Yanlış yaparsanız çatışırız

15 Temmuz darbe girişimi gecesi darbeci Tugay Komutanı Salih Kırhan ile Mardin Valisi hemşehrimiz Mustafa Yaman arasındaki telefon konuşması ortaya çıktı.

25 Temmuz 2017 Salı 12:02
Yanlış yaparsanız çatışırız

15 Temmuz darbe girişimi gecesi darbeci Tugay Komutanı Salih Kırhan ile Mardin Valisi hemşehrimiz Mustafa Yaman arasındaki telefon konuşması ortaya çıktı.

İddianameye göre 70. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, 15 Temmuz akşamı 23.55'te Mardin Valisi Mustafa Yaman'ı aradı. Telefon tutanağına göre Vali Yaman 'Ben sıkıyönetim komutanıyım' diyen general Kırhan'ı "Yanlış yaparsanız çatışırız!' diyerek azarlıyor.


Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak'ın darbecilere dair hazırladığı iddianamedeki telefon tutanağına göre 'Ben sıkıyönetim komutanıyım!' diyen komutanı uyaran Vali Yaman ' Yanlış yaparsanız çatışırız!' diyerek Kırhan'ı azarlıyor. Vali, havaalındaki askeri helikopterin kalkması için özel harekat birlikleri gönderdiğini belirterek darbecilerin teslim olmasını istiyor.


İşte o tutanak:


TUĞGENERAL 'SIKIYÖNETİM KOMUTANIYIM'


İddianameye göre 70. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, 15 Temmuz akşamı 23.55'te Mardin Valisi Mustafa Yaman'ı aradı. Vali Yaman, Kırhan'a başarısız bir darbe girişiminin yaşandığını ancak her şeyin kontrol altında olduğunu söyledi. Darbeci Tuğgeneral Kırhan ise Vali Yaman'a 'Durum pek öyle değil, ben Genelkurmay Başkanlığınca sıkıyönetim komutanı ilan edildim' diye cevap verdi.'


VALİ YAMAN: 'YANLIŞ YAPARSANIZ ÇATIŞIRIZ'

'Bunun üzerine hemşehrimiz Vali Yaman da 'Valiyim ve burada en yüksek mülki amir benim! Benim sorumlu olduğum ilde askeri personelin ve birliklerin herhangi bir hareketliliğine izin vermeyeceğim. Yanlış bir şey yapıldığında sert bir müdahalede bulunacağım! Sakın yanlış bir harekette bulunmayın! Aksi halde çatışacağız! Ayrıca havalaanında askeri bir helikopterin bulunduğunu öğrendik. Bu helikopterin kaldırılmasına kesinlikle müsade etmeyeceğiz. Helikopterin kalkmaması için tedbiren özel harekat unsurlarını oraya gönderiyorum.'  Darbe girişiminin tamamen bastırılmasının ardından gözaltına alınan Kırhan daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: Milliyet

Son Güncelleme: 25.07.2017 12:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.