Vali’den muhtarlara uyarı

Köylere Hizmet Götürme Birliği Eylül Ayı Olağan Genel Kurulu toplantısının açış konuşmasını gerçekleştiren Vali Sabri Başköy, muhtarlara bir dizi uyarılarda bulundu.

25 Eylül 2013 Çarşamba 14:05
 Vali’den muhtarlara uyarı

Köylere Hizmet Götürme Birliği Eylül Ayı Olağan Genel Kurulu toplantısının açış konuşmasını gerçekleştiren Vali Sabri Başköy, muhtarlara bir dizi uyarılarda bulundu.

Yaklaşan yerel seçimlerde  muhtarlara başarılar dileyen Başköy, Çorum genelinde boğulmalara karşı gölet ve barajlara 236 ikaz tabelasının yerleştirildiğini  belirterek, “Bu tabelaların korunması için sizlere de görev düşüyor. Bu tabelaların çalınıp hurdalıklara satılmaması hususunda bir çalışma yaptık. Hurda alış ve satışında 18 yaşının altındakilere velileri olmadan izin vermiyoruz. Huzurumuzu, toplumsal barışımızı her beraber sağlanabilecek bir husustur.” Dedi.

Çorum’un çok ciddi değerlere sahip bir şehir olduğunu belirten Başköy, “4500 yıllık geçmişe dayanan tarihi eserlere ve potansiyele sahip. Buraları muhtarlar kendi canı gibi korumalı. Köy muhtarları köyünüz sizin aileniz, mahalle muhtarları mahalleniz sizin aileniz, ben de valiyim, bu şehir benim ailem. Hep beraber huzurlu, sağlıklı bir şekilde büyüyeceğiz. “ diye konuştu.

Tarım arazilerine ev yapılmasına dikkat çeken Başköy, ”Tarım arazilerine ev yapmayın diye hükümet bir kanun koymuş. Her şey üretilebilir ama toprak üretilemez. Çok kıymetlidir toprak. Muhtarlar olarak sizler bunlara izin vermemelisiniz. Ev yapmak isteyenler  Özel İdare’ye gelip ruhsatlı bir şekilde ev yapacak. Bunları söylüyorum, çünkü baştan uyarıp tedbirimizi alalım. Sizlerde vatandaşlarımızı uyarın.” Şeklinde konuştu.

Çorum’da 160 kilometre asfalt yaptıklarını, köylere 25 milyon lira yatırım yapıldığını açıklayan Başköy, şöyle dedi; “Hiç kimseye tavrımız yok. En çok nüfusa sahip köylerden başlayarak bütün köylerimize hizmet götürme çabasındayız. Burada birbirimize güvenmeliyiz. Güvendiğimizde her şeyi çözeriz.

Çorum’da BDP ziyareti, Akîl Adamlar programlarında hiçbir sıkıntı yaşamadık. Hiç bir şey Çorum’un huzurundan, barışından, sükûnetinden önemli  olmaz. Son dönemlerde müthiş bir bilgi kirliliği var. Biri sanal, biride dedikodu. Yalan olan şeyler sanal alemde sanki doğruymuş gibi gösteriliyor. Birileri toplumu karıştırmaya çalışıyor. Çorum’un başını her zaman dik tutacağız. Fitne zamanında fitnecilere karışmayın. Eşinizi, dostunuzu, köylülerinizi uyarın.”

Seçim döneminde bazı gerginlikler olacak. Devlet olmak çok önemlidir. Devlet olmazsa, hürriyet olmazsa camii de olmaz cemevi de olmaz. Allah bu milleti devletsiz yaşatmadı, inşallah da yaşatmaz. Çorum’un huzuru ülke huzuruna da katkı yapıyor. Bu konuda daha hassas olmalıyız. Sizlere güvendiğimi tekrarlıyorum”.

Vali Sabri Başköy muhtarları dinleyerek sorunları hakkında bilgi aldı.





Son Güncelleme: 25.09.2013 14:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.