Vali’ye okur mektubu

Çorum’da hobi bahçesi almaya niyetlenen bir vatandaştan Vali Mustafa Çiftçi’ye hitaben bir okur mektubu geldi.

22 Mayıs 2020 Cuma 02:39
Vali’ye okur mektubu

Çorum’da bilhassa aile büyüklerine dinlenme fırsatı sunmak için hobi bahçesi almaya niyetlenen bir vatandaştan Vali Mustafa Çiftçi’ye hitaben bir mektup geldi.

Hobi bahçelerinin akıbetinin net olarak belli olmasını isteyen vatandaş, bu konuda kamuoyuna yapılan resmi açıklamalarla sahadaki reel durum arasında ikircikli bir hal yaşandığını savundu.

İşte söz konusu  mektup:

Geçen yıl aile büyüğümüz babamın zaman geçirmesi için bir bahçe almaya karar verdik. Bir müddet çevredeki bahçe alanlarını dolaştık. Tapulu, yasal, uygun fiyatta bir bahçe bulamadık.

Valimiz Mustafa Çiftçi, çeşitli zamanlarda yaptığı açıklamalarda hobi bahçelerinin tarım arazilerine kurulmasının yasak olduğunu ifade etti. Yasaya aykırı olması nedeniyle riskli olduğu için hobi bahçesi almadık. Bu yıl koronavirüs salgını sonrası 65 yaş üstüne sokağa çıkma kısıtlaması getirilince büyüklerimiz için böyle bir bahçenin daha fazla vakit kaybetmeden alınması gerektiğine karar vererek tekrar yola çıktık.

Aynı şekilde bahçeleri dolaşmaya başladık. Gördük ki; bizim yasal olmayan hobi bahçelerine yapılanma olmuş. Bizim o gün riske girip cazip rakamlara almadığımız alanların fiyatları katlanarak artmış.

Şimdi sormak istiyorum; ‘Biz bu bahçelerden alalım mı? Eğer hobi bahçesi alırsak  yanımıza kâr mı kalır yoksa gelecek yıl mağdur edilir miyiz? Ya da bir sene sonra pişman olur muyuz? Yasaya, mevzuata aykırılık varsa vatandaşın mağdur olmaması için neden başından engel olunmuyor? Yanlış anlaşılmasın, kimsenin bahçesi yıkılsın istemiyorum. Eğer Valiliğin söylemleri sözde kalacaksa bizler de hobi bahçesi alıp hoşça zaman geçirelim? Ya da bir düzen getirilsin. Herkes ne olduğunu bilsin.”

Son Güncelleme: 24.05.2020 18:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yapı Kayıt 2020-05-22 12:13:16

Benim anlamadığım bir nokta var
Devlet diyor ki tarım arazisine yapmayın
Kendini bilmez emlakçılar çiftçiden tarlayı ucuza alıp parselliyor.
Daha sonrada içine ev yapıyor.
Sonra devlet diyor ki Burası yasal değil.
Yıkılacak diyor
Ve evi yıkan yer yine emlakçı oluyor
-Emlakçı hobi bahçesini satarken kazandı
-Emlakçı ev yapıp kazanıyor
-Emlakçı evi yıkıp kazanıyor
-Emlakçı Aynı parseli tekrar alıp yine kazanıyor
-Emlakçı aynı parseli tekrar satıp yine kazanıyor
Bu işten en karlı emlakçı çıkıyor

Ama bizim vatandaşımızda da var ev değil mübarek saray yapıyorlar.
Parsel 500 metre kare ev 3 katlı 400 metre kare
Amacını aşıyor artık

Birde 2017 öncesi yapılma muhabbeti var
2018 sonrasında yapıp önce yaptım bende yapı kayıt istiyorum diyenlerde var
Bence devlet eski uydu görüntülerine bakıp bu şekilde sahtekarlık yapanların evlerini yılmalı
Ve yüklü miktarda ceza kesmelidir
Doğruluk payı ne kadar bilmiyorum ama
Bayram sonu 2017 sonrası yapılan hepsi yıkılacak
Osmancık yolu üzerinde bir yakınımın evi yıkıldı ve 42.000₺ ceza kesildi.
Yapı kayıt sahtekarları son keyiflerini yapsın bence...

Avatar
vatandaş 2020-05-24 09:55:48

kanunda açıkca yasak olduğu belirtilen hiç bir şeye izin verilmemeli.

Avatar
Orada duramaz isen burada dur 2020-05-25 00:36:12

Arkadaşa aynen katılıyorum. YIKIN. Allah muhafaza bunlar ileride tarım arazisi filan dinlemez stad terminal filanda yapmaya kalkarlar ondan sonra alsana beton gitti canım tarım arazisi zaten sularıda hep boşa akıtıyorlar kuyudan pompayla çekip geri toprağa döküyõrlar
Boşa elektrik

Avatar
Hidur 2020-05-24 02:32:37

İyi bir konuya değinilmiş. Bu iş ranta dönmüş 500 metre yere yarı daire parası vermek. Birde akibetinin ne olacağı belli olmayan bir yere. Alsak bi dert almasak bi dert. Birde hobi bahçeleri biri prefabrik biri betonerme HOBiKONDU olmuş. Devlet eli ile uygun fiyata yasal tek tip yerler yapılması gerekir. Diğerlerinin tamamen yıkışması gerek. Yok öyle 10 liraya kapattığın yeri bir imar barışı yaptın diye 100 bine 200 bine satmak.

Avatar
Orada Bi DUR 2020-05-24 18:14:50

YIKILSIN YIKILSIN.Hobi bahçesi adı altında, bulduğun yere sondaj at. Yeraltı SU kaynaklarını tüket. Eline hortum alan bahçe sulasın. Bahçenin nasıl sulanacağından bihaber tipler. Sular hep hiç oluyor. Bırakın çiftçi çiftçilik yapsın. Şehirli Şehirde kalsın. Meraklıysa bıraksın işini gücünü çiftçilik yapsın. Bütün hobi bahçeleri YIKILSIN.

Avatar
inanma 2020-05-24 23:02:57

Amaan napican be gözüm bahçeyi otu çöpü.
Bi pazarın var zaten al çocuğu çocuğu git avm ye çarşıya söyle bi dolan yeter

Avatar
Erol Aydın 2020-05-26 12:20:49

Kesinlikle yeni parsellemelere izin verilmemelidir.Yoksa her taraf parsellenmeye başlayacak

Avatar
Hidur 2020-05-24 02:53:01

Millette bir bahçe merakı. Madem çiftçiliği tarımı doğayı çok seviyordunuz? Neden şehirlerde yaşıyorsunuz. Lümpen bir toplumuz. Şimdi oturup ağlıyorsunuz. Ne garip bir durum.

banner165