Vali’den önemli mesajlar

Vali Ahmet Kara, Saat Kulesi Meydanı’nda düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlama programında...

29 Ekim 2014 Çarşamba 14:31
 Vali’den önemli mesajlar


Vali Ahmet Kara, Saat Kulesi Meydanı’nda düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlama programında birlik, beraberlik, kardeşlik ve çok çalışma mesajı verdi.


İşte o konuşma;


“91. yılını kutladığımız Cumhuriyetin ilelebet yaşaması, milletimizin varoluş ve kalkınma mücadelesinde başarılı olması dileği ile, Cumhuriyet kadroları olan sizleri saygıyla sevgiyle muhabbetle selamlıyorum.


Cumhuriyete gelinceye kadar bütün cephelerde hayatları pahasına bu coğrafyayı vatan yapan, yıkılan imparatorluğun küllerinden yeni bir devletin doğmasını sağlayan, başta Gazi M.Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyor ; Türk devletini bir Cumhuriyet haline getiren ve Gazi M.Kemal Paşanın teklifini oybirliği ile kabul ederek ayakta alkışlayan T.B.M.M. üyeleri ile Cumhuriyetimizi demokratik hale getiren hürriyet şehidi Menderes’e de şükranlarımı sunuyorum.


Cumhuriyet ilan edileli tam 91 yıl oldu. Askeri savaştan ve zaferden sonra sıranın ekonomik zaferler kazanmaya geldiği bilinci milletimizin hafızasına yerleşmiştir.


İstiklal savaşından çıkıldığında, galip gelmemize rağmen harpten artakalan 13 milyon nüfusun bir kısmı sakat, bir kısmı çocuk, bir kısmı ise yaşlılardan oluşuyordu.


Normal bir nüfus yapısına ve eğitim seviyesine gelmek yıllar alacaktı ve öyle oldu. Başlatılan eğitim, ekonomik v.s. her alandaki seferberlik politikaları başarılı oldu.


Ayrıca halkın iyiliği için inşa edilen fakat fiilen halkın bu rejimde bütün kesimleriyle yer almadığı bir Cumhuriyet seçkinci bir idare tarzı olurdu. Halbuki Cumhuriyet insanı merkeze alan her türlü monarşik, oligarşik veya aristokratik idare tarzlarını reddeden bir idarenin adıdır. Cumhuriyet faziletli ve erdemli bir rejimin adıdır. O nedenle zaman içinde demokrasiye evrilerek bütün halk kesimleri kapsanmıştır. Hukuk devleti ilkesi de kabul edilerek Türkiye Cumhuriyeti Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti haline gelmiştir. Bu idare tarzında herkesin dil, din ve etnik kökenine bakılmaksızın hak ve hukuku önceden belirlenmiştir.


İşte her alanda yıllarca süren çalışma ve reformlar sonucu Cumhuriyet halk tarafından tam anlamıyla benimsenmiş, ülkenin en kronik sorunlarına çözümler bulunmuş ekonomik ve demokratik istikrar sağlanmış ve enflasyon yenilmiştir.


Bugün ülkemiz sosyal güvenliğin tüm ülke insanını kapsadığı, yetimlerin, dulların, yaşlıların ve engellilerin ve muhtaçların sosyal hizmetlerden yararlandığı, öğrencilerimizin 20 kişilik sınıflarda eğitim gördüğü, kitaplarını ücretsiz aldığı, temel eğitimin 12 yıla çıkarıldığı, akıllı tahta ve tablet bilgisayarlarla eğitim gördükleri özetle muasır medeniyet seviyesine ulaşmış bir ülke konumundadır.


Saygıdeğer öğretmenler!


Bu gelişmeleri sizlere borçlu olduğumuzu ifade etmekle beraber bundan sonraki zaman dilimlerinde de daha iyi seviyeye çıkabilmemiz için öğrencilerinize tarih bilincini, yurt bilincini, kültür bilincini ve ahlak bilincini, evrensel ilkeleri, milli kültürümüzü ve mahalli gelenek görenek örf ve adetlerimizi ve inancımızı öğretmeniz hülasa onları iyi eğitmeniz en büyük istirhamımızdır.


Sevgili öğrenciler!


Şan ve şerefle ve başarılarla dolu bir tarihe evrensel ve en mükemmel bir dine, zengin bir kültüre ve her karışı şehit kanlarıyla sulanmış dünyanın en pahalı ve en kıymetli topraklarına vatanına sahipsiniz. Bu imkanlara sahip olmak bir çok sorumluğu da beraberinde getirmektedir. Siz hayatınızın çoğunu sokaklarda, kahve köşelerinde ve atari salonlarında oyunda oynaşta geçiremezsiniz. Her gününüz bir önceki günden daha iyi olmalıdır. Her gün yeni bir şey öğrenmeli ve iyi bir şey yapmalısınız. Yazmak okumaktan daha zordur. Onca kitabı yazıp sizlerin hizmetine sunan yazarlarımızın emeklerine saygı gösterip onları okumalısınız. Unutmayın son söz “hiçbir mazeret başarının yerini tutamaz.”


Değerli Çorumlular!


Kalkınma mücadelemizde başarılı bir grafik çiziyorsunuz. Bu yarışa destekte bundan böyle biz de varız. Tarihten atalarımızdan aldığınız ahilik ahlak ve kültürü ile buna sizin kattığınız ortak iş yapabilme kültürünüz başarınızı tetikleyen en önemli iki faktördür. Bu başarının artarak devamını diliyorum. Bunun için hepimize düşen görev birlik ve beraberlikten kardeşlikten çok çalışmaktan asla vazgeçmemeniz gerektiğidir.


Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet bayramınızı kutlar aile ve iş hayatınızda huzur, sağlık ve esenlik dileklerimle hepinize saygılar sunarım."




Son Güncelleme: 29.10.2014 14:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.