Valilik açıkladı, işte tedbirler

Çorum Valiliği yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde alınan tedbirleri açıkladı

07 Ağustos 2019 Çarşamba 16:45
Valilik açıkladı, işte tedbirler

Çorum Valiliği yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde alınan tedbirleri açıkladı

İşte o açıklama;

“Birlik ve beraberlik içerisinde kutlayacağımız Kurban Bayramını vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde geçirmesini sağlamak amacıyla her zaman alınan ve uygulanan trafik ve asayiş tedbirlerine ilave olarak 10-15 Ağustos 2019 tarihleri arasında Çorum Emniyet Müdürlüğünce aşağıda belirtilen tedbirler alınacaktır.

-Halkın yoğun olarak bulunduğu alış-veriş merkezleri, pazar yerleri ve ana caddelerde, hırsızlık, kap-kaç, yankesicilik ve dolandırıcılık konuları ile ilgili ekip sayısı artırılarak, denetim ve kontroller sıklaştırılacaktır.

-Bayram süresince tatil ve ziyaretler sebebiyle vatandaşlarımızın evlerinden ayrılabilecekleri değerlendirildiğinden evden hırsızlık olaylarına karşı motorize ve yaya devriye sayısı artırılacaktır.

-Arife günü ve bayram günlerinde vatandaşlarımızın yoğun olarak ziyaretlerde bulunacakları şehitlik ve mezarlıklar çevresinde güvenlik önlemleri artırılacaktır.

-Kalpazanların, Kurban Bayramını fırsat bilerek piyasaya sahte para sürebilecekleri değerlendirilerek öncelikle kurban satış noktalarındaki görevli sayıları artırılmıştır.

-Kurbanlık hayvan satışlarının yapıldığı hayvan pazarlarının ekipler marifetiyle kontrolü yapılmakta olup özellikle geceleri hayvan hırsızlarına karşı gerekli tedbirler alınmıştır.

-Çorum Valiliği Kurban Hizmetleri Komisyonunca alınan karara istinaden ilimizde (8) bölge kurban kesim yeri olarak belirlenmiş, halkımızın kurbanını huzur içinde kesmesi için kurban kesim bölgelerinde ekip görevlendirilmesi yapılmıştır.

-Otobüs terminallerinde yolcu kapasitesi artacağından terminalde görevli personel sayısı artırılmış, terminal görevlilerince bagaj ve eşyaların yolculara bilet gösterilerek teslim edilmesi hususunda gerekli uyarılar yapılacaktır.

-Ankara ve Samsun yolu Çorum istikametlerinde kurulan uygulama noktalarında 24 saat esasına göre kontrollerin yapılmasına devam edilerek, halkımızın, bayramı huzur ve sükûn içerisinde geçirebilmesi için kontrol ve denetimler aralıksız sürdürülecektir.

-Bayram süresince şehir içerisinde ve şehirlerarası yollarda trafik yoğunluğu yaşanabileceğinden görevli ekip sayıları artırılacak şekilde görevlendirme yapılacaktır.

-Bayram tatillerinde meydana gelen trafik kazalarının nedenleri incelendiğinde, bu kazaların önemli bir bölümünün hız ihlali, hatalı sollama, yakın takip, cep telefonu kullanımı, kırmızı ışık ihlali ve yorgunluk gibi nedenlerden meydana geldiği anlaşılmakta olup, bu ihlallerin önlenmesine yönelik denetimlere ağırlık verilecektir.

-İki yönlü trafiğin kullanıldığı karayollarında, bayram tatilinin başlangıç ve bitiş günlerinde trafik yoğunluğunun önemli oranlarda artığı tespit edilen yol kesimlerinde, gerek görülmesi halinde ağır tonajlı araçların (Tır, Kamyon, Tanker gibi) uygun yerlerde kısa sürelerle trafik akımı normale dönünceye kadar bekletilmesi sağlanacak, daha sonra bu araçlar trafik yoğunluğu oluşturmayacak şekilde belli zaman aralıkları ile trafiğe çıkarılacaktır.

-Trafik güvenliğini olumsuz yönde etkileyen hava, yol ve trafik durumları hakkında basın ve yayın organlarına bilgi verilecek, yol kullanıcılarının zamanında uyarılması ve tedbirli olmaları sağlanacaktır.

-Çorum’lu hemşerilerimizin sadece olay olduğunda değil, olay olmadan önce de şüphelendikleri durum ve şahıslarla ilgili olarak her türlü ihbar, istek ve şikâyetlerini 155 Polis İmdat hattına veya 0 364 224 10 09 numaralı telefona bildirmeleri hususu önem arz etmektedir.

Son Güncelleme: 07.08.2019 16:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165