Vali’den kampanya açıklaması

Vali Mustafa Çiftçi, Çorum ve Çorumlu’nun yakın tarihte Kafkasya’dan göç eden kardeşlerine kapısını ve gönlünü açmasını örnek vererek İdlip kampanyasının amacına ulaşacağına gönülden inandığını açıkladı.

17 Ocak 2020 Cuma 21:08
Vali’den kampanya açıklaması

Vali Mustafa Çiftçi, ‘Bir aradayız, İdlib’in yanındayız’ sloganıyla başlatılan kampanyanın amacına ulaşacağına inancının tam olduğunu bildirdi.

Çorum ve Çorumlu’nun yakın tarihte Kafkasya’dan göç eden kardeşlerine kapısını ve gönlünü açmasını örnek veren Vali Çiftçi, “Bu gün bu topraklarda yaşayan ve onların torunu olan insanlar, yine mazlum ve mağdur milletlerin yaralarını saracak, gözyaşlarını dindirecek ve şanlı ecdadının örnek davranışlarına yenilerini eklemeye devam edecektir.” Dedi.

Vali Çiftçi, açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

“Milletimizin ve Muhterem Çorumluların bu örnek davranışını siyasi polemik haline getirmeden, Valiliğimizin öncülüğünde ve koordinasyonunda yürütülen yardım kampanyasının daha önceleri olduğu gibi amacına ulaşacağına yürekten inanıyor, tüm hayırseverlere kalbi şükranlarımızı sunuyoruz.” Dedi.

Vali Çiftçi’nin açıklaması şöyle;

“Tarihimizde, baskı ve zulüm nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalanların sığındığı ülke Osmanlı Devleti iken, aynı geleneği bugün Türkiye Cumhuriyeti sürdürmektedir. Nitekim Kafkasya’daki soykırım sebebiyle Osmanlı Devleti’ne sığınan muhacirlerin bir bölümü Çorum Sancağına yerleştirildiğinde, Çorum eşrafı şehre gelen muhacirlere ev yapmış, ahırına hayvan koymuş ve tohum yardımında bulunmuştur. Bunu duyan Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz, muhacirler için yaptıklarına karşılık olarak Çorum Halkına hazineden para gönderdiğinde ise Çorumlular “onlar bizim kardeşimiz, kardeşe ev açmanın masrafı mı olur?” diyerek parayı hazineye iade etme âlicenaplığını göstermişlerdir. Bu gün bu topraklarda yaşayan ve onların torunu olan insanlar, yine mazlum ve mağdur milletlerin yaralarını saracak, gözyaşlarını dindirecek ve şanlı ecdadının örnek davranışlarına yenilerini eklemeye devam edecektir.

Milletimiz, “komşusu aç iken tok yatan bizden değildir” inancıyla ‘Bir aradayız, İdlib’in yanındayız’ sloganıyla başlatılan kampanyaya güçlü bir şekilde destek vermiş ve tüm Türkiye zulme uğrayan İdlib’li kardeşlerinin yanında olduğunu göstermiştir.

17.01.2020 Cuma günü Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı tüm camilerde yardım toplanmış, aziz milletimiz sınırlarımızın yakınında zor şartlar altında hayatlarını devam ettirmeye çalışan mağdur insanların çektiği çilelere duyarsız olmadığını bir kez daha göstermiştir. Milletimizin ve Muhterem Çorumluların bu örnek davranışını siyasi polemik haline getirmeden, Valiliğimizin öncülüğünde ve koordinasyonunda yürütülen yardım kampanyasının daha önceleri olduğu gibi amacına ulaşacağına yürekten inanıyor, tüm hayırseverlere kalbi şükranlarımızı sunuyoruz.”

Son Güncelleme: 17.01.2020 21:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Garip 2020-01-18 11:01:34

Sn valimizden Allah razı olsun

Avatar
Vatandas 2020-01-18 15:42:36

Sayın valimizi şehrimize yaptığı hizmetler dolayı çorum halkı olarak kutluyoruz.Allah razı olsun.

Misafir Avatar
cafer 2020-01-19 05:11:56 @Vatandas

ne yaptı kardeşim. bu neyin alkışı. yaptı ise görevini yaptı. maaşını aldı. bırakın artık şu gereksiz övgüyü

Beğenmedim! (9)
Avatar
Yasemin 2020-01-18 18:12:01

Sayın valimizden ALLAH razı olsun

Misafir Avatar
kampanya tantanası 2020-01-19 05:14:39 @Yasemin

Arkadaşlar burada mesele idlib için kampanya değildir. iktidarın Süriye politikasındaki yanlışlık ve hatada ısrardır. bU kampanyada talimatla başlamıştır. gerisi hikaye.bir gecede açlığa mahkum edilen komşusunu görmeyen idlib'i görüyor yerseniz

Beğenmedim! (9)
Avatar
Dürüst 2020-01-19 05:15:55

Valimizin yanındayız kimden duyduysam çok iyi olduğunu söylüyor özellikle de kardeşim söylüyorsa doğrudur ALLAH daim yanında olsun ALLAH yardımcısi olsun hayırlı günler olsun cümleye

Avatar
fikrim 2020-01-18 16:20:38

İDLİB yaz 1866' ya gönder. 10 tl bağışla. Az sadaka çok belayı önlermiş.

Avatar
Gül 2020-01-19 14:49:45

Valimizi yedittirmeyiz ailesi ile birlikte dürüst olan kişiler az sayıları çoğalır İnsALLAH

Avatar
Uzgün 2020-01-18 12:11:42

Önce kendi vatandaşımız.

Avatar
Yasemin 2020-01-21 16:23:15

Sayın valimizin verdiği örnek uzun süre durmalı ve okunmalı

banner165