Valizler tek tek dezenfekte edildi

Suudi Arabistan’da yaşayan 169 Türk vatandaşı Çorum'a ulaşırken, sıkı kontrol altında İskilipli Atıf hoca Yurdu'nda 14 günlük karantinaya alındılar.

02 Mayıs 2020 Cumartesi 19:22

Suudi Arabistan’da yaşayan 169 Türk vatandaşı bugün havayolu ile Türkiye’ye getirildi. Ankara Esenboğa Havalimanı’nda sağlık taramasından geçirilen gurbetçiler karayolu ile Çorum’a getirilerek 14 günlük karantinaya alındı.


Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı İskilipli Atıf Hoca Yurdu’na otobüslerle getirilen vatandaşlar otobüslerden kontrollü bir şekilde indirildi. Ateşleri ölçülen vatandaşlar kayıtları alındıktan sonra kendileri için hazırlanan odalara yerleştirildi.


KAMU KURUMLARI SEFERBER OLDU
Vatandaşların yurtlara yerleştirilmesi sürecinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kızılay, AFAD, İl Emniyet ve İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri seferber oldu. Yurt dışından gelen gurbetçiler kente gelmeden önce ekipler tarafından kalacakları odalar dezenfekte edilerek tüm ihtiyaç malzemeleri odalarına yerleştirildi. Ayrıca vatandaşların yanlarında getirdikleri valizleri tek tek görevliler tarafından dezenfekte edildi.


İHA

Son Güncelleme: 03.05.2020 14:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165