Vatandaş Külcü’den duyarlılık bekliyor

AHL Park Alışveriş Merkezi’nin bulunduğu alanda kurulan Çarşamba Pazarı tamamen kaldırıldı. Esnaf temsilcileri pazarcıların taleplerine uygun modern bir pazar yeri tahsis edilene kadar aynı alanda tezgah açmayı sürdürecekleri mesajı verdi.

16 Ocak 2017 Pazartesi 11:46
Vatandaş Külcü’den duyarlılık bekliyor

MUSTAFA DEMİRER


AHL Park Alışveriş Merkezi’nin bulunduğu alanda kurulan Çarşamba Pazarı tamamen kaldırıldı. Esnaf temsilcileri pazarcıların taleplerine uygun modern bir pazar yeri tahsis edilene kadar aynı alanda tezgah açmayı sürdürecekleri mesajı verdi.


Gelişmeler üzerine Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Mali Genel Kurulu’nda konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çarşamba Pazarı’nın merkeze yakın, esnafın da halkın da rahat edebileceği daha modern bir pazar yeri olacağını açıkladı.


Külcü, yaptığı açıklamada, “Çarşamba Pazarını uzak olmayan, daha modern ve daha rahat edeceğimiz, hem esnafımızın hem de müşterilerin halkımızın rahat edebileceği bir bölgeye yapacağız. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz.” dedi.


Konuya ilişkin taleplerini dile getiren Çorumlular, Başkan Külcü’nün Çarşamba Pazarı’nda gösterdiği hassasiyet ve duyarlılığı diğer pazar alanları içinde göstermesi gerektiğini belirtiyor.


Pazartesi Pazarı’nın memleketin vitrini konumundaki Çevre Yolu üzerinde kurulduğunu hatırlatan vatandaşlar, yoğun trafiğin yaşandığı bölgenin hem bölge sakinleri hem pazarcılar hem de vatandaşlar için problemlere neden olduğunu ifade ediyor.


Benzer şekilde Akkent Mahallesi’nde Pazar günleri kurulan pazarın hafta içi bir güne alınmasını isteyen vatandaşlar, pazar günü olması nedeniyle pazarcıların Akkent’e yeterince ilgi göstermediğini dile getiriyor.


Başkan Külcü’den Çarşamba Pazarı için gösterdiği duyarlılığı Ulukavak Pazartesi Pazarı ve Akkent için de göstermesini isteyen bölge sakinleri, Belediye eski Başkanı Turan Atlamaz döneminde Çorum’a Buharaevler ve Mimar Sinan Mahallesi olmak üzere iki ayrı kapalı pazar alanı yapıldığını hatırlatarak, Külcü’nün işbaşına gelmesinden sonra uygulamadan vazgeçildiğini hatırlatıyor.


Üstü kapalı pazar yerlerinin haftada bir gün olmasına rağmen hem pazarcılar hem de vatandaşlar için modern bir alışveriş imkânı sağladığını belirten Çorumlular, “Çarşamba Pazarı memleketin köklü bir sebze pazarıydı. Şehir merkezine AVM yapılınca mecburen pazarın kaldırılması gündeme gelmiş oldu. Başkan Külcü’nün bu konudaki hassasiyeti anlaşılabiliyor. Ancak Sayın Başkan benzer duyarlılığı sade vatandaşın alışveriş ihtiyacını giderdiği diğer pazar yerleri için de göstermeli.” Diye konuştular.


Son Güncelleme: 16.01.2017 11:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165