Veresiyeden bıkan esnaftan ilginç yazı

Çorum'un Sungurlu ilçesinde bir esnaf veresiye isteyen müşterilerden kurtulmak için ilginç bir yola başvurdu.

10 Temmuz 2016 Pazar 12:47
 Veresiyeden bıkan esnaftan ilginç yazı

Çorum'un Sungurlu ilçesinde bir esnaf veresiye isteyen müşterilerden kurtulmak için ilginç bir yola başvurdu. 

Veresiye satış yapmak istemeyen esnaf ısrarlı tekliflere dayanamayınca dükkanının giriş kısmına oldukça ilginç isteklerin olduğu bir liste astı. Veresiye alışveriş yapacak vatandaşlardan belge isteyen esnafın listesinde kimlik fotokopisi, 3 kişi memur kefili, 2 adet biyometrik fotoğraf, ikametgah, sabıka kaydı, imamdan yeterlilik belgesi gibi maddeler bulunuyor. Sungurlulu esnaf Davut Ergünen, veresiye talebiyle gelenlerden istediği belgelerin ilanını dükkanın camına astı.

Veresiye döneminin bitmesine rağmen halen bu teklifle gelen olduğunu dile getiren Ergünen, "Çok zorda kalınca bazen veresiye iş yapıyoruz. Bu da bizi zor duruma sokuyor. Ben de bu işin hem esprisi olsun, hem de veresiye iş yapmanın zorluğunu anlatmak için bu yazıyı dükkanımın giriş kısmına astım" diye konuştu.

Veresiye için gerekli belgeler listesinde 11 zorunlu evrak istenirken dikkat çeken listede sırası ile şu evraklar yer aldı: Kimlik fotokopisi, en az 3 kişi memur kefili, 2 adet biyometrik fotoğraf, ikametgah, sabıka kaydı, adına kayıtlı fatura, E sınıfı ehliyet, maaş bordrosu, sigara kullanmadığını gösteren sağlık raporu, kredi kartı olmadığını belgeleyen banka yazısı, en yakın merkez cami imamından yeterlilik belgesi.

İHA


Son Güncelleme: 11.07.2016 10:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.