‘Vatandaşların hakkı da basının haber alma hakkı da korunacak’

Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantı düzenledi.

19 Mart 2015 Perşembe 13:22
 ‘Vatandaşların hakkı da basının  haber alma hakkı da korunacak’


Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantı düzenledi. Türkiye genelinde adliyelerin basınla iletişimi konusunda adımlar atıldığını, Çorum’da da uygulanacak yöntem hakkında basın mensuplarının önerilerini dinleyen Başsavcı Yurdagül, “Adliye ve basın iletişimini sıkıntılı bir alan olmaktan çıkarıp, kişilerin lekelenmemesi hakkının korunmasıyla birlikte, basının haber alma hakkının da korunmasını amaçladığımız yeni bir sistemin uygulamasına başlanacak.” dedi.


Başsavcılık tarafından ilk kez uygulanan kahvaltılı basın toplantısı ve Başsavcı Yurdagül’ün samimi yaklaşımları basın mensuplarınca memnuniyetle karşılanırken, kahvaltıda gerçekleştirilen sohbette basın mensuplarının habere ulaşma konusunda yaşadığı zorluklar masaya yatırılarak, kanunlar çerçevesinde çözüm önerileri ele alındı.


Adliyede basın birimi oluşturuluyor


Adliye binası içerisinde basın birimi oluşturduklarını kaydeden Cumhuriyet Başsavcısı Yurdagül, kamuoyunun haber alma hakkı ve kişilerin lekelenmeme hakkını, birbirlerini engellemeyen ve zarar vermeyen bir düzlemde korumayı amaçladıklarını, basın birimi aracılığı ile en erken ve en doğru bilgiyi basın aracılığı ile kamuoyu ile paylaşılmasını hedeflediklerini vurguladı.


Başsavcı eski gazeteci çıktı


Sohbette ortaya çıkan sürpriz, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül’ün da vaktinde gazetecilik yapması olurken, tipo matbaa ile çok gazete baskısı yaptığını, eğitiminin yanısıra baba mesleği olan matbaacılık ve gazetecilik alanında çalıştığını anlatan Başsavcı Yurdagül, basın mensuplarına meslektaş gözüyle de baktığını ifade etti.


Adliyeye ek bina geliyor


İdari konularda her türlü bilgiyi kamuoyu ile paylaşmalarında hiç bir problem olmadığına işaret eden Başsavcı Yurdagül, ek bina konusunda da bilgi verdiği sohbette, Çorum Adliyesi’nin fiziki olarak yeterli olmadığını, otopark kısmına yeni bir bina yapımı için bu hafta içerisinde bakanlıktan bir heyetin gelerek incelemede bulunacağını açıkladı.


Adli Tıp Hizmetleri Çorum’da yapılacak


Adli Tıp hizmetleri konusuna da değinen Başsavcı Yurdagül, Adli Tıp Uzmanı’nın göreve başladığını, Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde düzenlenecek fiziki çalışma ortamının tamamlanmasıyla birlikte, otopsinin Çorum’da yapılacağını bildirdi. Başsavcı Ömer Faruk Yurdagül, konuyla ilgili olarak, “İnsanların acılı olduğu bir zamanda, cenaze defninin gecikmesi, insanların acılarını daha da artırabiliyor. Bunun önüne geçmek için fiziki şartlar hazır olduktan sonra, çok özel durumlar hariç olmak üzere, tüm otopsiler bundan sonra Çorum’da yapılacak.” diye konuştu.


2015’te 24 ölümlü vaka


Çorum’da meydana gelen adli olaylarla ilgili olarak da istatistik bilgilerini paylaşan Başsavcı Yurdagül, 2014 yılı içerisinde ölümlü vaka sayısının 123 olduğunu, 2015 yılının ilk üç ayında ise bu sayının 24 olduğunu ifade etti.



Son Güncelleme: 19.03.2015 13:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.