Ve açıklama geldi: 200 hektara yeni şehir kuruluyor

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çimento Fabrikası sahasında 200 hektarlık alanda yeni bir şehir kuracaklarını açıkladı.

14 Mayıs 2022 Cumartesi 13:59
Ve açıklama geldi: 200 hektara yeni şehir kuruluyor

Çimento Fabrikası sahasında 200 hektarlık alanda yeni bir şehir kurulacağı açıklandı.

Konuya ilişkin açıklama Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın'dan geldi. Aşgın, uzun süreden beri üzerinde titizlikle çalıştıklarını söylediği çimento fabrikası arazisi üzerinde uygulayacakları projeyle ilgili özet bilgiler verdi.

'GELECEĞE DAMGA VURACAK'

Vali Mustafa Çiftçi, partisinin milletvekilleri ve il başkanıyla düzenlediği istişare toplantısında projeyle ilgili bilgiler veren Başkan Aşgın, fabrika sahasında uygulayacakları projenin Çorum’un gelecek yüz yılına damga vuracağını ifade etti.

'CEYLAN TEŞKİLAT GÖREVİ NEDENİYLE KATILAMADI' AÇIKLAMASI

Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’ın teşkilat görevi nedeniyle katılamadığı belirtilen toplantıda, Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekilleri Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu, İl Başkanı Yusuf Ahlatcı. belediye başkan yardımcıları, teknik elemanlar ve proje müellifi firma yetkilileri ile projede gelinen son durumu değerlendiren Aşgın, “Süreci büyük bir hassasiyetle, titizlikle yürüttük. En doğru kararı vererek, şehrin ihtiyacı olan en doğru projeyi uygulayacağız.” diye konuştu.

PARSELASYON ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK

Aşgın, yaptıkları çalışmayla yaklaşık 200 hektarlık alanda yeni bir kuracaklarını ifade etti. Plan çalışmalarının devam ettiğini belirten Aşgın, “Planlama süresi sonrası parselasyon çalışmalarını da kısa sürede tamamlayacağız.”dedi.

ŞEHİRCİLİĞE YÖN VERECEK

Çorum’un yeni bir kent siluetine kavuşacağını vurgulayan Aşgın, “Bu önemli proje, şehircilik anlamında Çorum’un geleceğine yön verecek bu büyük proje şehrimizde yaşayan herkesi ilgilendiriyor. Şehrimizde yaşayan, bu şehre dair hayalleri olan herkesin görüşlerine başvurduk. Hemşehrilerimizin beklentilerini ve taleplerini dinledik. İnşallah en güzel projeyi hayata geçireceğiz.” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, tüm projelerde olduğu gibi çimento fabrikası arazisi üzerinde hayata geçirecekleri projede kendilerine büyük destek veren, cesaretlendiren, önlerini açan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Son Güncelleme: 14.05.2022 14:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Doymayanlar 2022-05-14 14:28:23

Parsel parsel satacaklar anlasildi cimento fabrikasi arazisiniz. Bi doymadiniz betona , binaya. Belki o yeni sehir sizlere nasip olmaz. Bu gidisle gunleriniz sayili. Simdiden cokecekler guzelim araziye. Bakalim hangi guzide Akp'liler arazi alacak oralardan.

Avatar
İnsaf!!! 2022-05-14 21:28:23

Yine zenginleri daha çok zengin etmeye devam. Kiracıların canı çıksın.

Avatar
Mesut 2022-05-15 09:27:14

Bakiyorum da yorum yapanlara ne kdar cahiller ne kdar vizyonsuzlar sacma sapan olmayacak istekler yazanlar var, Allah islah etsin.

Avatar
Murat 2022-05-14 20:29:28

ÇİMENTODAN Organizeye Raylı sistem Özel hastane Ata caddesine Raylı sistem gerekli sonra ihtiyaca göre ilaveler yapılır

Misafir Avatar
Kara Murat 2022-05-14 22:16:12 @Murat

Metroda ister misin canım...

Beğenmedim! (4)
Avatar
Mesut 2022-05-15 19:15:58

Birisi demisli parsel parsel satacaklar; kardesim gucu yetmezse belediyenin kurali yapinin seklini koyar ortaya bunun disina cikamazsin der parsel parsel satar oraya yeni kenti insa ettirir, birisi organizeye rayli sistem demis, gelir gider hesabi bilmiyo bunu diyen arkadas, amac ne bunu yapmakta? Insanlar zaten servislerle yada ozel araclari ile gidip yakit destegi aliyor yada servis kullananlar yol ucreti odemiyor. Super lig maci keske oynansa da bunun yorumunu buraya yapman da sacma arkadas ha zaten onu buraya getirecek kapasitede kalitede milletvekilinmi var senin? Oncelik siralamasinda son sirada bu dedigin yani, buraya yapilmasi gereken sey artik bellidir, arazi belediye tarafindan alinmis ve mali bir yük altina girilmistir sonucta bu mali yükü kar eden bir yapiya donusturup belediyeye sadece satin alinmis ama yapilamamis bir arazi birakamazlar yani demek istedigim oraya karsi cikan coruma karsi cikar, belediyenin zarar etmesine firsat tanir, arazi en guzel sekilde nasil degerlendirilir; baskanim senin yapicagin is degil, bunun icinde sende gidip buyuk firmalar ile konusuyosun iyide ediyosun, isi yarim birakmayacak sekilde odemelerini alicak bir anlasma yapilmali yoksa yeni belediye binasi gibi yilan hikayesine doner orasi oyle 100 milyon verdim bitti ile olmuyo bu isler. Yapinin icerisinde az cok ne olmasi gerektigi belli ama sosyal alanlar bol yesillik yatay mimari ama sen yeni sehir diyosan gidiceksin shangaya pekine, los angelesa adamlar neyi nasil yapiyo bakicaksin, yatay mimariyi susleyen ayrica yuksek katli bir rezidans yapilabilir ve hem is merkezi hem dikey mimari yatirimcisini ceker. Tramvayi yapicaksan ve burasi buyuk bir nufusu barindircaksa tramvay hattini burdan baslatirsin trafik yukunu alirsin ve o kadar insan aracsiz sehir merkezine ulasim saglar, icerisinde ormanlik alan olusturcaksin ya da var olan orman arazisinde gecisleri guzel saglayacaksin, icerisinde yatay ve dikey mimari oldugu gibi villalar bolumu de olmali, homojen bir kentte her kademeden insan oturmali faydalanmali ve birbirine komsuluk etmelidir yoksa eski buhara tarafi gibi ilerde memur kisminin oturdugu yer haline gelir insanlar belli bir zaman sonra yeni yerlere daha fazla yonelir. Cok sey var yapilacak. Baskan insAllah masAllah demeyle degil azimle kararlilikla ve parayla olur bu isler……

Avatar
Başkana 2022-05-14 19:23:35

Başkan bir gram arazi satmadan belediye olarak

Avatar
Konyadan 2022-05-14 20:19:33

İlimizde konut fiatları yükselmiş. gerçi maliyetlerde yüksek. Konya Merkez ilçe belediyelerince. uygulanan SSKonut kooperatifçiliği ile halkın konut edinmede öncülük etmektedir. faiz yok sabit fiat ile tek kalıp inşAllah örnek alınır
İlimiz faydanılanır. insanlarımızın faydasina olur inşamlah

Avatar
Hakkı 2022-05-14 21:57:59

Süper lig. veya kupa maçı / maçları Çorumda oynanmalı. Harekat olur il ve ilçe ziyaretleri artar. biri dile getirsa