Valilik : ‘Müsaade edilmeyecek’

Çorum Valiliği, hobi bahçesi adı altında yapılacak/yapılmak istenilen gayri resmi parseller ile yapılara müsaade edilmeyeceğini açıkladı.

25 Kasım 2018 Pazar 06:42
Valilik : ‘Müsaade edilmeyecek’

Çorum Valiliği, Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu hükümlerine uyulmaksızın hobi bahçesi adı altında yapılacak/yapılmak istenilen gayri resmi parseller ile bu ve benzeri yerlerde yapılacak yapıların kanunlara uygun olmadığı hatırlatıldı.

İşte o açıklama:

“Devletimiz kesin bir irade ile kırsal kesimde çarpık yapılaşmaya müsaade etmeyeceğini, tavizsiz politikasını basın vasıtasıyla kamuoyuna açıklamıştır.

Bu çerçevede, İlimiz Merkez İlçeye bağlı muhtelif köylerde tarım arazileri üzerinde oluşturulan yollar, yol kenarlarına dikilen elektrik direkleri ve hafriyat çalışmaları ile izinsiz inşai faaliyetler yapıldığı tespit edilmektedir.

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu hükümlerine uyulmaksızın hobi bahçesi adı altında yapılacak/yapılmak istenilen gayri resmi parseller ile bu ve benzeri yerlerde yapılacak yapıların, Kanunlara uygun olmadığının bilinmesi ve vatandaşlarımızın Kanun çerçevesinde hareket etmeleri aksi takdirde mağdur olacaklarının bilinmesi önem arz etmektedir.

Valiliğimizin 1. sınıf tarım arazileri üzerinde, özellikle Sarmaşa Köyü ve Ovasaray Köyü ile İskilip yolu bölgelerinde yoğunlaşan özel parselasyon planları ile tarım arazilerini hisselere ve parçalara ayırarak, 3. şahıslar, şirketler, kooperatifler veya emlak ofisleri aracılıyla satış işlemleri yapılan/yapılacak olan hobi evleri ve bahçelerine müsaade etmesi mümkün değildir.

Tüm vatandaşlarımızın konu hakkında duyarlılık göstermeleri ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi’nden bilgi almalarının kendi yararlarına olacağı hususu Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Son Güncelleme: 26.11.2018 14:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2018-11-25 08:55:00

Sayın valim.bu tarz parselasyon yapanlar aynı zamanda vergi kaçırıyorlar.gayri resmi olarak el altından 50 bin tl ye bir dönüm yeri satıp tapu veremediği için şirket hissesi veriliyorlar.mali polisler elde sıkıştırılmalılar.tarım arazilerini bu tarz fırsatçı zihniyet öldürüyor

Avatar
Kenann 2018-11-25 09:09:36

???? alan Üsküdar'a geçti, Çorum'un dört girişindeki tarlalar baraka gibi

Avatar
akın 2018-11-25 10:59:50

umarım açıklamadaki gibi gereği yapılır

Avatar
Ebru 2018-11-25 14:53:16

İmar barışı adı altında cüzi paralarla tapu verdiniz şimdi bu nasıl bişey oluyor da izin vermiyoruz diyorsunuz

Avatar
hasan 2018-11-26 03:18:02

kentsel dönüşüm diye şehirler adam etmeye çalışılırken ,hobi bahçesi saçmalığı yüzünden şehrin etrafı ucube barakalar ve gecekondu mahallelerine dönüştü.iskilip yolunun etrafı kadar çirkin ve rahatsız edici bir şehirleşme görmedim.hobiye evet bahçeyede tamam ama kontrplaktan ev yapmak neyin nesi

Avatar
osman caydan 2018-11-29 17:01:29

önce parsel parsel dağıttılar..
şimdi konuşuyorlar.
her gelen vali böyle başlar.
sonra ne yapar çorum tarihi bunun örneği ile dolu.