Vali yardımcısından İskilip yolu çıkışı

Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü’nden Çorum-İskilip Yolu’nu sorun olmaktan çıkarmalarını istedi.

18 Nisan 2019 Perşembe 14:12
Vali yardımcısından İskilip yolu çıkışı

Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü’nden Çorum-İskilip Yolu’nu sorun olmaktan çıkarmalarını istedi.

İskilip’in Sesi’nde yer alan habere göre, ihale iptali, müteahhit değişiklikleri ve çeşitli nedeniyle uzun süredir problem yaşanan Çorum-İskilip yolu yapım işi hakkında açıklama yapan Vali Yardımcısı Recep Yüksel, “Aksi halde Uğurludağ, İskilip, Merkez ve Bayat belediye başkanımızla beraber iş makinalarını toplarız, ‘Karayolları yapamadı, biz yaptık’ deriz. Biz yaparız. İnşallah bu duruma gelmeyiz. Artık bu iş sorun olmaktan çıksın” dedi.

Vali Yardımcısı Recep Yüksel’in başkanlığında Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda Karayolları 7. Bölge Müdür Yardımcısı Haydar Koby, bir sunum yaptı. Sunumun ardından yıllardır kanayan yara haline gelen Çorum-İskilip yolunun bitirilmesi için Uğurludağ ve İskilip Belediye Başkanları talepte bulundu.

Bu talebe olumlu karşılık veren Vali Yardımcısı Recep Yüksel de, en çok şikayet aldıkları konulardan birisinin de Çorum-İskilip Yolu olduğunu kaydetti. Yüksel, “Bizim Valilik olarak vatandaşlarımızın şikayetine sürekli maruz kaldığımız, arkadaşlarımızla paylaştığımız bir konu İskilip-Çorum yolu. Dolayısıyla inşallah 2019’da tamamlarsınız ve belli bir konfora ulaşır. Aksi halde Uğurludağ, İskilip, Merkez ve Bayat belediye başkanımızla beraber iş makinalarını toplarız, ‘Karayolları yapamadı, biz yaptık’ deriz. Biz yaparız. İnşallah bu duruma gelmeyiz. Artık bu iş sorun olmaktan çıksın” diye konuştu.

47 YAŞINDAYIM HÂLÂ KANAYAN YARA

İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük ise, “İskilip Devlet Hastanesi'nde müteahhit değişiklikleri nedeniyle uzun süre açılamamıştı. İskilip-Tosya yoluda 20 yıldır sürüncemede. Çorum'da siyaset kurumunun İskilip ihmalliğine son yıllarda bir de Çorum eklendi. Yol bir kaç kez ihale edildi ama her seferinde yarım bırakıldı. Bu yol için biraz daha ilgi ve özen bekliyoruz. 5 yıldır dediniz. Ben 47 yaşındayım ve 47 yıldır İskilip-Çorum yolu kanayan yara halinde. Ben doğduğumdan beri İskilip-Çorum yolu bir düzene konulamadı. Ben tekrar belirtmek isterim ki buraya biraz daha ilgi istiyoruz. Sürekli müteahhitler değişerek, sürekli 3 ilçenin sorununun giderilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.
Yolun tekrar ihaleye çıkarılarak başka bir müteahhide verildiğini hatırlatan Karayolları 7. Bölge Müdür Yardımcısı Haydar Kobya “Müteahhit değişti. Bu süreçte tabi zorluklar yaşandı. Müteahhidimiz çalışmaya başladı. Kendisi güven de veriyor. Verim alacağımızı düşünüyorum. Önceki ihale kapsamında dar bir kapsamdaydı. Ama şimdi daha rahat olacak ve müteahhidimizin de iyi olduğuna kanaat getirebilirsiniz. Sorun olmayacak” cevabını verdi.

5 YILDIR SORUN ÇÖZÜLEMEDİ

5 yıldır bu sorunun çözülemediğini kaydeden Uğurludağ Belediye Başkanı Remzi Torun ise “Çorum, Uğurludağ, İskilip ve Bayat yolunu kapsayan bir yolumuz var. Biraz önce müteahhit değiştir dediniz ama bu 5 yıldır bizi perişan etti. Bu yolla ilgili nasıl bir çalışma yapacaksak yapalım. Vatandaşlarımız çok mağdur durumda. Biraz önce ben Uğurludağ’dan gelirken tam orada yine kaza olmuş. Sorunun çözülmesi gerekiyor. Biz 5 yıldır 3 ilçe bastırıyoruz ama yaptıramadık. Bu yolda durmadan müteahhitler değişiyor, kazalar oluyor. Biz çok mağdur duruma düştük” diye konuştu.

Son Güncelleme: 18.04.2019 18:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskilipli 2019-04-18 20:38:56

Bugün kaç araç hasar aldı.
Sayın vekilller, il yöneticileri yakınınızda kaza yapabilir lütfen S O S VERİYOR BU YOL.

Avatar
cemil 2019-04-19 13:11:35

sayın Vali Yardımcısı tam devlet adamı. Tebrik diyorum. saygılar

Avatar
Yusuf Demirel 2019-04-19 19:27:45

Evet Osmancik yolu daha beter. Çorum golyazı arası tam bir ucube. 50 yıllık dar virajlı ve eski. Tamamlanmak için daha ne kadar bekleyeceğiz? Iskilip ve Osmancık tepki olarak belediye de ak partiye son verdi.Sayın yetkililer/vekiller!Duyor musunuz???