Valilik'ten 'kavga' açıklaması

Çorum Valiliği, Abdalata Köyü’nde tarım işçileri ile köy muhtarı ve bazı köylüler arasında yaşanan kavgaya ilişkin açıklama yaptı.

12 Ağustos 2021 Perşembe 09:42
Valilik'ten 'kavga' açıklaması

Çorum Valiliği, merkeze bağlı Abdalata Köyü’nde mevsimlik tarım işçileri ile köy muhtarı ve köylüler arasında yaşanan tartışma ve kavgaya yönelik gelişmelerle ilgili resmi açıklama yaptı.

Son zamanlarda bazı basın ve sosyal medya mecralarında ‘Çorum ilinde mevsimlik işçilere baskı ve saldırı yapılıyor’ şeklinde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada, bahse konu olayın iki grup arasında meydana gelen münferit bir adli olay kapsamında olduğu, Olayın devamının önlenmesi amacıyla da mevsimlik işçilerin kendi istedikleri başka bir bölgeye emniyetli şekilde naklini sağlandığı ifade edildi.

İşte o açıklama:

Çorum ili Merkez ilçe Abdalata köyüne yaklaşık iki buçuk ay önce Şanlıurfa ilinden gelerek yerleşen mevsimlik işçilerin çadır kurdukları bölgede çevreyi kirlettikleri iddiası ile önceden süre- gelen gerginlik nedeniyle, 03 Ağustos 2021 günü köy muhtarı ve köy halkından birkaç kişi ile mevsimlik işçiler arasında tartışma çıkmış ve tartışma daha sonra karşılıklı kavgaya dönüşmüştür. Kavga hadisesi o anda ihbar üzerine olay yerine gelen jandarma devriyesi tarafından müdahale edilerek sonlandırılmıştır. Karşılıklı kavga olayında işçilerden (5) ve köy halkından (4) olmak üzere toplam (9) vatandaşımız hafif şekilde yaralanmıştır. Kavga olayını duyan bir grup köylü vatandaşın da olay yerine toplanması üzerine bölgeye sevk edilen jandarma kuvveti tarafından gerekli emniyet tedbirleri alınmış ve vatandaşlar sakinleştirilerek köylerine geri gönderilmiştir. Olayın devamının önlenmesi amacıyla da mevsimlik işçilerin kendi istedikleri başka bir bölgeye emniyetli şekilde nakli sağlanmıştır. Olay ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığınca da adli soruşturma başlatılmıştır.
Son zamanlarda, basın ve sosyal medyada “Çorum ilinde mevsimlik işçilere baskı ve saldırı yapılıyor” şeklinde çıkan haberler gerçeği yansıtmamakta olup; bahse konu olay iki grup arasında meydana gelen münferit bir adli olay kapsamındadır. Çorum ilinde misafir olarak bulunan mevsimlik işçilerin huzur ve güven içerisinde çalışması için her türlü tedbir alınmakta, ihtiyaçları karşılanmaktadır.”

Son Güncelleme: 13.08.2021 10:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İLHAN 2021-08-12 10:00:16

tebrikler....???? yine ülke gündemine bomba bir haber kaynağı olmuşuz...

Avatar
adsız 2021-08-12 10:54:13

Muhtarla kavga edilirmi.Muhtar koyun mülkü amiri.Sebebi ne yaşam alanlarının düzenli ve temiz kullanılmaması.Muhtar haklı.Her türlü hastalık hijyenin yetersizliğinden kaynaklanır.Onları istedikleri güvenli alana yerlestirmekle birlikte onlara yaşadığı ortamın kurallarına uygun davranmasını sağlamak önemlidir. Yoksa aynı davranışları orada da devam ettirmesinin bir anlamı yok

Avatar
Adsız 2021-08-12 14:45:13

Bulundukları ve çalıştıkları bölgelerde ki bahçeleri de talan etmemeleri konusunda uyarın.

Avatar
Corum 19 2021-08-13 00:04:19

Arkadaş afgana suriyeliye irakliya mevsimlik işçiye ağzını açsan suçlusun memlekette 5. Sınıf insansın vere vere bir kulak arkası kalmış

Avatar
Hasan Afganlı 2021-08-13 00:50:18

Bugunler daha eyi günlerimiz gencolar daha neler göreceğüz izleyim

banner165