Vali: 'O paylaşımlara İtibar etmeyin’

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesine gönderilen yardım tırlarının boşaltılmadan geri gönderildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığı açıklandı.

11 Şubat 2023 Cumartesi 20:07
Vali: 'O paylaşımlara İtibar etmeyin’

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesine gönderilen yardım tırlarının boşaltılmadan geri gönderildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığı açıklandı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Afşin’e koordinatör olarak görevlendirilen Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, instagram hesabından yaptığı açıklamada, sosyal medya mecralarında ilçeye gönderilen yardım tırlarının geri gönderildiğine dair paylaşımlara itibar edilmemesi gerektiğini ifade etti.

İşte Vali Çiftçi’nin o açıklaması:

"Afşin ilçesine gelen tırların boşaltılmasına yardım ettiğini belirten bir sahsın, 'Bu malzemelerin yarısı başka bir yere gidecek' diyerek bir kısmını boşaltmadan geri götürdükleri şeklindeki ses kaydı gerçeği yansıtmamaktadır. Bölgeye gelen yardım tırlarını AFAD koordine ediyor. Depremzede vatandaşlarımıza dağıtım hızlı şekilde gerçekleştirilmektedir. Ayrıca emniyet ve jandarma birimlerimiz ilçe çıkışında denetim yapmaktadır. Resmi makamlarca yapılan açıklamalar dışında sosyal medya platformlarından yapılan bu ve benzeri asılsız paylaşımlara vatandaşlarımız tarafından itibar edilmemelidir."

Son Güncelleme: 12.02.2023 13:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.