Vekil danışmanlarına sert tepki!

Cemil Çiçek, Meclis'teki danışmanlara çattı, siyaset yapmamaları gerektiğini söyledi.

02 Ekim 2013 Çarşamba 10:36
 Vekil danışmanlarına sert tepki!

Cemil Çiçek, Meclis'teki danışmanlara çattı, siyaset yapmamaları gerektiğini söyledi. 

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Meclis'teki milletvekili danışmanlarını siyaset yapmamaları konusunda uyardı. Meclis danışmanlara "Yeniçeri Ocağı" benzetmesinde bulunan Çiçek, siyasetin milletvekillerine bırakılması gerektiğini söyledi. Meclis'e milletvekillerinin silahla geldiğinin hatırlatılması üzerine Çiçek, Meclis'in kovboy kasabası olmadığını milletvekilliği saygınlığına gölge düşürüleceğini kaydetti. 

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TBMM açılış resepsiyonunda gazetecilerin sorularını cevapladı. Yeni anayasa konusundaki çalışmaları değerlendiren Çiçek, siyasi partilerin seçim ortamında anayasa yapmanın zor olacağını düşündüğünü söyledi. 

TBMM Başkanı Çiçek, komisyonun fesh edilmesinin gündeme gelip gelmeyeceğine ilişkin soruyu, "O bir şeyi çözmek değil ki. Bu tablo bir çok şeyi söylüyor. Kırmızı ışıkta mazot yakıyoruz. Arabanın çalıştığı, mazotun yandığı da doğru. Ama mesafe alamıyoruz. Almamız lazım" diye yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Güneşin battığı ne zaman ilan edilecek?" sorusuna Çiçek, "İşin kendisi, bu işin ne olacağını söyler" karşılığını verdi.

"DANIŞMANLAR YENİÇERİ OCAĞI GİBİ"

Çiçek'e, resepsiyonda milletvekillerine gönderdiği, uyarıların yer aldığı mektubu da soruldu. Danışmanların memur statüsünde olduğunu anımsatan Çiçek, çalıştıkları kişinin siyaset yapabileceğini ancak danışmanların yapamayacağını kaydetti. Çiçek, bir şey söyleyecekse, bilgisi varsa bunu milletvekiline aktarabileceğini, hakaret hiç yapamayacağını söyleyerek şöyle konuştu: 

"Sosyal medyayla ilgili konularda bundan sonra yaparlarsa işlem yaparız. Meclis'e giren adamın önce Meclis kültürü olacak. Danışman oldum diye Ali kıran baş kesen olamaz, olmaması lazım. Önce milletvekiline saygı duymayı bilecek ve öğrenecek; başka bir partinin milletvekili dahi olsa. Saygısız adam nasıl danışman olacak? Gazeteler sosyal medyanın kullanılması yasaklandı diye yazdı. Onu yasaklamıyoruz. Bilgi paylaşır ama hakaret hakkı yok, ne sosyal medya üzerinden ne de başka türlü. Siz bir partiye mensup milletvekilinin yanında çalışıyor olabilirsiniz öbür partiye kötü demek, sizin harcınız, işiniz değil. O, öbür milletvekillerinin işi. Giderek, danışmanlar da bir nevi Yeniçeri Ocağı gibi olmaya başladı" diye konuştu.

"KOVBOY KASABASI DEĞİL"

TBMM İdare Amiri Malik Ecder Özdemir'in, Meclis'e silahla gelindiğine yönelik açıklamasının anımsatılması üzerine Çiçek, bunun olmaması gerektiğini kaydetti. İçtüzüğün bunları yasakladığına işaret eden Çiçek, "Milletvekili kurallara kendisi uymadığı zaman, yarın birisi kendisiyle ilgili olmadığında bu niye böyle oluyor diye şikayete hakkı olmaz. Burası kovboy kasabası değil ki, burası TBMM. Buraya insan, kitapla, raporla, bilgiyle, çantasıyla gelir. Silah, tabancayla buraya kimse gelemez. Geliyorsa saygınlığını kaybeder, içtüzüğe de aykırıdır" görüşünü dile getirdi.






Son Güncelleme: 02.10.2013 10:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165