Vesayetin kalıntıları Atıf Hoca’dan rahatsız

Özgür-Der Çorum Şubesi Başkanı Murat İslam, kemalist vesayetçilerin Atıf Hoca'nın anılmasından rahatsız olduklarını açıkladı.

06 Şubat 2021 Cumartesi 22:55
Vesayetin kalıntıları Atıf Hoca’dan rahatsız

Özgür-Der Çorum Şubesi Başkanı Murat İslam, kemalist vesayetçilerin Atıf Hoca'nın anılmasından rahatsız olduklarını ve tarihi çarpıtmaya devam ettiklerini açıkladı.

4 Şubat 1926 yılında idam edilen İskilipli Atıf Hoca’nın, Çorum’un İskilip ilçesindeki mezarı başında Atıf Derneği’nce organize edilen bir programla anıldığını, anma programına siyasi ve akademik çevrelerden de katılım olduğunu, bu anma programını öğrenen Kemalist vesayetin savunucularının, İslami yaşam uğruna Kemalizm’e karşı dik duruşuyla bilinen ve idam edilen İskilipli Atıf Hoca hakkında uydurma tezviratlar ile karalama kampanyasına bu yıl da devam ettiğini belirten Murat İslam, "Düzmece olarak kurulan İstiklal mahkemeleri marifetiyle ve hukuku ayaklar altına alarak astığınız ve iftiralarla ismini ve itibarını kirletmeye çalıştığınız İskilipli Atıf Hoca'yı bizler her daim saygı, sevgi ve dualarımızla anmaya devam edeceğiz.” dedi.

İslam, açıklamasının devamında şu görüşlere yer verdi;

“Cumhuriyeti kuran kadroların vesayetçileri, muasırlaşma önünde engel olarak gördüğü tüm düşüncelerin, kişilerin, yapıların, uygulamaların, değerlerin ve sembollerin hızla ve acımasızca tasfiye edildiği karanlık bir dönemin kurbanı İskilipli Atıf Hoca’yı kriminalize etmeye devam ediyor.

Kemalist kesimin haber siteleri ve siyasetçileri, İskilipli Atıf Hoca’nın anılmasını suç işlenmiş gibi lanse etmeye çalışıyorlar.
İskilipli Atıf Hoca’nın İngilizlerden destek aldığını ve gerici olduğunu iddia eden vesayetin kalıntıları ‘Milli Mücadele döneminde İngilizlerin desteği ile gerici isyanlara destek veren ve Kuvayi Milliye’ye düşman Teali İslam Cemiyeti’nin yöneticisi İskilipli Atıf, ölümünün 95. yılında devlet erkânı ve AKP’lilerin de katıldığı törenle anıldı.’diye hedef gösteriyorlar.

Yapılan haberlerde Kuvayı Milliye düşmanı olarak lanse edilen İskilipli Atıf Hoca’nın gerçekte kimin emriyle ve hangi gerekçe ile öldürüldüğünü yazmadan, İskilipli Atıf Hoca ve Teali İslam Cemiyeti hakkında Kemalist tarih anlayışının yazdığı tarihten alıntılar ile olayı aktararak İstiklal Mahkemeleri devrine olan hayranlığını göstermeye devam ediyorlar.

Oysa İskilipli Atıf Hoca’yı itibarsızlaştırmaya çalışarak, tarihin gerçeklerini örtmek ve çarpıtmak mümkün değildir.
Bu anlamda İslam"a ve değerlerine hizmet etmiş, bu uğurda şehit olmuş değerli bir âlimin anma programına katılan tüm idari, siyasi ve akademik erkana halkın değerleri ile barışık bu tutumlarından dolayı tebrik ediyor ve yanlarında olduğumuzu ifade ediyoruz.
Kimsesizler mezarlığına gizlice gömdükleri Atıf Hoca'nın nasıl ki mezarı 73 yıl sonra bulunup İslikip'e nakledilip gün yüzüne çıktı ise bütün hakikatler de bir gün gün yüzüne çıkacaktır.

Düzmece olarak kurulan İstiklal mahkemeleri marifetiyle ve hukuku ayaklar altına alarak astığınız ve iftiralarla ismini ve itibarını kirletmeye çalıştığınız İskilipli Atıf Hoca'yı bizler her daim saygı, sevgi ve dualarımızla anmaya devam edeceğiz.”

Son Güncelleme: 07.02.2021 18:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hacı Nuri 2021-02-07 11:07:06

Kurtuluş Savaşı'nda İngilizlerden ve Yunanlılardan yana taraf olan bir kişi haindir.

Avatar
Çorumlu 2021-02-07 11:26:02

Yunan ordusu hilafet ordusu diyen adamdan kahraman yaratmaya çalışmayın.. Memleketi işin 1 kurşun bile atamamış adamdan kahraman olmaz.. Sakarya meydan muharebesi yapılırken vahdettin 18 Lik kızla evlendi :)

Avatar
Tika 2021-02-07 11:34:37

Bu ülke yaşanmaz hale geldi.Vatan hainlerini baştacı ediliyor yazık!

Avatar
Adil 2021-02-06 23:58:54

Haksız bir ölümü savunma gafletinde bulunuyorlar. Yazıklar olsun.

Avatar
Vatandaş 2021-02-06 23:37:44

Atıf hocayı rahmetle anıyorum ama sizin gibi guruplar sadece siyasi rant uğruna bunu yapiyosunuz yarın atıf hoca biter filistin bahsi açılır filistinli olursunuz suriye işi ısınır suriyeli olursunuz yada rabiaci olursunuz samimi değilsiniz kusura bakmayın rüzgarın peşindesiniz

Avatar
yeni hafta 2021-02-07 00:53:07

bu haftaki sözde "gerçek" gündemimiz belli oldu desenize

Avatar
Türker 2021-02-07 09:58:36

Suriye ye gidin bence Türklük düşmanları

Avatar
Ali 2021-02-06 23:22:07

VESAYETÇİ SİSTEMLERİNİN ÖZLEMİYLE YANIP TUTUŞUP KAVRULANLAR ÖZLEDİKLERİ SşEFLİK DÖNEMİNİ HORTLATMAYA ÇALIŞIYORLAR. KULLANABİLECEKLERİ NE VARSA KENARINDAN KÖŞESİNDEN TUTMAYA ÇALIŞİYORLAR. GEÇTİ BORUN PAZARI SÜRÜNÜZ E...İ UMUTSUZLUĞA. İFTİRA VE YALANLARINIZLA YANIP KAVRULUN VESAYETCİLER