Yağbat'a 'Gölge Başkan' dedi, ortalık karıştı

Belediye Meclisi’nin bugün gerçekleştirilen Haziran ayı toplantısında AK Parti ve CHP grubu arasında gerginlik yaşandı.

08 Haziran 2021 Salı 21:08
Yağbat'a 'Gölge Başkan' dedi, ortalık karıştı

Belediye Meclisi’nin bugün gerçekleştirilen Haziran ayı toplantısında AK Parti ve CHP grubu arasında gerginlik yaşandı.

Belediye Meclisi İsmail Bölükbaşı başkanlığında toplandı. Toplantıda açılış ve yoklamanın ardından gündem dışı konuşmalara geçildi.

'SORDUĞUMUZ HER SORUYA YAĞBAT CEVAP VERİYOR'

CHP Grup Başkan Vekili Tuncay Yılmaz, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın meclise katılmamasını eleştirdi. Eleştirilerine kürsüden indikten sonra da devam eden Tuncay Yılmaz, “Burada sorduğumuz her soruya Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat cevap veriyor. Çorum’da şöyle bir algı var. Çıkalım bir anket yaptıralım. Her soruya İsmail Bey cevap veriyor. Belediye’yi yöneten İsmail Yağbat diyorlar. Gölge başkanlık yapıyor diyorlar” ifadelerini kullandı.

'TUNCAY YILMAZ MUHALEFET DEĞİL, POLEMİK YAPIYOR'

‘Gölge başkan’ iddiasına tepki gösteren İsmail Yağbat ise bu ifadenin ayıp ve hakaret olduğunu savunarak, “Gölge başkan ifadesini reddediyorum. Kendi düşüncelerini ifade ediyor. Meclis bünyesinde muhalefet yapmaktan çok polemik yaratmaya yönelik bir davranıştır. Bu ifadeyi lütfen geri alın” dedi.

Tuncay Yılmaz ise Cumhuriyet Halk Partisi’nin sözlerini geri almayacağını ve sokakta söyleneni dile getirdiklerini belirtti. Bunun üzerine AK Parti grubundan “Sokakta da CHP’ye PKK’lı diyorlar” şeklinde iddiası üzerine ortam bir anda gerildi. Bazı AK Partili ve CHP’li Meclis üyeleri birbirlerinin üzerine yürürken yaşanan sert tartışma araya giren diğer meclis üyeleri tarafından yatıştırıldı. Yaşanan gerginlik üzerine meclis toplantısına kıse bir süre ara verildi. Daha sonra söz alan CHP’li Meclis Üyesi Nazik Bulut, mecliste defalarda PKK konusunun açıldığını belirterek, “Habur’da mahkemeler kurarak PKK’yı içeri alan bizler değildik. Osman Öcalan’ı televizyona çıkartan bizler değildik. Mecliste bu konunun bir daha açılmasını istemiyoruz. Herkes sınırlarını iyi bilsin. Bir daha bu konuyla muhatap olmak istemiyoruz” dedi.

'BU MİLLET FERASET SAHİBİ, KİMİN NE OLDUĞUNU BİLİR'

AK Partili Meclis üyesi Bilal Selman Özünel ise yaptığı konuşmada, CHP'li Nazik Bulut’un sözlerine tepki göstererek, “Konun buralara kadar gelmemesini gönül isterdi. Fakat Nazik Hanımın kürsüye çıkıp da konuyu kapatmak adına söylediği cümleler asla kabul ve tasdik edilemeyecek cümlelerdir. Yüce milletimiz kimlerin kimlerle olduğunu kimlerin PKK’lıların cenazelerine katıldığını kimlerin kimlerle gezdiğini çok iyi biliyor. Yüce Türk milleti büyük feraset sahibi bir millettir. Bu ferasetini kullanarak kimlerin kimlerle beraber olduğunu çok iyi görüyor” diyerek sözlerini tamamladı.

CHP’li Meclis üyeleri de, “Sokakta da CHP’ye PKK’lı diyorlar” sözünün geri alınmasını istediler. Tartışmaların ardından gündeme geçildi.

TOPLU SÖZLEŞME, BİNALAR...

CHP Çorum Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Tuncay Yılmaz, belediye yöneticilerinin ileriyi görmeden, hesapsız, plansız yatırımlar yaparak belediyenin kaynaklarını hovardaca kullandığını ileri sürdü. Belediye Başkanı’nın meclis toplantılarına katılmamasını eleştiren Yılmaz, gereksiz yatırımlar yapmak yerine pandemi döneminde esnafa yardım yeterli yardım yapılmamasına tepki gösterdi. Belediye işçilerinin toplu sözleşmelerinin 6 aydır gecikmesinin mağduriyete neden olduğunu belirten Yılmaz, Kadeş Meydanı’nda teslim alınan binalara yeniden güçlendirme yapılmasını kaynakların hovardaca harcanması olarak yorumladı.

'KAVŞAKLAR YAZ-BOZ TAHTASI OLDU'

Belediye tarafından yeniden düzenlenen 23 Nisan ve Tuzcular Kavşağı’nda trafiğin daha fazla sıkıştığını belirten Yılmaz, “Belediye tarafından 23 Nisan ve Tuzcular Kavşağı’nda olmak üzere iki kavşak yapıldı. Bu kavşakları yapan sizin partinizin belediye başkanı. Trafik buralarda sıkışıyor, hadi olmadı bu kavşakları yeniden yapalım birkaç milyon daha harcayalım. O zamanlarda o kavşaklar için alt geçitler düzenleniyordu. Bir belediye başkanınız kavşak yapıyor, öbür belediye başkanınız kaldırıyor. Çorum Belediyesinin bütçesi çar çur ediliyor. Belediye bedesten yapıyor, bedestene gerek yok. Mevlana otoparkı atıl bir halde. Bedesten yapımının Türkçesi biz buraya dükkan yapacağız kiraya vereceğiz. Bütçe yine adil kullanılmadı. Yine Sayın Belediye Başkanımız Dr. Turhan Kılıççıoğlu Stadyumu ile ilgili açıklama yaptı. Kongre Merkezi yapacağını söyledi. Biz de bunu destekledik. Ama şuradan da belediyeye dükkan yapalım dediniz. Hani ikinci bir düşünceniz yoktu. Ortada imar düzenlemesiyle ilgili mahkeme kararı varken 1000 metrekare gibi bir alanın oluşturulması abeste iştigaldir. Konu meclisten geçerse CHP hukuki yollara başvuracaktır."

YAĞBAT ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ

Belediye Meclisi’nde eleştirilere cevap veren Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, Kadeş Meydanı’nda bulunan belediyeye ait binanın üst katı ile alt katının farklı amaçlar için kullanılacağını söyledi.
Kadeş Meydanı’nda bulunan binada fonksiyonlandırma çalışmasının devam ettiğini belirten İsmail Yağbat, “Çalışmalar tamamlandıktan sonra binanın üst katı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından kütüphane olarak kullanılacak. Yönetiminde Belediyemiz de söz sahibi olacak. Günün şartlarına uygun bir kütüphaneye yapılacak. Alt katın yarısı Engelsiz Kafe diğer yarısı ise ÇOKİŞ’in bürosu olarak kullanılacak. ÇOKİŞ şimdiye kadar bine yakın hemşehrimizin iş sahibi olmasına aracılık etti. Bu hizmetin daha sağlıklı yürütülebileceği ve işe başlayanların eğitim alabileceği bir ortam dizayn ediliyor” dedi.

TUZCULAR KAVŞAĞI

Tuzcular Kavşağı’nın günün ihtiyaçlarını karşılamadığı için yeni bir anlayışla düzenlendiğinin altını çizen Yağbat, “Burada kavşaksız bir model çalışması öngörüldü. Bu işin uzmanlarının katkıları alınarak yapıldı. Hemşehrilerimizden de çok önemli geri dönüşler alıyoruz. İmkanlarımız el verdiği zamanda alt geçit yaparız”dedi.

Son Güncelleme: 09.06.2021 12:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hascorumlu 2021-06-09 00:04:31

Sıkışınca işinize gelmeyen söylenince herkez terörist sizce.sanki açılımı muhalefet yaptı sanki pacavrala renklerine yasağı muhalefet kaldırdı sanki haburda teröristleri muhalefet karşıladı.birkikte iş tuttuğunuz herkez sizi kandırdı siz piri paksiniz geçin bunları.milket aç aç gidin işinizi yapın ekmek teknesi açın halka .boş laf etme yeri o koltuklar değil çözüm bulun

Avatar
Pınar 2021-06-08 21:55:11

Bu Tuncay Yılmaz neyin kafasında, kaçak rakının etkisi herhalde. İşiniz gücünüz ayrımcılık kendinize laf gelince ortalığı yıkarsınız. İstediğinizi söyler özgürüz dersiniz. Karşınızdakininde ifadesini söyleyince kavga yıkma derdinde ziyniyetiniz hep aynı yüzyıllardır. Herkes kendi pisliğini temizlesin önce

Avatar
Corum 19 2021-06-09 08:10:04

Chp de de sezgin tanrıkulu ve canan kaftancıoğlu gölge başkanlar

Avatar
Corum 19 2021-06-09 08:11:10

Apo da hep nin gölge baskani

Avatar
adsiz 2021-06-09 09:30:10

Yukarıdaki resme baktim da ne sosyal mesafe var.Ne maske var.....Hay maşAllah

Avatar
İskilipli 2021-06-08 22:16:51

Bir kaç gün evvel panelde İskilip Evlük köyü lolu asfalt işi için. İMZA kampanyası demişti. imza toplamak için nerede toplama yapılacak

Avatar
adsız 2021-06-09 09:26:58

Birbirinizi yiyene kadar Çorum'a kalıcı ve akıllı yatırımlar yapın.Kader meydanındaki binalara güçlendirme yapılacağını okudum.Daha bu binalar yapılanı teslim alınanı ne kadar oldu.Arkadaşlar çorum sizden akılcı kalıcı çalışmalar bekliyor

Avatar
Helal olsun 2021-06-09 10:38:23

Ahıskalı yine yapmış yapacağını ve damgayı vurmuş toplantıya. Ahıskalı kırmızı çizgimizdir.
Vatan ne Türkiyedir Türklere, ne Türkistan
Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan