‘Yalanlar Memur Sen’i yıpratamaz’

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı, Bugün Gazetesi’nde çıkan...

14 Mart 2015 Cumartesi 16:30
 ‘Yalanlar Memur Sen’i yıpratamaz’


Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı, Bugün Gazetesi’nde çıkan haberle ilgili yaptığı açıklamada, “Bugün Gazetesi'nde 12.03.2015 tarihli internet ve basılı yayınlarında yer alan "VIP torpilde Memur-Sen Şoku", "AKP işe alımda MEMUR-SEN üyeliğini şart koşuyor" başlıklı haber hem içeriği hem de başlığı itibariyle gerçeği yansıtmamaktadır.” dedi.


Saatcı, konu hakkında Memur-Sen Konfederasyonu tarafından yapılan tekzip metnini paylaştı:


Koza İpek Basın ve Basım San. Tic. A.Ş.(Bugün Gazetesi Adına)


Gazetenizin 12.03.2015 tarihli internet ve basılı yayınlarında, "VIP torpilde Memur-Sen Şoku", "AKP işe alımda MEMUR-SEN üyeliğini şart koşuyor" başlıklı hem içeriği hem de başlığı itibariyle gerçeği yansıtmayan haberinizde müvekkilim Memur-Sen Konfederasyonu hakkında haksız, gerçek dışı bir takım iddialarda bulunulmuştur. Şöyle ki;


Söz konusu haberinizde yer verdiğiniz; "Memur-Sen'in üye sayısının 12 yılda yüzde 1717 arttığı, dünyanın hiçbir yerinde hiçbir sendikada böyle olağanüstü artış olmayacağını; Bakanlıkların insan kaynakları birimlerindeki tüm işlemler Memur-Sen tarafından koordine ediliyor; AKP işe alma, terfi, tayin ve nakilde Memur-Sen üyeliğini şart koşmaktadır; İktidar partisi AKP'nin memur kollarını oluşturan Memur-Sen Konfederasyonu'nun üye sayısının 2002'de toplam memur sayısının sadece yüzde 3'ünü oluşturduğunu; Memur-Sen üyesi olmayan memurlar her türlü ayrımcılığa tabi tutulmakta, sürgün edilmekte, tayin ve terfilerden yoksun bırakılmaktadır; 2013 yılında yapılan 2014-2015 yıllarını kapsayan toplu sözleşmede tek yetkili olan Memur-Sen memurların ekonomik ve sosyal haklarını gerileten bir sözleşmeyi toplu sözleşme süreci başlar başlamaz hemen imzalayarak iktidara bağlılığını göstermiştir" ifadelerinin yer aldığı gerçeklerle bağdaşmayan, kamu personel sisteminin bilinmediğini ve incelenmediğini apaçık ortaya koyan, mesnetsiz iddia ve hakaret içeren yazınız suç teşkil etmekle birlikte, Memur-Sen'in uyguladığı ilkeli sendikacılık anlayışıyla uyuşmayan, nitelikli yetki kazanma süreçlerinin Anayasa'ya, uluslararası sözleşmelere Basın Kanununa ve etik kurallara riayet etmeden karalama kampanyası olarak kamuoyuna sunulan haber müvekkilimin saygınlığını, itibarını zedelemiştir.


Basın İş Kanunu ve Türk Ceza Kanunu başta olmak üzere habercilik ilkelerinin hiçe sayıldığı yazınız ve devamı; 657 sayılı DMK'nın, kamu görevlilerinin istihdamında uygulanan başta KPSS sınav sistemi olmak üzere, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının, kurumlararası geçiş sistemlerinin, oryantasyon eğitimlerinin, atama ve yer değiştirme usullerinin, kurum içi eğitimlerinin ve Toplu Sözleşme'nin periyodik süreçlerinin takibinin ve bilgisizliğinin kötü bir örneğini de maalesef gözler önüne sermiştir.


Müvekkil Konfederasyonun, Genel Merkez Yönetim Kurulu'nun, bağlı sendikalarının, 81 ilimizdeki cefakar teşkilatının ve 800 bini aşan üyesinin; ilkeli, evrensel insan haklarına ve çağdaş çalışma hayatına uygun sendikacılık faaliyetleriyle,  başta kamu görevlilerinin mali, sosyal ve özlük haklarının çok daha iyi duruma gelmesi, gösterdikleri dik duruş ile demokrasi, özgürlükler ve mazlumların ezilmemesi adına gecesini gündüzüne katarak yaptıkları çalışmalarının neticesinde 2009 tarihinden bugüne sahip oldukları ve hak ettikleri yetkinin kaynağının nicelikten öte nitelikleriyle öne çıkan kamu görevlisi üyelerimiz yerine başka bir kaynak olarak gösterilmesi haksız, kötü niyetli ve habercilik üslubuyla bağdaşmayan ithamlar olup bu gerçek dışı iddiaların sahipleri açısından suç teşkil edeceği de ortadadır. Haberde hedef alınan Bakanlıklardaki temsilcilerimizin gerçek dışı iddialarla töhmet altında bırakılması başlı başına insan hakkı ihlalini doğurmaktadır.


Memur-Sen evrensel hukuku, insan hak ve onurunu önemseyen ve bu değerlerin Türkiye'de yerleşmesini isteyen emek ve sivil toplum örgütüdür. Bu yönüyle inancı,  siyasi görüşü, ırkı ne olursa olsun herhangi bir kişinin erk kullanarak makam, mevki sahibi olmasına ve birilerinin de erk kullanılarak görevden alınmasına karşı durmuştur. Nitekim başta Devlet Personel Başkanlığı olmak üzere ilgili kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilecek kamu görevlileri için öngörülen sınav sistemlerinin daha objektif hale getirilmesi çalışmalarına en büyük desteği Memur-Sen'in değerli yöneticilerinin ve teknik danışmanlarının verdiği unutulmamalıdır. 10 binlerce sözleşmeli kamu görevlisinin kadroya geçirilmesini sağlayan, daha fazla kamu görevlisi istihdamı için karalı mücadelesini her platformda ve en üst devlet kademelerinde sürdüren Memur-Sen'i gerçek dışı ithamlarla karalamaya çalışmak hukuken ve ahlaken makul olmadığı gibi buna yönelik çaba gösteren kişi, kurum, gazete ve yayın organlarının toplum nazarında itibar görmeyeceği de kuşkusuzdur.


Bu itibarla, gazetenizin bu gerçek dışı iddialarla dolu haberinin evrensel insan hakları değerleri ve gazetecilik ilkeleri adına kaygı verici olduğunu belirtmek isteriz. Gazetenizin ilgili haberi ile müvekkillerim hakkında ortaya koyduğu gerçek dışı iddiaları düzelteceğini ümit ve arzu etmekteyiz. Bu haberle ilgili her türlü hukuki, cezai ve tazminat talepli dava haklarımız saklı kalmak kaydıyla, tekzip metnimizin aynı sayfalarda, aynı puntolarla ve diğer yasal koşullara uygun olarak düzeltilerek yayın ve yayımlanmasını, söz konusu bu haberlerin gazeteniz sitesinde ve haberin paylaşıldığı diğer sitelerde de düzeltilerek yayımlanmasını, vekâleten rica eder, iş bu haklı talebimizin kanuni süre içerisinde ifasını ihtar ederim."



Son Güncelleme: 14.03.2015 16:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
abc 2015-03-15 13:01:24

memursenin kendi yalan zaten. çorumdaki sağlık kurulularındaki yöneticelerin hangi sendikaya üye olduklarına bak.başka sendikaya üye olanların yaşama şansı yok bu yüzden üye sayınız fazla ama kalabalığa güvenme bakarsın bir gün gelir sende ayrılırsın bulunduğun sendikadan çünkü sizde ne yürek var ne cesaret