Valilik’ten minare külahı açıklaması

Çorum Valiliği, Çorum’da fırtına nedeniyle yıkılan bir köy cami minaresinin külahı ile ilgili açıklama geldi.

13 Nisan 2020 Pazartesi 15:37
Valilik’ten minare külahı açıklaması

Çorum’da fırtına nedeniyle yıkılan köy cami minaresinin külahı ile ilgili Valilik’ten açıklama geldi.
Açıklamada, Sungurlu’ya bağlı Aşağıfındıklı Köyü caminin minare külahının şiddetli fırtına dayanamayarak yan tarafında bulunan evin üzerine düştüğü hatırlatıldı.
2009 yılında cami külahına çürük raporu verildiği ve konuyla ilgilenilmediğine yönelik evi zarar gören vatandaşa dayandırılarak yöresel yayın yapan bir gazetede yayınlanan bilgilere açıklık getirilen Valilik açıklamasınnda şu görüşlere yer verildi;
“İlimiz yerel basınında çıkan bazı haberlerde, ilimiz Sungurlu ilçesine bağlı Aşağıfındıklı Köyü’nde köy camisine ait minarenin külahının şiddetli fırtınaya dayanamayıp yan tarafında bulunan evin üzerine düştüğü ve 2009 yılında söz konusu cami külahına çürük raporu verilmesine rağmen konu ile ilgilenilmediği iddialarına yer verilmiştir.
Haber üzerine yapılan incelemede bahse konu minarenin demir profilden yapılmış külah kısmının çürüdüğü, rüzgârdan uçarak yaklaşık 20 metre yakınındaki köy evine ve yanındaki tandırlığın çatı saçak kısmına zarar verdiği, minarenin geri kalan kısmında çatlak ve herhangi bir hasarın bulunmadığı tespit edilmiştir.
Yapının minare olması, tuğladan yapılmış olması ve bu tür yapılar için deprem performans analizine yönelik herhangi bir kriterin bulunmaması sebebiyle bahse konu minareye statik açıdan deprem performans analizi yaptırmanın mümkün olmadığı incelenmiştir. Yapılan haberlerde var olduğu iddia edilen deprem performans raporu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz ve İl Özel İdaremiz kayıtlarında bulunmamaktadır. Konuyla ilgili herhangi bir belge ve başvurunun köy muhtarı veya müftülüğümüz tarafından da ilgili kurumlarımıza yapılmadığı anlaşılmıştır. Bilgilerinize sunulur.

 

Son Güncelleme: 13.04.2020 15:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165