Valilik'ten yeni açıklama

Çorum Valiliği izolasyon kurallarına uymayan 96 kişinin yurda yerleştirildiği bildirdi

27 Ekim 2020 Salı 15:06
Valilik'ten yeni açıklama

Çorum Valiliği İl Salgın Denetim Merkezi tarafından bugüne kadar yapılan denetimlerde, izolasyon kurallarına aykırı hareket eden toplam 96 vatandaş karantina sürelerini tamamlamak üzere izolasyon yurduna yerleştirildi.

Konuya ilişkin Çorum Valiliği’nden yapılan açıklamada, halihazırda 16 kişinin izolasyon yurdu olarak belirlenen İskilipli Atıf Hoca Öğrenci Yurdu’nda karantina sürelerini doldurmak üzere barındırıldıkları bildirildi. 

İLÇELERDEN MERKEZ’E NAKİL

Çorum Merkez’de olduğu gibi ilçelerde de benzer ihlallerde, kaymakamlıklar tarafından il merkezde izolasyon yurdu olarak belirlenen yurda nakil yapıldığı ifade edilen açıklamada, “İzolasyon kurallarını ihlal etmekten ötürü Umumi Hıfzısıhha Kanunu’nun 282.Maddesi gereği 3.150 TL idari para cezası uygulanan şahıslar hakkında ayrıca Türk Ceza Kanunu’nun 195. Maddesi uyarınca adli işlem başlatılmak üzere suç duyurusunda bulunulmaktadır. Ayrıca, yurtta izolasyona alınan şahıslara konaklama süresince yapılan tüm masraflar yurt yönetimince kişilerin kendilerinden tahsil edilmektedir.” denildi.

DENETİMLER ARTARAK DEVAM EDECEK

Toplum sağlının korunması  amacıyla denetimlerin artarak devam edeceği vurgulanan açıklamanın devamında, “Mağduriyet yaşanmaması adına tüm halkımızın kurallara ve tedbirlere harfiyen uyması, vatandaşlarımızın izolasyon ve Hıfzısıhha Kurulu kararlarımız gereği alınan genel tedbirlerin ihlal edilmesi halinde ise 112, 155 ve 156 no’lu hatlardan veya HES uygulaması üzerinden bildirimde bulunması önem arz etmektedir.” uyarısı yapıldı.
 

Son Güncelleme: 27.10.2020 16:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.