Yağmur için deve kestiler

Çorum’un İskilip ilçesinde yağmur duasına çıkan vatandaşlar, iki deve kurban etti.

24 Ocak 2014 Cuma 15:57
 Yağmur için deve kestiler


Çorum’un İskilip ilçesinde yağmur duasına çıkan vatandaşlar, iki deve kurban etti. 

Kurak geçen kış mevsiminin ardından İskilip’te yağmur duasına çıkıldı. İskilipli vatandaşlar tarafından yağmur duası sonunda kurban edilmek amacıyla iki adet deve alındı. İlçeye getirilen develer cuma namazından önce şehir merkezinde vatandaşların meraklı bakışları arasında gezdirildi. Bir anda karşılarında deve gören vatandaşlar, şaşkınlıklarını gizleyemedi. Bazı vatandaşlar meraklı gözlerle caddede gezdirilen develeri izlerken, bazıları ise hatıra fotoğrafı çektirdi.
Cuma namazının ardından yapılan dua için vatandaşlar Ulu Cami önünde toplandı. Binden fazla kişinin katıldığı yağmur duasında vatandaşların tekbirleri arasında yağmur için iki deve kurban edildi.

Dua programına İskilip Kaymakamı Şuayib Gürsoy, Belediye Başkanı Numan Sezer, Belediye Başkan Yardımcısı Melih Alpsar, STK Başkanları ve binden fazla vatandaş katıldı.

Kış mevsiminin ortasına gelinmesine rağmen halen kar ve yağmur yağışının olmadığını dile getiren vatandaşlar, yağmur yağmadığı takdirde tarlalarda ekili tohumların çürüyeceğini belirtti.







İHA

Son Güncelleme: 24.01.2014 16:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aysel Kavraz 2014-01-26 12:04:43

yaziklar olsun

Avatar
İpek Eröz 2014-01-26 19:57:20

böyle ibadet mi olur...gerçekten yazıklar olsun...

Avatar
Himmet 2014-01-27 02:02:56

allahın da o kesilen deveye çok ihtiyacı vardı dimi ?