Ve ihale edildi

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın seçim ÇORUMİNİA ihale edildi.

03 Haziran 2020 Çarşamba 23:44
Ve ihale edildi

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın seçim projeleri arasında yer alan ÇORUMİNİA Projesi'nin yapım işi ihale edildi.

ÇORUMİNİA Parkı ihalesi Destek Hizmetleri Müdürü Leyla Sayın başkanlığındaki komisyon huzurunda gerçekleştirildi.

Yaklaşık maliyeti 2 milyon 323 bin 678 lira olan ihaleye iki ayrı firma teklif sundu. Tekliflerin incelemelerin ardından Belediye Başkanlığı Makamı’nın onayına sunulacağı açıklandı.

MALİYETİN YARISI OKA’DAN

Çorum Belediyesi’nin Millet Bahçesi Aşağı Sanayi bölgesinde inşa edeceği ÇORUMİNİA Projesi’nin 2 milyon liralık maliyetinin yaklaşık yüzde 50’sine tekabül eden 1 milyon liralık kısmını OKA karşılayacak.

PROTOKOL İMZALANMIŞTI

Projenin mali destek protokolü OKA İl Koordinatörü Özgür Yalçın ile Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın arasında imzalanmıştı.

ÇORUMİNİA PROJESİ’NDE NELER VAR?

ÇORUMİNİA Projesi'nde Saat Kulesi, Resuloğlu Mezarlık Alanı, Alacahöyük Ören Yeri, Hattuşa Ören Yeri, Şapinuva Ören Yeri, İnce Su Kanyonu, Koyun Baba Köprüsü, Örükaya Roma Barajı, Kapılıkaya Mezarı, Aslanlı Kapı, Şarrumanın Tutaliayı Kucaklayış Sahnesi Rölyefi, IV. Tutalianın tasviri rölyefi, Hitit Savaşçısı tasviri rölyefi (110- 200cm), İskilip Kalesi ve Kaya Mezarları, Elvan Çelebi Camii ve Türbesi, Eski Askerlik Şubesi,İsmet Eker Konağı, Kale, Müze, Hıdırlık Camii ve Türbesi, Ulu Camii, İstiklal Mektebi, Veli Paşa Hanı, Veli Paşa Konağı, Taş Bina, Koyun Baba Türbesi, Arasta Çarşısı, Güpür Hamamı, Sungurlu Saat Kulesi olmak üzere toplam 27 adet minyatür maket yer alacak. Böylece Çorum'u ziyaret edecek olan yerli ve yabancı konuklar küçük bir Çorum turu atmış olacaklar.

Bu arada ÇORUMİNİA'da projenin kısmen revize edileceği öğrenildi.

Son Güncelleme: 06.06.2020 22:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
King Kong 2020-06-04 20:00:13

"Yaklaşık maliyeti 2 milyon 323 bin 678 lira olan ihaleye".Savurun bakalım paraları savurun ,istemezük meselesi değil maket parka çok mu ihtiyaç var? Devam edin böyle, zamanın ilerlemek gibi bir huyu vardır bilesiniz.

Misafir Avatar
Hang Kong 2020-06-05 08:16:50 @King Kong

%50 sine tekabül eden 1 milyon liralık kısmını OKA karşılayacak..

Beğenmedim! (5)
Avatar
Ahmet 2020-06-04 13:36:24

Tamamı 1 günde gezilebilecek tarihi-turistik yerlerimizin şehir merkezine maketlerinin yapılması gerçekten çok büyük ihtiyaçtı! Gezmek isteyen varsa en uzağı 1-1,5 saat mesafede, gidip gerçeğini görsünler. Hele de ismi başkan yardımcısının Dil Edebiyat Derneği başkanı olduğu belediye tarafından Çoruminia şeklinde seçilmesi tam isabet olmuş. Kutluyorum!

Avatar
Kenann 2020-06-04 15:30:48

Eğer siz Belediyecilikden anlamayan, öncelik belirlemesi yapamayan kişiyi Belediye başkanı yaparsanız böyle olur. Yarın da Çorum'a Kule yapar..
Çorumlu hemşehrimiz oraya gidip soğuk Ayran içerler..

Avatar
Mühendis 2020-06-04 17:57:05

Bari şu yürüyüş yolunun ortasına da 1 sıra ağaç çekin kaynamasın millet Yeni Meydandaki gibi

Misafir Avatar
okur 2020-06-04 21:51:39 @Mühendis

bunların ağaç sevdiğini düşünmüyorum

Beğenmedim! (8)
Avatar
Birisi 2020-06-04 21:36:51

Ahmet arkadaşı tebrik ediyorum. Doğru tespit yapmış. Bunların yarısını zaten 15 dakikada geziyorsun ve gerçeğini görüyorsun. Sen belediye olarak bu binaları ihya edebiliyorsan ve Çorum halkına kazandırabiliyorsan tebrikler. Saat kulesinin etrafında turizme kazandırılacak onca eser varken onun kopyalarını hizmet diye sunmakta ne bileyim biraz iş bilmezlik gibi.

Avatar
Talat 2020-06-04 22:49:47

2 milyona bir imalat tesisi kurulsa kaç kişi çalışırdı.
Bu memlekette bu kadar kriz işsizlik varken,sırası mı bu işlerin. Karar merciinde olan yöneticilerimiz; yapılan bu harcamaları ceplerinden çıkıyormuş gibi düşünebilmeliler. Daha merhametli daha vicdanlı olabilsek

Avatar
adsız 2020-06-05 00:25:08

Şimdi yeri ve zamanı değil.Seçim çalışmalarında söz verdiğiniz daha önemli vaatler vardı.Onları gerçekleştirin.Maket olsada olur olmasada olur.Amatör de oynayan futbolcu gibi hizmet yerine profesyonel olmak lazım.Pandemi sürecindeki duyarliliginiza ve hizmetlerinize gölge etmeyin.Meblağ az değil yani.Kolay gelsin

Avatar
İlyas ELİK 2020-06-05 07:07:19

MAKETTEN TARİHİ BİŞEY OLMAZ. SANAL ABİDİK GUBİDİK ŞEYLERLE UĞRAŞMYIN.SİZİN ZİHNİYETİNŞZ DEMEKKİ ANKARA DAKİ ANKAMAL MÜSRİFLİĞİNDEN HİÇ BİR DERS ALMAMIŞSINIZ. BUNUDA ÖORUMLUYA HİZMET DİYE SUNACAKSINIZ ÖYLE Mİ !. AKLINIZA YANAYIM. GİT SSAT KULESİ ETRAFINDA ÇARESİZCE OTURAN İŞSİZLER ORDUSUNA BAKTA ONLAR İÇİN BİR ŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞ. EVLERİNE EKMEK GÖTÜREBİLSİNLER. BUNLARI BİR MERZİFONLU OLARAK YAZIYORUM BİLGİNİZ OLSUN...SAYIN BAŞKAN