Vali ve Başkan MÜSİAD’da konuştu

Müstakili Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Çorum Şubesi’nin 1. kuruluş yıldönümü etkinlikleri...

21 Aralık 2014 Pazar 16:27
 Vali ve Başkan MÜSİAD’da konuştu


Müstakili Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Çorum Şubesi’nin 1. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında gala yemeği verildi. 

Yemeğe Vali Ahmet Kara, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti Çorum Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, MÜSİAD Çorum Şube Başkanı Rumi Bekiroğlu, yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyeleri ile eşleri katıldı.

Gecede bir açılış konuşması yapan MÜSİAD Çorum Şube Başkanı Rumi Bekiroğlu, amaçlarının şehrin tüm dinamikleri ile el vererek ortak aklı ön plana çıkarıp Çorum ve ülke ekonomisine katma değerde bulunmak olduğunu söyledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD); hakkın ve hukukun, adaletin ve eşitliğin, barışın ve güvenin, refahın ve mutluluğun sağlandığı; tarihe ve topluma mal olmuş mahalli ve evrensel değerlerin gözetildiği, kendi içinde bütün, bölgesinde, ekonomik ve siyasi alanda etkin, dünyada saygın bir Türkiye hayaliyle yola çıkan hassasiyet sahibi iş adamlarının, 5 Mayıs 1990 tarihinde İstanbul’da kurdukları bir iş adamları derneği olduğunu belirten Bekiroğlu, “MÜSİAD 11 bini aşan üyesi ile 45 bine yakın işletmeyi temsil eden ve yaklaşık 1 milyon 600 bin kişiye istihdam sağlayan, yurt içinde 85 irtibat noktası bulunan, üyelerinin sorunlarını, görüş ve önerilerini kamu kurum ve kuruluşlarına yerinde ileten, yurt dışında 5 aktif temsilci ile birlikte 63 farklı ülkede toplamda 159 nokta ile hizmet veren, iş dünyasına olduğu kadar toplumun diğer kesimleri için de örnek bir eğitim, rehberlik, danışmanlık merkezi haline gelen, uygulama ve çalışmalarını profesyonel düşünce zeminine oturtan, “kamu yararına dernek” statüsüne sahip güçlü bir sivil toplum kuruluşudur. MÜSİAD’ın misyonu; ulusal ve uluslararası düzeyde bağımsız ve bağlantısız hareket eden bir işadamları derneği olarak, önceden belirlenen ilke ve değerleri paylaşan üye sayısını artırmak, üyeleri arasındaki dayanışmayı geliştirmek ve kendi içinde sağladığı bu birlik ve beraberlik ruhuyla ülkemizin maddi ve manevi yönden gelişmesine katkıda bulunmaktır” dedi.

ANADOLU SERMAYESİNDEN KORKANLAR EKONOMİK DARBE YAPTILAR, BU DARBELER ANADOLU SERMAYESİ’NİN İRADESİNİ KIRMADI

Çorum Valisi Ahmet Kara da, Anadolu sermayesinden korkanların ekonomik alanda darbeler yaptığını ancak bu darbelerin Anadolu sermayesinin iradesini kıramadığını söyledi.

Türk insanının tarih boyunca çeşitli oyunlarla uyutulduğunu sanayici ve ticaretle uğraşmasının engellediğini dile getiren Vali Kara, Türk milleti uyutulurken düşmanlarının her türlü imkanlarına sahip olarak kullandıklarını dile getirdi.

Türkiye’nin zorla Dünya Savaşı’na sokulduğunu dile getiren Vali Kara, “Savaştan çıktığımız 13 milyon nüfusumuz vardı. Ne sanayicimiz ve ticaretimiz vardı. Bize ticaret yapamazsınız, sanayi kuramazsınız dediler. Siz şeftali yetiştirin ne işiniz var sanayide diye yıllarca bizi uyuttular. Buna rağmen Türkiye Cumhuriyeti kısıtlı imkanlara rağmen Sümerbank ve Etibank kurdu. Bu kurumların içerisinden bir sürü teşkilat kuruldu. Türkiye’de tarım ve sanayinin geliştirilmesi için kaç defa hamlede bulundu. Her defasında düşürdüler ama her defasında ayağa kalktı. Anadolu sermayesinden korkanlar çeşitli yakıştırmalarda bulundular. Bunu engellemeleri lazımdı. Bunun için ekonomik darbeler yaptılar. Köylü çocuklarının tırmanışını hazmedemediler. Bunu engellemek için sürekli kumpaslar kurdular. 28 Şubatta Anadolu sermayesinin iradesini kıramadı. Verilen mücadeleler sonunda baskılara boyun eğmeyen Anadolu sermayesi tekrar ayağa kalktı. Birlik ve beraberliğiniz bozmayın. Sürekli çalışın. Birliğiniz bozurluğunda pusuda yatanlar sahneye ve sahaya tekrar çıkacak ve bu milletin önünü kesmek için tekrar çalışacaktır bunlara fırsat vermeyin dedi” dedi.

BU BİRLİKTELİK, ÜLKEMİZ VE ÇORUM ADINA YENİ ADIMLAR ATMAMIZA VESİLE OLMALI

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de, MÜSİAD üyeleri ve iş dünyasına birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Dünyanın her tarafında meslek örgütlerinin birlikteliği noktasında çalışmalar yapıldığını belirten Başkan Muzaffer Külcü, bu birlikten bir araya gelmek değil, bir sonuca varmanın, ulaşmanın amaç olması gerektiğini söyledi.

’Muhabbetsiz sohbetten ne hasıl olabilir’ diye soran Külcü, “Bizim buradaki beraberliğimiz, çalışmalarımız, buluşmalarımız ülkemiz ve Çorum için yeni adımlar atmamıza vesile oluyorsa işimiz yaptığımız anlamına geliyor. Yoksa cafelerde insanlar birbirlerine mesaj attıklarında 15-20 dakika sonra buluşup yemek yeyip ayrılıyorlar. Birliğimizin bir gayesi ve hedefimiz olmalı. O yolda yürürken birbirimize inanıp güvenip inançla bu yolu yürümeliyiz” dedi.

MÜSİAD’ın Çorum’da olmasının özel bir anlam ifade ettiğini, kuruluşundan bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi sahibi olduğunu anlatan Külcü, “Bu şehirde valinin, belediye başkanının yapacağı işler var. Devlet kendi rutini içerisinde onları yapıyor. Ama bir kentin daha büyük adımlar atması büyük hedeflere ulaşması topyekün gerçekleştirilir. Buda ancak şehrin dinamikleri ile gerçekleştirmek mümkün. Özelliklede şehrin sanayicisinin işadamı bu hedefin içerisinde kendisine bir görev tayin etmesi lazım. Artık ülkelerin rekabetleri ile birlikte şehirlerinde bir rekabeti var. 10-20 yıl önce bazı şehirlerle aynı durumda idik. Ama bugün onların bizden ileride olduğunu görüyoruz. Geleceketede yine geriye baktığımızda böyle bir hayıflanma yaşamamız için bu birlik ve beraberliği gerçekleştirmeliyiz. MÜSİAD’ın bir misyon derneği olduğuna inanıyorum. Sadece işadamlarının yan yana geldiği bir dernek değil, kurulduğu günden itibaren kendisine bir misyon tayin etmiş ve bütün zorlamalara baskılara rağmen o vizyonundan hiç sapmadan çizgisinde kırılma yaşamadan bugünlere geldi. O misyon genel merkez ne ise Çorum’da da o olmalı. Bizde bu inançla Çorum’u o rekabette daha ileriye götürmenin çalışmasını yapmalıyız. Belediye olarak her zaman yanınızdayız. Olmaya da devam edeceğiz. Beraber bu yolda yürümeye devam edeceğiz” ifadelerini kulland.





İHA

Son Güncelleme: 21.12.2014 17:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165