YEDAŞ kilit vurdu, halk tepkili!

YEDAŞ Dodurga'da ofisine kilit vurdu, vatandaşı Osmancık ve Oğuzlar'a yönlendirdi. İlçe halkı tepkili...

27 Eylül 2018 Perşembe 13:00
YEDAŞ kilit vurdu, halk tepkili!

Çorum’un elektrik dağıtım hizmetlerini üstlenen Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş., (YEDAŞ) Dodurga’da bulunan işletme ofisini kapattı.

YEDAŞ Dodurga İşletmesi’nin kapısına kilit vurulurken ofis bürosunun camına “Değerli Müşterilerimiz; abonelik vb. işlemlerinizi Oğuzlar, Osmancık ve Merkez işletmelerden yaptırabilirsiniz” yazıldı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın, YEDAŞ İl Koordinatörü ile konuyu defalarca görüştüğünü ve kapatma kararının insanları sıkıntıya sokacağını anlattığını hatırlattı. Kendisinin diğer iki ilçede kendilerine ait tapulu işletme şeflik binalarının olduğunu beyan ederek, Dodurga’da binaları olmadığı için böyle bir karar almak zorunda kaldıklarını söylediğini açıklayan Başkan Aydın, kendilerine belediyeye ait binada gerekirse kirayı formalite bir rakama çekebileceklerini belirtmesine rağmen koordinatörün bu teklifini hiç dikkate almadığını ileri sürdü.

Saçma sapan bir gerekçe ile YEDAŞ’ın işletme şefliğini kapatmasının Dodurga’ya yapılan bir haksızlık ve ilçe halkına zulüm olduğunun altını çizen Başkan Aydın, bir başka önemli konuya daha dikkat çekerek, “Ayrıca Dodurga ADL yeraltı kömür işletmesinden dolayı ilçenin elektrik arızalanmasının ve anında müdahale edilmediğinde çok büyük can kayıpları olabileceğini belirtmeme rağmen hiçte oralı olunmadı. Allah korusun bu şekilde bir olay meydana gelirse bugünden söylüyorum sorumluluk YEDAŞ Çorum koordinatörlüğünündür.” Dedi.

Yaşlı bir nüfusa sahip olan ve gün geçtikçe kömür işletmesinden dolayı göç alan Dodurga’ya ikamet etmeye gelen her bir kiracı veya yaşlı insanların hizmet almak için iki ilçeye veya il merkezine yönlendirilmesini anlamakta güçlük çektiğini vurgulayan Aydın, YEDAŞ’a abone olabilmek veya her hangi bir işlem için insanların başka yerlere yönlendirilmesinin de insanlara yapılan bir zulüm olduğunu ifade etti.

İlçede kaza, afet ve başka etkenlerden dolayı devrilen veya kırılan orta refüj aydınlatma direkleriyle ilgili de

YEDAŞ’ın sorumlu olmasına rağmen hiçbir çalışma yapmadığını iddia eden Başkan Aydın, şuanda çok sayıda orta refüj aydınlatma direğinin olmadığını, çünkü kırılanın yerine yenisinin dikilmediğini, ayrıca aydınlatmanın sağlanamadığını kaydetti.

Kendisinin de işletme şefliğinin kapatılmasından ve ilçe halkına aydınlatma konusunda hizmetlerin yetersizliğinden çok rahatsız olduğunu belirten Aydın, her türlü girişime rağmen özel sektör olduğu için bir yaptırımlarının olamadığını dile getirdi.

Diğer yandan Dodurgalılar’ın da YEDAŞ’a tepki gösterdikleri belirtildi. 21. Yüzyılda böyle bir muameleye maruz kaldıkları için üzüldüklerini söyleyen vatandaşlar, özellikle de milletvekilleri ve Çorum Valisi’nin konuya el atmasını ve soruna acil bir çözüm bulmalarını talep ediyorlar.

Muhalefet partili siyasiler de YEDAŞ ve AK Parti’ye vatandaşlara sıkıntı yarattığı gerekçesiyle eleştiriyorlar.

Son Güncelleme: 27.09.2018 13:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş 2018-09-27 16:01:37

Birisi gelir Dodurga'ya girişimcileri teşvik eder istihdam sağlar ekmek kapısı açar.biriside gelir Dodurga da olan kurumlara sahip çıkamaz şikayet eder. Sen Belediye Başkanı olarak şikayet makamındamısın.

banner165