‘Yaşlılar, en kıymetli hazinemiz’

18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan ‘Yaşlılar Haftası’ münasebetiyle mesaj yayımlayan...

17 Mart 2015 Salı 12:38
 ‘Yaşlılar, en kıymetli hazinemiz’


18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan ‘Yaşlılar Haftası’ münasebetiyle mesaj yayımlayan Vali Ahmet Kara, “Yaşlılarımız; geçmişimizin tecrübelerini bugünlere aktaran, milli kültür ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan toplumsal hayatımızın en kıymetli hazineleridir.” dedi.


“Yaşlılara bugün gösterilecek sevgi ve saygı, gelecek kaygılarımızı azaltacak, hangi yaşta olursa olsun, tüm bireylerin yaşama güvenle bakmalarını sağlayacaktır. Unutmayalım ki hepimiz yarının yaşlılarıyız.” diyen Vali Kara, mesajında; “Kendi varlığımız ve çocuklarımızın geleceği ne kadar önemliyse, yaşlılarımız da bizim için o kadar önemlidir. Onların geniş ufukları, tecrübeyle kesinlik kazanmış bilgi ve birikimleri, her zaman yararlanmamız gereken, geçmişe ve bugüne olduğu kadar geleceğe de ışık tutan birer kaynaktır. Bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları vardır.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız; yaşlılarımızı mümkün olduğunca kendi evlerinde, aile ortamlarında zamanlarını geçirmelerini sağlamaya, onların bakım ve ihtiyaçlarını kendi ailelerinin içinde karşılamaya çalışıyoruz, bunun mümkün olmaması halinde ise yaşlıları huzurevlerinde, yaşlı bakım evlerinde ağırlıyoruz. Bizleri bugünlere ve  geleceğe  hazırlayan yaşlılarımız  için  hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak devletimizin öncelikli görevleri arasındadır.


Halka hizmetin Hakk'a hizmet olduğu şuuruna sahip bir kültürün devamı niteliğinde sosyal devlet olmanın gereği olarak devletimiz, ilimizde yaklaşık 4500 engellimize aile yanında bakım yardımı sağlamakta, 200'e yakın engellimize özel bakım merkezlerimizde bakılmakta, ayrıca 135 yaşlımızı iki huzurevimizde misafir etmekteyiz.


Kurumlarımızda barındırdığımız yaşlılarımızı asla ötekileştirmeden kendi anne - babamız gibi onlara öf bile dedirtmeyecek şekilde bakmanın gayreti içerisindeyiz.


Bu duygularla tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftası’nı kutluyor, minnet ve şükran duygularımızla yaşam sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu günler diliyorum.” ifadelerine yer verdi.



Son Güncelleme: 17.03.2015 12:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.