Valilik'ten o haberlere yalanlama

Çorum Valiliği, koronavirüsten hayatını kaybedenlerle ilgili bazı basın organlarında yapılan haberlerin gerçek dışı olduğunu bildirdi

15 Eylül 2020 Salı 15:32
Valilik'ten o haberlere yalanlama

Çorum Valiliği tarafından yapılan son dakika açıklamasında Çorum’da koronavirüsten hayatını kaybedenlerle ilgili son günlerde yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Açıklamada, Çorum’da bazı yerel basın ve internet sitelerinde  “Çorum’da 2 günde 21 kişi koronavirüs nedeniyle öldü” şeklinde haberlerin yayımlandığı ve kaynak olarak Çorum Valisi Mustafa Çiftçi’nin gösterildiği hatırlatılarak, Vali Çiftçi’nin Cuma günü basın mensuplarına Cuma Pazarı denetimi sonrasında konu ile ilgili açıklamalarda bulunduğu, o tarihten sonra da kurumsal olarak veya Vali Çiftçi tarafından başkaca bir bilgi paylaşımı yapılmadığı bildirildi.

Açıklamanın devamında, “Haberlerde verilen bilgiler veya internet paylaşımları resmi bilgiler değildir. İki gün içinde vefat edenlerin hepsinin covid-19 kaynaklı olduğu bilgisi gerçekleri yansıtmamaktadır. Bayramdan sonra vakalarda ciddi bir artış yaşandığı doğrudur. Pandemi konusunda Valiliğimiz ve resmi kurumlar haricinde yapılacak açıklamalara itibar edilmemesini, bu illetten korunmak için alınan tüm önlem ve tedbirlere hep birlikte uyarak bu zor günleri atlatmamız; sevdiklerimize, çevremize ve milletimize karşı borcumuzdur. Bir kez daha mesafe, hijyen, maske kurallarına uyulmasını, kalabalık ortamlardan uzak durulmasını hasseten rica ediyor; sağlıklı, huzurlu günlerin en yakın zamanda gelmesini temenni ediyoruz.” denildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yasemin 2020-09-15 17:34:10

Sayın Valimiz,vali yardımcılarımız gibi devlet yönetimini ve şehrimizin yönetimini çok iyi bilen kişilerin salgının tavan yaptığı şu günlerde hastane yönetiminide üstlenmeleri vatandaşımız açısından yararlı olacağını düşünüyorum.

Avatar
taşeron adil 2020-09-17 21:24:10

tuncay istifa

Avatar
fatma 2020-09-16 05:33:56

Çorum halkı olarak Sayın valimize desteğimizde güvenimizde tamdır.Allah Yardımcısı olsun.

Avatar
Ahmet 2020-09-15 15:59:18

Gözle görülen, yaşanılan, yakın çevremizin deneyimleri ile resmi açıklamalar uyuşunca resmi açıklamalara inanacağız ama şu an için otoriteye güven diye bir şey kalmadı ve suçlusu da vatandaş değil.

Avatar
Geç yapılan açıklama 2020-09-15 16:00:52

Açıklama çok geç yapıldı.Basın kuruluşlarının geçtiği haberler toplum tarafından kanıksandı.

Avatar
yt 2020-09-15 15:43:20

resmi rakam açıklansın o zaman. bazı haber kaynaklarından öğrenmeyelim de resmi öğrenelim.

Avatar
İsmail 2020-09-15 15:59:09

Madem öyle bu açıklamayı yapmak için 5 gün ne diye beklenildi?

Avatar
papuccu 2020-09-15 18:03:14

O ZAMAN GÜNLÜK AYNI SAĞLIK BAKANIMIZ GİBİ ŞEFFAF AÇIKLAMA YAPILSIN NE DİYE 5 GÜNDÜR BEKLENİYOR VE YALANLANIYOR DOĞRU NEYSE AÇIKLANSIN SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVE...