Vali’den örnek bahçe ziyareti

Girişimci Mustafa Ilıca tarafından Ovasaray Köyü’nde 85 dönüm arazi üzerine kurulu olan örtü altı elma bahçesinde yılın ilk hasadı yapıldı.

21 Eylül 2013 Cumartesi 22:28
 Vali’den örnek bahçe ziyareti


Girişimci Mustafa Ilıca tarafından Ovasaray Köyü’nde 85 dönüm arazi üzerine kurulu olan örtü altı elma bahçesinde yılın ilk hasadı yapıldı.

Çorum merkeze bağlı Ovasaray Köyü’nde 85 dönüm arazi üzerinde kurulu, 20 bin bodur elma fidanından oluşan ve fuji, gala, red chief gibi sekiz farklı cins elmanın yetiştirildiği meyve bahçesinde incelemelerde bulunan Vali Sabri Başköy, bahçe sahibi Mustafa Ilıca’dan elma bahçesi ile elma üretimi  hakkında bilgi aldı.

Sulanan tarım arazilerin artmasına bağlı olarak alternatif tarımsal ürün çeşitliliğinin de artacağına dikkat çeken Vali Başköy; “İlimizde mevcut arpa ve buğday ekiminin yanında meyve ve sebze yetiştiriciliğine daha fazla önem vermeliyiz. Meyve ve sebze yetiştiriciliği, geleneksel tarım ürünlerinden ziyade çiftçilerimize daha çok gelir elde etme imkânı sağlayacaktır. 

Bu örtü altı elma bahçesini ziyaret etmekten büyük memnuniyet duydum. Büyük emek verilerek oluşturulan bu meyve bahçesi istenirse neler yapılabileceğini bizlere fazlasıyla gösteriyor. Üreticimiz Mustafa Bey’i tebrik ediyorum.” dedi. 

İlimizdeki çiftçilerimize alternatif ürün olarak meyve bahçesi yapmaya davet eden Vali Başköy; meyve bahçesi yapmak isteyen üreticilere her türlü, bilgi, yardım ve kolaylığın ilgili tarım teşkilatları tarafından gösterildiğini ifade ederek, üreticilerimizin İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne müracaat edebileceklerini belirtti.







Son Güncelleme: 21.09.2013 22:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.