılıklar ayrıca bir zenginliktir. Yıllardan bu yana yapılan yürüyüş, miting, gösteri v.b. tüm faaliyetler barış içerisinde yapılmıştır. Bu barış ve kardeşlik ortamını bozmaya çalışanlara Devletimiz engel olmuştur.


Bu nedenle OHAL uygulamalarının ve alınan kararlarında bu barış ve kardeşliğe hizmet etmesi gerektiğine inanıyoruz. Bize göre haksız ve hukuksuz olarak alınan bu kararların bir daha gözden geçirilmesi gerektiğine inandığımız için makamını ziyaret ettik. Valilik Makamı olarak bu haksızlığı ortadan kaldıracağınıza inanıyoruz.
Ertuğrul Alper ya da onun gibi sendikal faaliyet yürütenlerin yasadışı örgüt ya da örgütlerle ilişkisi olmadığına inanıyoruz. Bu nedenle alınan bu kararın yeniden değerlendirilmesini ve kaldırılmasını talep ediyoruz.”





Son Güncelleme: 25.11.2016 14:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.