Vekiller yapamazsa, Külcü devrede

Çorum’a modern bir kültür merkezi yapılmasının gerekliliği yeniden tartışmaya açıldı.

12 Aralık 2016 Pazartesi 12:06
Vekiller yapamazsa, Külcü devrede

MUSTAFA DEMİRER


Çorum’a modern bir kültür merkezi yapılmasının gerekliliği yeniden tartışmaya açıldı.


KÜLTÜR MERKEZİNİ GÜNDEME GETİRDİ


TV 19’da Murat Erdoğan’ın moderatörlüğünde düzenlenen ‘Murat Erdoğan’la Bakış Açısı’ programına konuk olan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, sosyal projelerinden bahsederken, Çorum’un çok fonksiyonlu kapsamlı bir kültür merkezine ihtiyacı olduğunu vurguladı.


KÜLCÜ’DEN SÜRPRİZ ÇIKIŞ


Kültür merkezi yatırımını Ankara’dan beklediklerini belirten Külcü, ancak ödenek problemi yaşandığını hatırlattı. Külcü, kaynak problemi çözülemediği takdirde kültür merkezini belediyenin yapacağını ifade etti.


GEÇMİŞTE NELER OLMUŞTU?


Hatırlarsak, yakın geçmişte Çorum’un kültür merkezi ihtiyacını bu sütunlarda sık sık dile getirdik. Yoğun talepler üzerine AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu devreye girdi.


Uslu’nun Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde yaptığı girişimler sonucu bakanlıktan teknik bir heyet Çorum’a geldi. Uzmanlar Devlet Tiyatro Salonu, eski Kerebigazi Otoparkı ve Hıdırlık civarında incelemelerde bulundu.


Bakanlık Çorum Kültür Merkezi projesini hazırladı. Toplam 15 milyon lira maliyet çıktı. Kalkınma Bakanlığı’na yapılan ödenek talebinden sonuç alınamayınca yatırım kesintiye uğradı.


Son genel seçimlerden sonra AK Parti Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ile Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, ikinci kez ilgili bakanlıklar nezdinde girişimde bulundu. Bbakanlar ve bürokratlar destek sözü verdi. Ancak bugüne kadar herhangi bir menfi veya müsbet bir netice alınamadı.


PROBLEM ÇÖZÜLMEZSE BELEDİYE YAPACAK


Hafta sonu TV 19’da Murat Erdoğan’ın moderatörlüğünde düzenlenen ‘Murat Erdoğan’la Bakış Açısı’ programına konuk olan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kültür Merkezi’ni Ankara’nın yapacağını, ancak kaynak sorunu yaşandığını hatırlattı. Külcü, ödenek probleminin çözülememesi halinde Çorum Belediyesi’nin memlekete kültür merkezi yapacağı sözünü verdi.


BELEDİYE NE DÜŞÜNÜYOR?


Edinilen bilgiye göre, Çorum Belediyesi kültür merkezini ajandasına aldı. Devlet Tiyatro Salonu’ndan daha büyük bir kültür merkezi yapılması hedefleniyor. Ancak belediye kaynaklarının Ankara’nın yapacağı bir yatırımda kullanılması yerine, söz konusu kültür merkezi hizmetini ilgili bakanlığın yapması arzu ediliyor. Şayet Ankara’da kaynak problemi devam ederse kültür merkezininin yapımını belediye üstlenecek.


ÇORUM ÇOKTAN HAK ETTİ, AMA…


Ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan verimli topraklara sahip olduğumuz Çorum’da, sivil toplum kuruluşları etkinliklerini ya düğün salonlarında ya da kapasitesi, oturma düzeni ve akustiği yetersiz salonlarda düzenlemek zorunda kalıyor.


Türkiye’nin bir çok kentinde, hatta ilçelerinde modern kültür merkezleri bulunurken, Çorum’un böyle bir tesise sahip olamaması eleştirilere neden oluyor.


Son Güncelleme: 12.12.2016 15:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MAZLUM 2016-12-12 15:58:02

ağizlara bi̇r parmak bal.türkiyde kültür merkezi olmayan il sayısı 5 yani bir elin parmakları kadar.bırakın illeri ilçelerde var.hemen karadenize çıkın fatsa belediyesi yapmış 3 katlı kültür merkezi ihtiyaaı kadar salon. diğer ilçelerde öyle.artık bu bir ihitayaç.hemde çok acil.çünkü okullar açıldıktan sonra üniversitenin belediyenin ve diğer sivil toplum kuruluşlarına sıra gelmiyor ki devlet tiyatro salonunda proğram yapsınlar.çünkü perşembe cuma cumartesi devlet tiyatrosu oyunları var.resmi proğramlarda oyunlar iptal ettiriliyor.neden çünkü b pilanı olmayan bir il.başka salon yoklnasıl polis okulu rafa kalktıysa.hattuşa havaalaninin yozgat kaptiysa.sen hala amasya havalanina çorum adini yazdirsan ne olur yazdirmasan ne olur.ilk devlet hastanesi̇ sözünü ağah bey 2006 da vermi̇şti̇.2016 bi̇tti̇ daha açilacak devlet hastanesi̇. çorumlunun kaderi.trafik sorunu hat safhada..yapay tedbi̇rler.ni̇çi̇n rayli si̇stem düşünülmüyor.toki den mühendi̇sli̇k fakültesi̇ne kadar.yi̇nede bi̇r umut

Avatar
Sungurlu 2016-12-12 16:57:16

Merzifon havaalanından bahsetmek ihanettir Çorum'a , Çorum'un bağımsız bir havaalanın olması Çorum'un namusudur.

Avatar
Ali koç 2016-12-13 20:22:42

Ankaranın yapması gerekeni Belediyeye yüklemek su zammı çöp zammı demek, Bu vekiller ne işe yarayacak ankarada daire başkanı ile fotoğraf çekinip eli boş dönüyorlar. 4 köye çmp tenekesi haberi duymak istemiyoruz