‘Yaşlılar geçmişle gelecek arasındaki köprümüz’

Milliyetçi Hareket Partisi Çorum İl Başkanı Mehmet Akif Aras'tan yaşlılar haftası açıklaması.

21 Mart 2017 Salı 16:43
‘Yaşlılar geçmişle gelecek arasındaki köprümüz’

Milliyetçi Hareket Partisi Çorum İl Başkanı Mehmet Akif Aras, “Dünümüze ışık tutan, deneyimleriyle geleceğimizi aydınlatan, toplumumuzda ki yeri ve önemi azımsanamayacak kadar büyük olan değerli büyüklerimize saygı ve şükranlarımızı sunuyor, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası’nı kutlamanın sevincini paylaşıyoruz” dedi.

18-24 Mart haftasının, bilgi ve deneyimleri ile daima topluma örnek olan yaşlılara saygı, sevgi ve minnet duygularının dile getirilmesi adına ‘Yaşlılara Saygı Haftası’ ilan edildiğinin altını çizen Aras, konuya ilişkin açıklamasında şunları vurguladı:

“Yaşlılar Haftası, toplumumuzu bugünlere ulaştıran yaşlılarımızın saygınlıklarının korunması, karşılaştıkları sosyal, ekonomik ve psikolojik sorunlarının belirlenmesi, çözüm yollarının aranması amacıyla çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerle kutlanmaktadır. Yaşlılarımız geçmiş ile gelecek arasında köprü kuran, kültürümüz ve değerlerimizi yarınlara ileten en kıymetli varlıklarımızdır. Onların engin deneyimleri ve yaşanmışlıkları biz genç bireyler için her zaman ders niteliğinde olacaktır.

Yaşlılara bugün gösterilecek sevgi ve saygı, gelecek kaygılarımızı azaltacak, hangi yaşta olursa olsun, tüm bireylerin yaşama güvenle bakmalarını sağlayacaktır. Unutmayalım ki hepimiz yarının yaşlılarıyız. 75 milyonu aşmasıyla gurur duyduğumuz nüfusumuzun 65 yaş üstü oranı her sene biraz daha artmaktadır. Toplumu geliştirmeye yönelik politikalar üretirken, tıpkı kadınlar, çocuklar ve engelliler gibi yaşlıları da topluma entegre biçimde düşünerek çok yönlü bir kalkınma sağlamalıyız.

Son yıllarda hükümet politikaları ile emeklilik yaş haddinin yükselmesi ve emekli maaşlarında yeterli iyileştirmenin yapılmaması hem bugünün hem de geleceğin yaşlıları için oldukça güç yaşam koşulları yaratmıştır. Yaşlılarımızın hak ettikleri itibarı görmesi, daha rahat koşullarda yaşamlarına devam edebilmeleri ve toplumdan soyutlanmamaları hususunda hem devletimize hem de vatandaşlara büyük görevler düşmektedir.

Ömürlerini, çalışarak ülkesine ve ailesine feda eden yaşlılarımıza, devletimizin daha iyi imkânlar sunması en büyük temennimizdir. Bir ülkenin refah seviyesini gösteren temel faktörlerden biri, kuşkusuz, mutlu ve umutlu yaşlılardır. Toplumumuzun saygın bireyleri olan yaşlılarımıza karşı olan ortak sorumluluğumuz; onların birikimlerini paylaşmak, yaşama etkin bir şekilde katılmalarını ve yaşama sevinçlerini kaybetmemelerini sağlamaktır.

Türk Milleti olarak bizler, hem örf ve ananelerimizden hem de güzel dinimiz İslamiyet’ten yaşlılara karşı her zaman hoşgörülü, saygılı, yardımsever olmayı, deneyimlerinin kıymetini bilmeyi, onları can kulağıyla dinlemeyi öğrendik. Medeniyeti yakalamış toplumlar, gençlere yatırım yaparken yaşlıları unutmayan; geleceği hedeflerken geçmişinden kopmayan toplumlardır. Yaşlılar ile ilişkilerinde daha bilinçli, hassas ve duyarlı bir Türk Toplumu temenni ediyor,  bize bıraktıkları mirasın farkında olduğumuzu belirterek büyüklerimizin Yaşlılara Saygı Haftası’nı kutluyorum.”

Son Güncelleme: 31.07.2018 00:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.