Yemezler... Yedirmezler

Türkiye gündemine düşen Hitit Üniversitesi'ndeki uygulamalar bize ne anlatıyor? Mustafa Demirer yazdı

10 Mart 2021 Çarşamba 00:02
Yemezler... Yedirmezler

MUSTAFA DEMİRER

Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halli İbrahim Şimşek’in 4 fakülteye dekan vekili olmasının yaygın basındaki yansımaları devam ederken, akıl almaz gelişmelere tanıklık ediyoruz.

Son gelişme, Prof. Dr. Şimşek’in, fakültelerdeki pozisyonlarını ağır bir dille eleştiren (söz konusu yazının bir bölümünde Altaylı, Şimşek’in Mimarlık Fakültesi Dekanlığıyla ilgili ‘…Belki köyde ahır mahır yaptırmış, projesini kendi çizmiştir ama bunun da kaydı yok.’ diyor ki, bu cümle herhalde takdir cümlesi değil) Habertürk Yazarı Fatih Altaylı’ya yaptığı yazılı açıklama oldu. Altaylı da bu açıklamayı noktasına virgülüne dokunmadan köşesine taşıdı. Şimşek’in açıklamasında bizim de dikkatimizi çeken detaylar oldu.

‘NEDEN SİZ’ SORUSUNUN CEVABI TATMİN ETMİYOR

Mesela; Şimşek kendi ifadeleriyle ‘saygıdeğer ve makul bir gazeteci’ olarak gördüğü Altaylı’ya içini dökerken, Çorum’un Belediye Başkanı olan Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın leblebici açılışında dua etmesi için yaptığı davetle ilgili ‘alelade davet’ nitelemesinde bulunuyor. Aynı açıklamada 4 fakültenin dekan vekili olmasının nedenlerini uzun uzadıya anlatan Şimşek, ‘peki neden siz’? sorusuna nedense tatmin edici bir cevap vermiyor.

Diğer taraftan Şimşek, Fen-Edebiyat Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile Turizm Fakültesi dekan vekili yapılmasını kendi penceresinden öyle bir anlatmış ki, gazeteci Fatih Altaylı dün de ‘Al sana üniversite’ başlıklı yeni bir yazı kaleme aldı.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ ‘HİÇ’LENMİŞ

Altaylı’nın yazısında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek temize çekilmiş çekilmesine de, Hitit Üniversitesi içi boş, tabela eğitim kurumu olarak yansıtılmış. Üstüne üslük Prof. Şimşek’in eksik, yanlış bilgiler içeren açıklamasından yola çıkılarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 81 ile üniversite projesinin, en azından Hitit Üniversitesi açısından boş olduğu ima edilmiş. Yani sağ olsun bizim Rektör Yardımcısı ‘benim için saygıdeğer ve makul bir gazeteci olmanız hasebiyle’ şeklindeki sözleriyle övdüğü Altaylı’dan şahsı için hedeflediği moral desteği elde etmiş. Ancak Rektör Yardımcısı olduğu Hitit Üniversitesi için aynı şeyleri söyleyemiyoruz maalesef.

Çünkü Altaylı’nın Prof. Şimşek’in açıklamasındaki eksik bilgilerden yola çıkarak kaleme aldığı son yazısını okuyan hiçbir veli çocuğunu Hitit Üniversitesi’ne göndermek istemez. Altaylı’nın ‘Al sana üniversite’ başlıklı yazısını merak edenler https://www.haberturk.com/yazarlar/fatih-altayli-1001/2999407-al-sana-universite linkinden okuyabilir.

HİTÜ, TABELA ÜNİVERSİTESİ DEĞİL!

Peki gerçekten Hitit Üniversitesi içi boş tabela üniversitesi mi? Başta Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Şimşek olmak üzere bilen bilmeyen için tekrarlayalım ki;  Üniversitemiz Dünya’da ilk 2500 üniversite arasına girdi. Antarktika’ya ayak basan birkaç üniversiteden biriyiz. Teknokent’imiz var. HÜBTUAM gibi önemli bir labarotavura sahibiz. Tıp Fakültesi Hastanemiz bölgeye hitap ediyor. Örnekleri çoğaltmak mümkün.

RAKAMLAR ORTADA

Gelelim bu kadar patırtı gürültü çıkaran 4 fakültenin dekan vekilliği görevinin bir isim üzerinde toplanması (bu arada yapılan tasarruf mevzuata uygun) meselesine. İki de bir profesör öğretim üyesi kadrosunun yetersizliğinden bahseden Sayın Şimşek ve şayet onun gibi düşünenler varsa üşenmeyelim, rakamları verelim. Ne de olsa rakamlar yalan söylemez.
YÖK’ün resmi istatiksel bilgilerini paylaştığı YÖK/İstatistik web sayfası verilerine göre; Amasya Üniversitesi’nde 43, Yozgat Bozok Üniversitesi’nde 57, Çankırı Karatekin Üniversitesi’nde 44, Sinop Üniversitesi’nde 35, bizden çok daha eski olan Tokat GOP Üniversitesi’nde 125 ve Kırıkkale Üniversitesi’nde 204, Kastamonu Üniversitesi’nde 73, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nde 67, Prof. Şimşek’in geldiği Bayburt Üniversitesi’nde sadece 7, Hitit Üniversitesi’nde ise 79 profesör öğretim üyesi bulunuyor.

Bu arada tartışma konusu olan fakültelerden Spor Bilimleri Fakültesi 2, Fen-Edebiyat Fakültesi 14, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi  1 profesör öğretim üyesine sahip.

TEKRARDAN AYNI SORU

Özetle, 4 fakültenin tamamına bir ismin dekan vekili atanması teamüle uygun olmakla beraber, Hitit Üniversitesi’nde 79 profesör öğretim üyesinden birisine bu görevler tevdi edilebilir ya da  dışarıdan atama yapılabilirdi. Örneğin Tokat GOP Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekan Vekilliği görevini yürüten Prof. Dr. Yaşar Türkmen, halen Hitit üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi.

Gelelim can alıcı soruya… Neden bu yapılmadı da 4 fakültenin tamamının dekanlığına Rektör Yardımcısı vekaleten atandı? Üstelik böyle bir durum öğrenildiğinde kesinlikle patırtı gürültü çıkacağı bile bile. Buna ancak ‘bile bile lades’ denir.

Üstüne bir de kendini aklamak, eleştirilerin odağından kurtarmak için yapılan açıklamada Çorum’un yükselen değeri Hitit Üniversitesi’ne haksızlık ediliyor… Yapmayın, kimse bunları yemiyor, ayrıca bunca verilen emek, katedilen yolu da yedirmezler.
 

Son Güncelleme: 12.03.2021 23:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
KOŞ SEVİM 2021-03-10 00:26:14

ensar vakfının çiftliğinden haber var

Misafir Avatar
Haberci19 2021-03-11 12:02:49 @KOŞ SEVİM

O değilde siteye haber düşüyor aynı dakikaler içinde 8 farklı yorum geliyor :) sayın olmayan demirer neden hakimiyet gazetesi el değiştirdikten sonra gönderildiğin çok ama çok belli oluyor artık. yapma bunu yaptırma bunu. siten günden güne kan kaybediyor ama sen iyice hırçınlaşıyor bu işi para olayına döküyorsun, ısmarlama habere döküyorsun. Diğer internet gazetecilerde hiç bir noktasına dokunmadan

Beğenmedim! (7)
Avatar
evet 2021-03-10 02:38:10

15 temmuz da dediler ki ey ehli vatan ayağa kalkın kalktık baktık her tarafa ensar ilim yayma oturmuş tabii hepsi Allah rızası için bunların nefsani bir şey değil :)

Misafir Avatar
Serdar 2021-03-11 13:01:23 @evet

hiç kimse ilk rektör'den sonrasında gelen ikinci rektörden onlardan önce onca yıl müdürlük yapmış kişilerden sonrasında malum sendikadan bahsetmemekte. Şurada 2 yıldır kudurdular. Bunlar açıkca REİS düşmanı olduğu için onu seven sayan ve onun yolunca ilerleyen Ömer'leri gördüğü sürece bu kişilere saldırmak için herşeyi yapacaklar. Gücünüz yetiyorsa bu rektörden öncekilere gelene gidene bir bakın. Ulan dha kampüsünüz yok kampüsünüz. Ayrıca ilk Rektör Serdar bey kapıları Çorum'a ve halkına kapatıyorum dediğinde neredeydin demirer. sözde 40 yıllık gazetecisin öylemi ? hadi oradan. siz REİS düşmanısınız ve REİS birgün bundan haberdar olacak işte o zaman gazetecilik kisfesinin ardına da saklanamayacaksınız. Lütfen ısmarlama haberlere yer veripte sol köşede günlerce bir halt yapmış gibi sanki haberini orada tutma. sözde gazeteciler cemiyeti kursalar sen başkanı, senin haberinin noktasına virgülüne dokunmadan sayfasına koyan diğer sözde gazetecilerde yardımcın olur. Çorum'a yazık ettiniz...

Beğenmedim! (6)
Avatar
Demirci 2021-03-10 06:45:34

4 dekanlık vekâleti gerekçesi, Ensar yapısının fakülteler de kadrolaşmasını sağlamak mı dersiniz.

Avatar
Recep 2021-03-10 09:14:59

Şimşek hoca profesör yok derken ensarcı profesör yok demek istemiş. İibf de de yıllardır asaleten dekan atamıyolar çünkü kendilerinden prof yok. Fen edebiyatta bir sürü prof var, birini atamak yerine kendini atıyosun. Zekeriya ışık prof olsun da onu atayalım diye bekliyolardır.:)

Avatar
Ali 2021-03-10 01:05:55

İlk defa bu sitede bu kadar güzel ifade edilmiş bir metin gördüm. Bu adam daha önce de ensarda belediye başkanının yanındaydı. Biri vekil, biri belediye başkanı, biri rektör, biri dekan, biri milli eğitim müdürü biri gençlik spor müdürü biri oranın müdürü biri buranın müdürü. Bilin bakalım bunların ortak özellikleri ne? Neden bu dekan görevinden alınamaz? Neden ne yaparsa yapsın mübahtır? Ah Çorum Vah Çorum.

Avatar
Vatandaş 2021-03-10 03:46:16

Tespitlerin çok güzel abi. Kalemine sağlık. Bu konuda yazılabilecek en güzel yazıyı yazmışsın. Sorunun cevabına gelirsek herkes ensara bağlayacak. Haklılar da...

Avatar
ALALADE 2021-03-10 05:32:53

Başkanın davetine alalade demesi çok alalade olmuş.

Avatar
çorumlu 2021-03-10 11:41:11

o halde şimdi ben soruyorum. 70 küsür prof ünv de yapıyo ,vatana millete fayda sağlamak adına ne üretiyorlar , aldıkları parayı maaşı ödeneği vs. kendilerine , kendi vicdanlarında helal edebiliyorlar mı gerçekten çok merak ediyorum

banner165