Yaya geçitleri engellilere geçit vermiyor

Çorum'un Osmancık ilçesinde D-100 karayolu üzerinde bulunan yaya geçitleri engellilere geçit vermiyor.

02 Aralık 2016 Cuma 13:25
Yaya geçitleri engellilere geçit vermiyor

Çorum'un Osmancık ilçesinde D-100 karayolu üzerinde bulunan yaya geçitleri engellilere geçit vermiyor.

D-100 karayolu şehiriçi geçişi boyunca bulunan yaya geçidini kullanan engelli vatandaşlar yüksek banketlerle karşı karşıya kalıyor. Esentepe Mahallesinde oturan engelli bir vatandaş, engelli aracı ile her gün bu yolu kullandığını, karşıya geçmek için ise araçların geçiş yaptığı kavşakları kullanmak zorunda kaldığını dile getirdi.

Yaya geçidi ile ilgili sıkıntısını dile getiren engelli vatandaş, "Ben çarşıya günlük ihtiyaçlarımı gidermek için en az bir kez gitmek zorundayım. D-100 karayolundan geçiş yaparak çarşı merkezine giderken çeşitli engeller ile karşı karşıya kalıyorum. Bunlardan en zor olanı D-100 Karayolu üzerinde yaya geçidi çizgisi olan noktalardan geçmeye çalıştığım esnada karşıma çıkıyor. Yaya geçidi çizgisi var ama yaya geçidi çizgisinin olduğu noktalarda bulunan orta refüjler geçiş için uygun hale getirilmemiş.

Ben yaya geçidi çizgisi olan yerlerden engelli aracımla geçmeye çalıştığım esnada yaklaşık 30 santimetrelik bir yükselti ile karşı karşıya kalıyorum. Bu sırada en büyük korkum yol üzerinden gelen araçların bana çarpması. Bu sorunu tek ben yaşamıyorum, bu sorunu bebekli hanımlar da çok yaşıyor. Bebek arabaları ile karşıya geçmeye çalıştıkları sırada yol üzerinde bulunan yaya geçitlerinin ucunda banket taşları ile karşılaşıyorlar. Bu bölgeler bebek arabası kullanan kadınlar ve engelliler için özel hazırlanmış tuzak gibi duruyor" dedi.

İHA

Son Güncelleme: 02.12.2016 14:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165