Yangınzedelere yardım eli

Osmancık'ta önceki akşam 3 ev, 3 ahır ve 1 samanlığın yanması ile sonuçlanan yangında..

19 Ağustos 2014 Salı 10:39
 Yangınzedelere yardım eli


Osmancık'ta önceki akşam 3 ev, 3 ahır ve 1 samanlığın yanması ile sonuçlanan yangında zarar gören üç aile için yardım kampanyası başlatıldı.


Yukarı Zeytin Köyü'ndeki yangında Yaşar Ergim, Ahmet Ergim ve Ali Ergim'e ait 3 ev, 3 ahır ve 1 samanlık tamamen yanarak küle döndü.


Yukarı Zeytin Köyü Eğitim, Kültür, Spor ve Yardımlaşma Derneği, yangında zarar gören üç ailenin yaralarının sarılması için harekete geçti.


Üç ailenin de küçük çapta hayvancılık yaptığını ve yanan evlerin de komşuların desteği ile yapılmış evler olduğunu dile getiren Dernek Başkanı Ahmet Temir, ailelerin yaralarının sarılması için yardım çağrısında bulundu.


En azında yanan evlerin yeniden yapılabilmesi için dernek olarak yardım kampanyası başlattıklarını belirten Temir, "Bu üzücü yangında ne yazık ki 3 evimizi kaybettik. Küçük çapta hayvancılık yaparak geçimlerini zor sağlayan üç ailemiz mağdur oldu. Biz Yukarı Zeytin Köyü halkı olarak hemşehrilerimize sahip çıkan, yardımlaşmayı seven, komşuluk hukukunu her şeysen üstün tutan bir toplumuz. Yangın gibi üzücü bir afete karşı üç aileyi mağdur etmemiz mümkün değildir. Bu nedenle dernek olarak 'bir tuğla da sen koy' kampanyası başlattık. Amacımız en kısa sürede üç ailemizi tekrar evlerine kavuşturmaktır. Ben sadece kendi köylülerimize değil, Osmancık, Kargı ve bütün Çorum halkına bu ailelerimize sahip çıkma çağrısında bulunuyorum. Şimdi birlik zamanıdır, bu afetin yaralarını sarma zamanıdır" diye konuştu.


Temir, üç aileye ev yapılabilmesi için yapılacak yardımların derneğe ait TR670001000824577492315001 IBAN numaralı hesaba yapılabileceğini belirterek ayrıca her türlü yardım için 0544 419 59 19 numaralı telefondan dernek yönetimi ile irtibata geçilebileceğini kaydetti.




Son Güncelleme: 19.08.2014 10:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.