Vali lokma dağıttı

Amasya’da 3 ilin valisi Vakıflar Haftası dolayısıyla halka lokma tatlısı dağıttı.

11 Mayıs 2018 Cuma 16:41
Vali lokma dağıttı

Amasya’da 3 ilin valisi Vakıflar Haftası dolayısıyla halka lokma tatlısı dağıttı.

Amasya Valisi Dr. Osman Varol, toplantılara katılmak için şehre gelen Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Tokat Valisi Dr. Ömer Toraman ve Tokat Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç ile birlikte Yavuz Selim Meydanı'nda kurulan tezgahta kızartılan lokma tatlılarını vatandaşlara ikram ettiler.

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ile Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nun da katıldığı programda değerlendirmede bulunan Vali Varol, “Vakıflar, kültür ve geleneklerimizin, sosyal devlet anlayışımızın en önemli unsurudur. Asırlardır bu düşünceden hareketle sayısız vakıf hizmetlerine imza atan Anadolu insanı, bugün de aynı azim ve kararlılıkla vakıf kültürüne katkıda bulunmaktadır. Günümüzde sahip olduğumuz tarihi ve kültürel mirasların birçoğunu, atalarımızın yüzyıllar öncesinden kurmuş olduğu vakıflara borçluyuz” dedi.

Toplumsal dayanışma ile birlikte bir arada kardeşçe millet olma bilincini de kuvvetlendiren vakıfların ülkenin sahip olduğu kültürel ve tarihi değerleri yarınlara taşımakta öncü roller üstlenmekte olduğunu vurgulayan Varol, “Gönüllülük anlayışına dayanan vakıf çalışmaları, sevgi, saygı, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu öne çıkarmasının yanı sıra vatandaşlarımızın sosyal ve ekonomik alandaki sorunlarının çözümünde toplumsal dayanışmayı harekete geçirerek yararlı bir kamu hizmetini de yerine getirmektedir. İlimizde de çok önemli vakıf eserleri bulunmaktadır. Rahmetle, minnetle andığımız aziz ecdadımızdan yadigar kalan bu vakıf eserlerini korumak, geliştirmek ve bu eserlere yenilerini eklemek hepimizin ortak sorumluluğudur” diye konuştu.

OKA YÖNETİMİ TOPLANDI

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) 2018 yılı Mayıs ayı yönetim kurulu toplantısı Amasya’da yapıldı. 
Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinden oluşan bölgede başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve diğer ilgili aktörlerin birbirleriyle işbirliğini geliştirerek bölgenin gelişmesini sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yürüten ajansın bir otelde düzenlenen toplantısının ardından yapılan açıklamada turizme yönelik kentsel altyapının iyileştirilmesine katkı sağlamak amacıyla 2017 ve 2018 yılı bütçelerinden desteklenmek üzere toplam hibe desteği 18 milyon lira olan turizmin altyapı mali destek programı ile aynı şekilde bölgenin rekabet ve yatırım gücünün artırılması, bölgede üretim ve ticaret alanlarında OSB’lerde sunulan alt yapı hizmetlerinin geliştirilmesi, OSB’lerde verimliliğin, erişilebilirliğin ve çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla toplam hibe desteği 10 milyon lira olan organize sanayi bölgelerinde ortak üretim altyapısının iyileştirilmesi mali destek programına yapılan proje başvurularına yönelik bağımsız değerlendirme süreçlerinin devam etmekte olduğu bildirildi. 
Kazanan projelerin yönetim kurulu kararı ile ajansın web sayfasından ilan edileceğinin bildirildiği açıklamada, böylece ajansın sağlayacağı finansman destekleri ve proje sahiplerinin eş finansmanları ile birlikte bölgemizin gelişmesine katkı sağlayacak yeni altyapı projeleri hem turizm altyapısı alanında hem de organize sanayi bölgeleri altyapısı alanında uygulamaya konulacaktır. Anılan her iki mali destek programının bölgemizin turizm ve sanayi altyapısının gelişmesine önemli katkılar sağlayacağına ve bu sayede yeni yatırımların gerçekleştirileceğine inanıldığına vurgu yapıldı. 
Amasya Valisi Dr. Osman Varol’un ev sahipliğinde OKA Yönetim Kurulu Başkanı Tokat Valisi Dr. Ömer Toraman'ın başkanlığındaki toplantıya Samsun Valisi Osman Kaymak, Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Tokat Belediyesi Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Amasya İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çittır, Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, Tokat İl Genel Meclisi Başkanı Salih Yıldırım ile OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen ve diğer yetkililer katıldı. 

İHA

Son Güncelleme: 11.05.2018 17:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165