Yargı kararları sert uygulanmalı

Çorum Adalet Derneği Başkanı Av. Yakup Alar, Türkiye’de toplumsal barış için yargı kararlarının daha sert uygulanması görüşünü savundu.

28 Ağustos 2022 Pazar 16:31
Yargı kararları sert uygulanmalı

Çorum Adalet Derneği Başkanı Av. Yakup Alar, Türkiye’de toplumsal barışın sağlanması ve kutuplaşmanın önüne geçilmesi için yargı kararlarının sert bir şekilde uygulanması gerektiği görüşünü savundu.

İşte o açıklama:

Hukukun temel ilkelerinden biri kamu düzeninin sağlanması ve korunmasıdır. Bu kapsamda yargı mensupları hiçbir emir ve talimat almaksızın kamu düzenini korumak, toplumsal barışın devamı ve kutuplaşmanın önüne geçmek için, toplumun hassas konularına hakaret eden, aşağılayanlara hukuki yaptırımları sert bir biçimde uygulamalıdır. İnsanların inançları ve değerlerine hakaret etmek yoluyla toplumu kutuplaştırmak isteyenlere yargının anında müdahale etmesi hukuk devleti olmanın bir gereğidir. Aksi hâlde toplumdaki gerginlik şer odaklarının sinsi hamleleriyle anında kaosa dönüşebilecektir. Devletin organlarının toplumun hassas olduğu konularda yapılan tahriklerin önüne geçmek, toplumsal barışı ortadan kaldırmaya yönelik eylem ve söylemlere karşı yaşanması muhtemel toplumsal olayları engellemek adına önleyici tedbirler, kararlar alması elzemdir.

GÜLŞEN YORUMU

Sanatçı olduğu iddia edilen Gülşen’in, ülkemizin yüz akı imam hatiplilere karşı yapmış olduğu açıklama toplumsal barışı yok ettiği gibi kutuplaşmaya da sebebiyet vermiştir. Büyük bir kitleye sahip olan İmam hatip camiasının ve milyonlarca insanın haklı tepkisini doğurmuştur. Yargı da toplumsal barışı sağlamak, kutuplaşmanın önüne geçmek için ve toplumda büyük bir infiale sebebiyet verdiği gerekçesiyle tutuklama kararı vermiştir.

ÇİFTE STANDART

Toplumun hassas olduğu ve kamplaşmalara sebebiyet veren konularda, toplumsal barışın sağlanması ve kutuplaşmanın önüne geçmek için yargı kararları, tutuklama suretiyle en sert bir şekilde uygulanmalıdır ki bu tür söylemler sıradanlaşmasın, yaygınlaşmasın. Gülşen’in tutuklanmasına yüksek perdeden itiraz edenler PKK’nın meclisteki temsilcisi olan HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş ve eşine sosyal medyadan yapılan hakaretler karşısında yargının vermiş olduğu tutuklama kararına karşı tek bir laf etmemişlerdir. Bu çifte standarda dayalı hukuki değerlendirmeler inandırıcılıklarını yitirmektedir. Gülşen’in sarf ettiği cümlelere hiçbir eleştiri getirmeyenlerin, kınamayanların tutuklamaya yaptıkları itiraz hukuki kılıf altında siyasi olup korumacı bir anlayıştır. Hukuk toplumsal barışı da korur. Milliyetçi muhafazakar bir sanatçı, aynı cümleyi itiraz edenlerin destekçisi konumunda olan bir inanç grubuna, partiye veya kitleye yönelik olarak kurmuş olsaydı acaba aynı tepkiyi gösterecekler miydi?

TOPLUM DAHA HASSAS OLACAKTIR

Toplumda infial uyandıran, kutuplaştıran, toplumun hassas noktalarına hakaret edip aşağılayıcı eylem ve söylemlerde bulunan kim olursa olsun yargının en sert hukuki yaptırımları uygulaması, tutuklama kararı vermesi bu tip konularda toplumda daha dikkatli ve hassas olunmasını sağlayacaktır.

ASLA İFADE ÖZGÜRLÜ DEĞİL

Yargının bu kararı yerinde olup inanç değerlerine karşı toplumdaki hassasiyetin yargı nezdinde dikkate alındığını göstermektedir. İnsanların inanç değerlerine hakaret etmek asla ifade özgürlüğü kavramıyla açıklanamaz. İfade özgürlüğü; kişilere inançlara hakaret etme hakkını vermez.”

Son Güncelleme: 29.08.2022 21:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emekli Çorumlu 2022-08-29 13:21:31

Önüne gelen dernek açıyor adında adalet var ama ülkede adalet varmı bi o hafta en çok yapılan haber neyse hemen bi açıklama basında haber ol herkes yanısın madem isminizde adalet var ülkede bu kadar adaletsizlik diz boyunu da geçmişken onları gündeme getirseniz ama sizin amacınızı bi yerlere şirin gözükmek millete şirin gözükseniz olmaz bizi çantada keklik görenler az kaldı bekleyin

Avatar
Bakalim devran degistiginde gorecegiz sizleri de haci abi 2022-08-29 14:33:28

Yarin birgun iktidariniz degistiginde , yolsuzluk , rusvet , devleti zarara ugratma, vatana ihanet, uyusturucu kacakciligi, cinayet gibi suclardan iktidar mensuplari ve etrafi yargilanirken o zamanda ayni seyleri soyleyebilecekmisin Yakup Alar efendi. Simdi guclusunuz , elinizd adaletin kilicini almissiniz vuruyorsunuz habire. Gorecegiz bakalim.

Avatar
Çorum 19 2022-08-29 19:19:24

VAllahi milleti dinden imandan vatandan milletten soğuttunuz yeter artık yeter bi düşün su memleketin yakasından arkadas

Avatar
Hakan 2022-08-29 13:13:40

Adamın biri Bu Millete alenen söverken senin fikrin cikiyormuydu, hiç açıklama yaptın mı, şimdi çıkmışsın kalabalık içinden bağırıyosun

Avatar
Hammurabi 2022-08-29 14:03:35

Arkadaş doğru söyler hırsızlar sübyancılar rantçılar adam kayıranlar 5 veya 12 maaş alanlar orman yakanlar vergi borcu silinen sahtekarlar TC yi kaldıran vatan hainleri stokçu karaborsacılar bilumum memleket düşmanları Allah hepinizi bildiği gibi yapsın.Bu arada habere konu şahsiyetide yoğun gayretlerinden dolayı tebrik ederim.Niye daha önce tanıyamadık senin gibi hak ve hukuk aşığı bir insanı.

Avatar
Ahmet 2022-08-29 12:58:35

Çok doğru ya. Hatta Kartal Anadolu İmam Hatip var, mezun olan THY Yönetim kuruluna giriyor. İmam değil pilot yetiştiriyor sanki. Vay be...

Avatar
@corumsever 2022-08-29 16:06:11

STK yada Dernek sadece tabeladan ibaretse kıymeti yok

Avatar
Çorum 19 2022-08-29 19:13:50

Alın elinize ipi kafanıza göre sallandirin talebani isidi aratın siz once hırsızı çakal cukali tecavuzcuyu yolsuzluk liyakatsizlik yapanın hesabını sorun ondan sonra da millet deist ateist oluyor